برترین ها: غذاهای هندی یکی از مشهورترین چیزها دربارهی هند است. غذاهای این کشور پر از ادویه و تند هستند و شاید به مزاج برخی از ما ایرانیها خوش نیایند. اما بسیاری از هموطنان شرقی و جنوبی ما به دلیل این که شرایط اقلیمی مشابهی با هند دارند، غذاهایی پرادویه و تند مصرف میکنند. اگر شما هم جزو طرفداران غذاهای پرادویه و هندی هستید، همراه ما باشید تا با بهترین غذاهای هند آشنا شوید.
طرز تهیه املت هندیمواد لازم- 3عدد تخم مرغ
- 4 قاشق غذاخوری کره آب شده یا روغن
- 3 قاشق غذاخوری پیاز ریز خرد شده
- سه چهارم قاشق مرباخوری زنجبیل تازه رنده شده
- سه عدد فلفل سبز تند خرد شده
- دو قاشق غذاخوری گوجه فرنگی ریز خرد شده
- جعفری ریز خرد شده- سه قاشق مرباخوری
- زردچوبه
- یک قاشق غذاخوری شیر
- نمک و فلفل
طرز تهیه1. تخم مرغ را با شیر هم بزنید، سپس پیاز، زنجبیل، گوجه فرنگی، زردچوبه، فلفل سبز، جعفری، نمک و فلفل را اضافه کنید.
2. کره یا روغن را در ماهیتابه بریزید و پس از داغ شدن مواد املت را بریزید. پس از این که قسمت بالای املت سفت شد و پف کرد، املت را برگردانید تا روی دیگر آن بپزد. املت را با نان، سبزی خوردن و ماست سرو کنید.
چامپای گوشت
مواد لازم (4 نفر)
- 300 گرم گوشت گوساله چرخکرده
- یک عدد پیاز متوسط، ساطوری
- 2 عدد فلفل سبز تند، ساطوری
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- یک قاشق چایخوری پودر گشنیز
- نصف قاشق چایخوری پودر دارچین
- 2 عدد گوجهفرنگی متوسط رندهشده
- یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک قاشق چایخوری فلفل قرمز
- یکچهارم قاشق چایخوری پودر هل سبز
- ک قاشق چایخوری پودر زیره سبز
- 6 قاشق غذاخوری روغن مایع
- نمک
روش تهیه1. روغن را در یک تابه متوسط داغ کرده و پیاز را 8 دقیقه در آن تفت دهید تا رنگ بگیرد. گوشت را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا رنگ آن برگردد. با قاشق چوبی تکههای گوشت را از هم باز کنید.
2. فلفل ساطوری را اضافه کرده و پس از یک دقیقه ادویهها را داخل غذا ریخته و چند چرخ دهید تا عطر آن بلند شود.
3. گوجــه فرنگی پوره شده را اضافه کنید. پس از اینکه به جوش آمد شعله را کم کرده و با در بسته 15 دقیقه چامپا را بپزید. نمک آن را اندازه کرده و به سرعت سرو کنید.
4. برای تبدیل چامپا به یک غذای کامل، 2سیبزمینی متوسط را نگینی خرد کرده و به غذا اضافه کنید.
5. گشنیز ساطوری طعم چامپا را بهتر میکند.
6. چامپا را با پاستا، برنج و در انواع ساندویچ سرو کنید.
کجری یا کیچری
مواد لازم (4 نفر)
- 400 گرم برنج خیسشده
- یک عدد کنسرو ماهی تن
- یک عدد پیاز متوسط ساطوریشده
- 2 حبه سیر ساطوریشده
- یک دسته کوچک گشنیز، ساطوریشده
- 2 قاشق چایخوری زردچوبه
- یک قاشق غذاخوری ادویه کاری
- یک قاشق غذاخوری گردلیمو
- 100 گرم ماست ساده
- نمک و فلفل قرمز
- 2 قاشق غذاخوری کره
- 4 قاشق غذاخوری روغن مایع
روش تهیه1. روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 5 دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد. سیر، زردچوبه و ادویه کاری را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید. گوجهفرنگی را اضافه کرده و 2دقیقه تفت دهید تا مواد آب بیندازد.
2. آب برنج را خالی کرده و آن را داخل قابلمه بریزید. کره و گردلیمو را اضافه کرده و غذا را هم بزنید تا کره آب شده و روی برنج بنشیند. ماست را اضافه کرده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. روغن کنسرو را بگیرید، تکههای ماهی را با چنگال خرد کرده و به غذا اضافه کنید.
3. به اندازهای که یک بند انگشت آب روی برنج را بگیرد، آب جوش روی مواد داخل قابلمه بریزید. شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. سپس صبر کنید تا آب برنج تبخیر شود. شعله را کم کرده و در برنج را بدون دمکنی بگذارید. پس از 30 دقیقه برنج دم کشیده است. هنگام سرو کردن، گشنیز ساطوریشده را با آن مخلوط کرده و در دیس بکشید.
باتر چیکن
مواد لازم (4 نفر)
- 500 گرم مرغ بدون استخوان
- 4 قاشق غذاخوری روغن مایع
- یک عدد پیاز متوسط، ساطوریشده
- 2 حبه سیر، ساطوریشده
- 2 قاشق چایخوری زنجبیل تازه، ساطوریشده
- یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
- 2 قاشق چایخوری ادویه گرم ماسالا
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- یک قاشق چایخوری فلفل قرمز
- 25 گرم کره
- یک دسته کوچک گشنیز، ساطوریشده
- نمک
مواد لازم برای طعمدار کردن مرغ:- 2حبه سیر، ساطوریشده
- یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه، رنده شده
- یک عدد فلفل قرمز تند، ساطوریشده
- 4 قاشق غذاخوری آبلیمو
- یک قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
- یک قاشق چایخوری پودر زیره سبز
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- 150 میلیلیتر ماست
- نمک
روش تهیه1. مواد طعمدار کردن مرغ را با هم مخلوط کرده و تکههای مرغ را که بهتر است ران باشد، حداقل یک ساعت در آن بخوابانید.
2. روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط گرم کنید. پیاز را 4 دقیقه در آن تفت دهید. سیر و زنجبیل را هم اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید.
3. ادویهها را اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن خارج شود. کره را هم در قابلمه ریخته و صبر کنید تا آب شود.
4. مرغها را از مایه خارج کرده و داخل قابلمه بریزید. شعله را زیاد کنید تا مواد آب نیندازد و مرغها سرخ شود. مایه باقیمانده طعمدار کردن مرغ را اضافه کرده و پس از جوش آمدن، شعله را کم کنید. نیم پیمانه آب جوش ریخته و با در بسته، 30دقیقه خورش را بپزید. نمک و فلفل آن را اندازه کرده و اگر لازم بود، کمی آبجوش اضافه کنید اما به یاد داشته باشید که این خورش غلیظ است. قبل از سرو غذا، گشنیز ساطوریشده را اضافه کرده و آن را با نان یا برنج سرو کنید.
پاری کباب؛ جوجه کباب هندی
مواد لازم (چهار نفر)
- ران وسینه مرغ گرم بدون استخوان و تکه شده :400 گرم برای هر نوع
- 200 گرم ماست
- 5 حبه سیر رنده شده
- 30 گرم نعناع ساطوری ریز
- 100 گرم خامه سفت
- 100 گرم پنیر خامهای
- یک قاشق چایخوری دمکرده زعفران
- یک قاشق غذاخوری فلفل قرمز
- دو قاشق چایخوری فلفل سیاه
- یک قاشق غذاخوری ماسالا
روش تهیه1. پاری کباب: 50 گرم ماست را با ماسالا، نعناع و نمک مخلوط کرده و 200 گرم ران مرغ را در آن بخوابانید. رنگ ران کباب سبز است.
2. تیکای مرغ: 50 گرم ماست را با فلفل قرمز، سیر، ماست و نمک مخلوط کرده و 200 گرم ران مرغ را در مایه بخوابانید. رنگ این کباب قرمز است.
3. 50 گرم ماست را با 50 گرم خامه، فلفل سیاه، پنیر و نمک مخلوط کرده و 200 گرم سینه مرغ را در آن بخوابانید. رنگ این کباب سفید است.
4. 50 گرم ماست را با زعفران دم کرده، 50 گرم پنیر خامهای، خامه و نمک را مخلوط کرده و 200 گرم سینه مرغ را در آن بخوابانید. رنگ این کباب زرد است.