اواسط بهار و هنگامی که برگ‌های درخت مو تازه هستند بهترین فرصت برای تهیه دلمه برگ مو است. پس این فرصت را از دست ندهید و با استفاده از دستورپخت اصولی زیر این دلمه را تهیه؛ و از طعم و مزه عالی آن لذت ببرید.

مواد لازم

گوشت چرخ شده 200 گرم

پیاز 1 عدد

سبزی دلمه (نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، پیازچه، شوید) 300 گرم

برنج 2 پیمانه 

لپه 1/2 پیمانه

برگ مو به میزان لازم

روغن، زردچوبه، نمک، فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه

1- پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده، زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس کنار بگذارید تا سرد شود.

2- لپه‌هایی را که از شب قبل خیس کرده‌اید در یک قابلمه کوچک بریزید و روی شعله ملایم بپزید.

3- هنگامی که لپه‌ها کمی پخت آبکش کنید و با برنج شسته و خیس کرده به گوشت اضافه کنید و در آخر سبزی دلمه را به آن اضافه و مخلوط کنید.

4- برگ‌ها را بشوئید. یک برگ را به پشت کف دستتان قرار دهید. درون هر برگ مو از مایه دلمه بریزید و به آرامی بپیچید و اگر لازم بود برای پیچیدن دلمه بیشتر از یک برگ استفاده کنید.

5- کف قابلمه را کمی چرب کنید و یک ردیف برگ موی خالی را داخل قابلمه بچینید. سپس دلمه‌ها را داخل قابلمه بچینید.

6- پس از چیدن دلمه‌ها 2 لیوان آب و روغن به قابلمه اضافه کنید. در آخر کاسه یا بشقاب کوچکیی روی دلمه‌ها قرار دهید تا هنگام پخت برگ‌ها از هم باز نشوند. حرارت را زیاد کنید و هنگامی که آب دلمه جوشید، حرارت را ملایم کنید تا دلمه‌ها با حرارت ملایم پخته و نرم شوند.

طرز تهیه چاشنی دلمه

  • اگر دلمه شیرین دوست دارید می‌توانید از سرکه شیره استفاده کنید و کمی قبل از این که دلمه را از روی حرارت بردارید به آن اضافه کنید.
  • اگر دلمه ملس دوست دارید می‌توانید یک لیوان آبغوره و به میزان دلخواه شکر را با هم مخلوط کنید و 15 دقیقه قبل از اتمام پخت به دلمه اضافه کنید.
  • اگر دلمه ترش دوست دارید می‌توانید گوجه سبز یا آلو در قابلمه دلمه بیندازید.