گریپ فروت میوهای با فواید زیاد برای سلامتی انسان است که حاوی مقادیر زیادی ویتامین ث، پتاسیم، کلسیم، شکر، فسفر و لیکوپن است. این ماده از سلولهای بدن در مقابل آسیب رادیکالهای آزاد مراقبت میکند و به پیشگیری از اکسیداسیون کلسترول کمک کرده و مانع از بزرگ شدن پروستات میشود. در ادامۀ سلسله مطالبی که درمورد خواص میوههای مختلف نوشتیم، در این نوشته به گریپ فروت و خواص آن میپردازیم.
خواص گریپ فروت
گریپ فروت سرشار از یا همان فیبر محلول است که به کاهش کلسترول خون کمک شایانی میکند. به این ترتیب که خوردن دو عدد گریپ فروت در طول روز، کلسترول خون را ده درصد کاهش میدهد و بالعکس، باعث افزایش چربی مفید خون میشود.
اگر کلسترول بالایی دارید، گریپ فروت را با پوست مصرف کنید؛ زیرا پکتین و ویتامین P موجود در پوست این میوه باعث کاهش کلسترول خون میشود. برای مصرف این میوه بهتر است پس از برش بهسرعت استفاده شود؛ زیرا پس از ماندن تلخ شده و مواد مغذی خود را از دست میدهد. این میوۀ اسیدی جایگزینی مناسب برای کسانی است که نمیتوانند لیموترش استفاده کنند.
اگر شما بهدنبال یک رژیم غذایی برای لاغری هستید، مصرف گریپ فروت به شما پیشنهاد میشود. مصرف گریپ فروت بهطورمنظم در وعدۀ صبحانه یک مادۀ انرژیزا و مفید است و علاوه بر اینکه فیبر بالا و کالری اندکی دارد، به وسیلۀ افزایش واکنشهای متابولیسم، سطح انسولین را کمتر میکند و باعث کمشدن اشتهای فرد میشود.
شما میتوانید با مصرف روزانۀ این میوه، خواص ادرارآور آن را افزایش و درنتیجه سموم را از بدن خارج کنید. افزایش ادرار بعد از خوردن گریپ فروت به علت مقادیر زیاد پتاسیم است که نقش یک گشادکنندۀ عروق را بر عهده دارد. به دلیل وجود همین عنصر، این مصرف صبحگاهی گریپ فروت، باعث کاهش فشار خون نیز میشود.
بیوفلاونوئید موجود در گریپ فروت که نوعی ویتامین شناخته میشود، وظیفۀ مراقبت از رگها و تقویت دیوارۀ مویرگها، ممانعت از تشکیل پلاکهای تصلب شرائین، اثر ضدانعقاد مویرگی و اثر آنتیاکسیدانی، در بافتهای بدن انسان دارند. این ماده به غیر از اینها بدن را در مقابل بیماریهای قلبی و انواع سرطان (مثل سرطان پروستات) مقاوم میکند. علاوه بر اینها پالپ و مقادیر زیاد فیبر آن باعث اجابت مزاج و کاهش خطر ابتلا به سرطان روده میشود.
گریپ فروت از بدن در مقابل شرایط سختی مثل خستگی مفرط، تب، مالریا، یبوست، سخت ادراری و دیگر موارد مراقبت میکند. از این میوه میتوان بهعنوان یک ضدعفونیکنندۀ طبیعی برای زخمهای خارجی و تونیک کبد نیز استفاده کرد. گریپ فروت از ایجاد یک مادۀ التهابزا (پروستاگلاندین) جلوگیری میکند که این خود به درمان مبتلایان اختلالات التهابی نظیر روماتیسم مفصلی و لوپوس کمک میکند.
اگر دچار سوءهاضمه هستید گریپ فروت راه درمان شماست. گریپ فروت نسبت به میوههای دیگر سبک است و با کمک به جریان مایعات گوارشی بدن (مانند افزایش سرعت ترشح شیرۀ معده و کیسۀ صفرا) باعث افزایش اجابت مزاج شده و درنتیجه هضم غذا را آسان میکند. این میوه برای درمان یبوست نیز راهحلی مناسب است. از این میوه برای جلوگیری از خونریزی بواسیر نیز استفاده میشود.
اگر پوست چربی دارید، مقداری پنبه را به آب گریپ فروت آغشته کنید مرتب به روی پوست خود بکشید. این راهکار را بهطورمداوم در چند روز انجام دهید تا چربی پوستتان از بین برود. از آب گریپ فروت به علت اسیدی بودن برای درمان جوش و آکنه نیز میتوان استفاده کرد.
![خواص گریپ فروت](/Upload/Public/Content/Images/1396/09/29/1841030144.jpeg)
به هنگام سرماخوردگی گریپ فروت بخورید. این میوه تب را کاهش داده و گلهای آن خاصیت ضد تشنج و ارز دارد از آن به هنگام تشنج و یا تب زیاد استفاده میشود. گریپ فروت با کاهش سطح اسیدیته بدن، راه مناسبی برای مقاله با آنفلونزا میباشد.
کینین یک آلکائوید مناسب برای درمان بیماریهایی مثل مالاریا، آرتریت و درد شبانه ساق پا است. گریپ فروت حاوی مقادیر زیادی کینین بوده که میتوان به راحتی آن را ازین میوه خارج و بصورت جوشانده مصرف کرد.
اگر سیکل خواب نامرتبی دارید و یا به اصطلاح دچار کم خوابی شدهاید، آب این میوه راه درمان مناسبی برای این مشکل است تا بتوانید شبها خواب راحت و سنگینی داشته باشید.
از این میوه در دوران بارداری برای کاهش فشار خون بارداری و جلوگیری از زایمان زودرس استفاده میکنند.
گریپ فروت به عنوان یک تصفیهکنندۀ کلیه و کبد نیز استفاده میشود و در کل تصفیهکنندۀ خون است که به موجب آن پوست نیز بعد از مدتی شفاف و روشن میشود. مصرف حدااقل چهار بار در هفته از این میوه باعث ازبینرفتن چربی کبد نیز میشود.
اگر دچار ریزش مو یا شکستگی مو نیز هستید، مصرف این میوه به شما پیشنهاد میشود.
حال که به روزهای آخر پاییز نزدیک میشویم، پیشنهاد میکنیم مطالب زیر را از دست ندهید: