سرخ کردن غذاها یک روش رایج طبخ غذا در سراسر دنیا است. این روش طبخ معمولا در رستوران و فست فود‌ها انتخاب می‌شود چرا که یک روش ارزان قیمت و سریع برای آماده کردن غذا است. از محبوبترین غذاهای سرخ کردنی می‌توان به ماهی‌ و مرغ‌ سوخاری اشاره کرد.

بسیاری از افراد طعم غذای سرخ کردنی را بسیار زیاد دوست دارند. اما این غذاها حاوی کالری بسیار زیاد و همینطور میزان چربی‌ اشباع بسیار بالا هستند. در نتیجه مصرف زیاد این مواد غذایی می‌تواند برای سلامت شما مضر باشد. در این مطلب به اینکه چرا اباید از خوردن غذاهای سرخ کردنی پرهیز کنید پرداخته شده است.

در مقایسه با سایر روش‌های طبخ غذا سرخ کردن میزان زیادی کالری به غذا اضافه می‌کند. علاوه بر آن زمانی‌ که مواد غذایی سرخ می‌شوند در این فرآیند آب خود را از دست داده و به جای آن چربی‌ جذب می‌کنند که در نهایت یعنی‌ افزایش زیاد کالری این غذاها. به طور کلی‌ غذاهای سرخ کردنی سرشار از چربی‌ و کالری هستند.

به عنوان نمونه یک عدد سیب زمینی‌ متوسط در حدود 90 کالری انرژی دارد ولی‌ اگر سرخ شود میزان کالری موجود در آن تا حدود 320 کالری افزایش محتوای انرژی پیدا می‌کند. مثال دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، 100 گرم فیله ماهی‌ در حدود 105 کالری انرژی و یک گرم چربی‌ دارد اما ماهی‌ سرخ کردنی حاوی 12 گرم چربی‌ و 232 کالری انرژی است.

غذاهای سرخ کردنی معمولا حاوی میزان بالا چربی‌ ترانس هستند

چربی‌ ترانس نوع از چربی‌ است که از تبدیل چربی‌ غیر اشباع به اشباع طی یک فرآیند صنعتی‌ ایجاد می‌شود. در صنایع غذایی معمولا از این نوع چربی‌ در تهیه مواد غذایی استفاده می‌شود، به این دلیل که ارزان قیمت است و سبب افزایش ماندگاری غذا می‌شود اما این تغییر غیر طبیعی‌ ساختار چربی‌ آن را برای بدن خطرناک می‌کند. برای بدن مشکل است که چربی‌ اشباع را بشکند و همینطور مطالعات علمی‌ بسیار زیادی اثر منفی‌ چربی‌ ترانس در بدن مثل افزایش خطر دیابت، گرفتی عروق، افزایش ریسک بیماریهای قلب و عروقی را نشان داده است.

نکته قابل توجه منفی دیگر این است که چربی‌ ترانس از چربی‌های گیاهی تولید می‌شود که معمولا آستانه تحمل پایین به گرما دارند و به همین علت قرار دادن آنها در زمان فرآوری محصولات غذایی منجر به تولید میزان بسیار زیادی از رادیکالهای آزاد می‌شود. این رادیکالهای آزاد در نهایت منجر به آسیب رسانی به سلوهای بدن و افزأیش خطر سرطان در بدن می‌گردد.