زرشک پلو با مرغ یکی از خوشمزهترین و البته متداولترین غذاهای ایرانی است که یکی از غذاهای اصلی مهمانیهای رسمی و غیررسمی محسوب میشود. شما میتوانید دستورپخت اصلی این غذای لذیذ را در مطلب زیر بخوانید.
مواد لازم
مرغ 4 تکه
برنج 4 پیمانه
پیاز 1 عدد
زرشک 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
زعفران آب شده 1/2 لیوان
کره 100 گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
1- تکههای مرغ و پیاز حلقه حلقه شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
2- زعفران آب شده، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس 1 لیوان آب به آن اضافه کنید و صبر کنید مرغها بپزند و سس غلیظ شود.
3- برنج را با آب و مقداری نمک خیس کنید. یک قابلمه متوسط را تا نیمه آب بریزید و صبر کنید جوش بیاید.
4- برنج را به آب در حال جوش اضافه کنید و حدود 10 دقیقه بعد یعنی تا زمانی که مغز برنج خام و اطراف آن پخته باشد، آبکش کنید.
5- کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ سیب زمینی یا نان بچینید. برنج را داخل قابلمه بریزید و حرارت را زیاد کنید.
6- هنگامی که برنج بخار کرد حدود1 لیوان آب و روغن را مخلوط کنید و روی برنج بریزید. سپس حرارت را کم کنید و دم کنی بگذارید و صبر کنید تا برنج دم بکشد.
7- زرشک پاک شده و شسته شده را همراه با کره و شکر تفت دهید تا رنگ آن کمی تغییر کند.
8- هنگامی که برنج دم کشید، 3 قاشق غذاخوری برنج را با زعفران و زرشک مخلوط کنید.
9- برنج را در دیس بکشید و روی آن مخلوط زرشک و زعفران بریزید و با مرغ سرو کنید.
نوش جان!