ذرت یکی‌ از محبوب‌ترین غلات است. ذرت در بسیاری از نقاط جهان رشد می‌کند و به همین علت یک ماده غذایی ارزان قیمت به شمار می‌آید. در کشور ما ذرت بیشتر به صورت ذرت شیرین یا پاپ‌کورن مصرف می‌شود. از این ماده غذایی همینطور در تولید نا‌ن، و بسیاری محصولات غذایی کارخانه‌ها نیز استفاده می‌شود. در این مطلب به خواص تغذیه‌ای ذرت پرداخته شده است.

کربوهیدرات:

مانند سایر غلات، بخش قابل توجهی از ذرت شامل کربوهیدرات است. نشاسته ذرت اصلی‌‌ترین نوع کربوهیدرات موجود در این ماده غذایی است که بین 30 تا 70 درصد وزن آن را تشکیل میدهد نوع ذرت شیرین که در کشور ما مصرف بیشتری دارد یا همان بلال میزان نشاسته کمتری دارد ولی‌ قند موجود در آن بیشتر است. اما نکته مهم این است که ذرت دارای شاخشه گلایسمیک بالا نیست و به همین دلیل قند خون را زیاد افزایش نمی‌دهد.

فیبر:

میزان فیبر موجود در ذرت قابل توجه است. مثلا یک ظرف متوسط پاپ‌کورن در حدود 16 گرم فیبر دارد. این میزان در حدود 50 درصد از نیاز روزانه به فیبر را تامین می‌کند. بخش بیشتر فیبر موجود در ذرت از نوع فیبر غیر محلول است که برای هضم و جذب غذا در دستگاه گوارش و جلوگیری از یبوست و اسهال مفید است.

پروتئین ذرت:

ذرت منبع خوبی‌ از پروتئین گیاهی به شمار می‌آید. بسته به نوع ذرت، میزان موجود پروتئین در آن در حدود 10 تا 15 درصد از وزن ذرت است. اصلی‌‌ترین نوع پروتیین موجود در ذرت زئین نام دارد. اما لازم به توجه است که برای دریافت همه آمینو اسیدهای ضروری، ذرت به تنهایی کافی‌ نیست چرا که تعدادی از آنها را ندارد. به همین منظور مصرف ذرت همزمان با سایر غلات می‌تواند امینواسیدهای ضروری را به بدن شما برساند.

چربی‌ یا روغن موجود در ذرت:

ذرت در حدود 5 درصد از چربی‌ تشکیل شده است و در نتیجه یک ماده غذایی کم چرب حساب می‌شود. همینطور از ذرت روغن ذرت استخراج می‌شود که بسیار برای آشپزی محبوب است. روغن ذرت حاوی اسید چرب لینولئیک است که برای بدن ضروری است و در کاهش التهاب در بدن و همینطور در سلامت دستگاه قلب و عروق نقش مهمی‌ دارد. در روغن ذرت میزان فراوان ویتامین e نیز وجود دارد و همینطور استرولهای گیاهی که در کاهش کلسترول خون مفید هستند.

مواد معدنی:

ذرت حاوی میزان قابل توجهی ویتامین و مینرال است. اما این میزان کاملا به نوع ذرت بستگی دارد. منگنز، فسفر، منیزیوم، روی و مس از اصلی‌ترین مواد معدنی موجود در ذرت هستند که در بدن در چرخه سوخت و ساز و تولید انرژی نقش مهمی‌ دارند. خواص پاپ‌کورن و ذرت بسیار مشابه است ولی سعی کنید از نوع بدون نمک و طبیعی مصرف کنید. پاپ‌کورن که بدون اضافه کردن کره تهیه شود می‌تواند یک میان وعده بسیار سالم باشد که به دلیل فیبر بالا اشتها را سرکوب می‌کند.