آلبالو پلو از پلوهای مجلسی و خوش طعم و مزه اصیل ایرانی است؛ که همراه با مرغ یا کوفته ریزه (گوشت قلقلی) تهیه و سرو می‌شود. روش تهیه این غذای منحصر به فرد و شیرین را در مطلب زیر بخوانید.

مواد لازم

برنج 4 پیمانه

مربا آلبالو 2 پیمانه

گوشت چرخ کرده 500 گرم

پیاز 1 عدد

زعفران دم کرده به میزان دلخواه

کره 50 گرم

نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه

1- گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک و فلفل را در یک کاسه مخلوط کنید و خوب ورز بدهید تا همه مواد یک‌دست شوند و حالت چسبندگی در آن ایجاد شود. سپس با آن کوفته ریزه درست کنید و در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.

2- برنج را بشویید و خیس کنید. 2/3 یک قابلمه متوسط را آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. سپس برنج را در آن بریزید و صبر کنید تا بجوشد؛ هنگامی که برنج نیم پز شد (مغز برنج کمی سفت باشد اما دور آن نرم باشد)، آن را آب‌کش کنید.

3- برنج آبکش شده و آلبالوها را لایه لایه داخل قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند، سپس حرارت را ملایم کنید و ‌دم‌کنی را بگذارید تا برنج دم بکشد.

4- هنگامی که برنج دم کشید آن را در دیس بریزید و روی آن را با گوشت قلقلی سرخ شده، مربای آلبالو و برنج زعفرانی تزئین کنید و کره آب شده را روی آن بریزید.

نوش جان!