هر غذایی که می‌خورید اثر بسیار مهمی‌ روی سلامت بدن شما دارد، از جمله در پیشگیری یا ابتلا به بیماری‌های مزمن مثل دیابت و سرطان. بروز سرطان در افراد مبتلا به این بیماری به میزان بسیار زیادی به رژیم غذایی آنها باز می‌گردد. بسیاری از مواد غذایی وجود دارند که حاوی ترکیبات مفید در پیشگیری از سرطان هستند، از سوی دیگر برخی‌ از مواد غذایی و ترکیبات موجود در آنها می‌تواند سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان شود. در این مقاله متخصص تغذیه سایت تولینک به برخی‌ از مواد غذایی که بیش از هر ماده دیگری اثر مثبت آنها در پیشگیری از سرطان در مطالعات علمی‌ به اثبات رسیده، پرداخته است.

کلم بروکلی

کلم بروکلی حاوی ترکیباتی به نام سولفورافن است، این ترکیبات در سبزیجات این خانواده دارای خواص ضدّ سرطانی هستند. در یک مطالعه نشان داده شده است که سولفورافن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 75% کاهش دهد. در مطالعات انجام شده دیگر نیز دانشمندان نشان داده‌اند که مصرف سبزیجات این خانواده مثل کلم بروکلی می‌تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و معده را نیز کاهش دهد.

هویج

تعداد قابل توجهی از مطالعات انجام شده بیانگر این هستند که مصرف هویج می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. به عنوان مثال در پنج مطالعه که اخیرا انجام شده است نتایج حاکی‌ از آن است که مصرف روزانه هویج می‌تواند خطر ابتلا به سرطان معده و دستگاه گوارش را تا حدو 25 درصد کاهش دهد. در یک مطالعه دیگر بین افرادی که مصرف هویج در آنها بالاتر بوده، خطر ابتلا به سرطان پروستات تا 18 درصد کمتر بوده است. اثر مثبت هویج به خاطر وجود میزان فراوان آنتی‌اکسیدن از جمله کاروتن است. هویج می‌تواند یک میان وعده بسیار خوب باشد و به راحتی‌ به رژیم غذایی شما اضافه شود.

لوبیا

انواع لوبیا حاوی میزان فراوان فیبر است و اثر آن در کاهش ریسک ابتلا به سرطان روده بارها در مطالعات نشان داده شده است. در واقع نتایج علمی‌ حاکی‌ از آن است که افزایش مصرف لوبیا به کاهش خطر ابتلا به انواع بیماریها در ارتباط است. در کل متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که مصرف چند وعده غذایی از انواع لوبیا در هفته می‌تواند فیبر دریافتی رژیم غذایی را افزایش دهد که یک عامل مهم در کاهش خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان دستگاه گوارش است.

دارچین

دارچین دارای خواص متعددی برای سلامت بدن است از جمله کمک به کنترل قند خون و کاهش بروز التهاب در بدن. اضافه کردن کمی‌ دارچین به همراه غذا  یا به چای می‌تواند به بدن در مبارزه با مواد سرطان زا کمک زیادی کند.