به هر میزان که سحری سبکتر باشد، احساس سنگینی، کسالت و خواب آلودگی کمتر بروز کرده و فعالیت روزانه را با نشاط بیشتری آغاز میکنید.
هنگام سحر از خوردن غذاهایی نظیر کوکو سبزی، کوکو سیبزمینی، کتلت و گوشتهای سرخ شده خودداری کنید. این غذاها به همراه غذاهایی که ادویه زیادی دارند، باعث عطش زیاد و ترش کردن معده میشوند.
مصرف میوههای سرشار از آنتیاکسیدان (زرد، نارنجی و قرمز) در طول روز و همچنین در این ماه برای پوست ضروری است. پس در صورت امکان در وعده سحری خود یکی از این میوهها را نیز بگنجانید.
در وعده سحر سعی کنید از مصرف قندهای ساده (قند و شکر) و شیرینیجات اجتناب کنید تا در طی روز دچار گرسنگی و افت قند نشوید. همچنین مصرف ادویه زیاد نیز در وعده سحر سبب افزایش گرسنگی و تشنگی در طی روز میشود.
در مجموع در وعده سحر از غذاهای با نمایه گلیسمیپایین (مثل پروتئینها، نان سبوسدار و سبزیجات حاوی فیبر بالا) استفاده نمایید.
عدس پلوی مجلسی
مواد لازم برای 6- 8 نفر
برنج 4 پیمانه (600 گرم) 2100 کیلوکالری
عدس 2 پیمانه (200 گرم) 600 کیلوکالری
گوشت گوساله چرخکرده 300 گرم 430 کیلوکالری
پیاز رنده کرده 1 عدد 7 کیلوکالری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم 0 کیلوکالری
زعفران حل کرده به میزان لازم 0 کیلوکالری
کشمش پلویی 120 گرم 320 کیلوکالری
دارچین 1 قاشق چایخوری 0 کیلوکالری
خرمای هسته گرفته 20 عدد (200 گرم) 250 کیلوکالری
قیسی 20 عدد (200 گرم) 370 کیلوکالری
روش تهیه
برنج را با آب و نمک بپزید و آبکش کنید. آنگاه عدس را بپزید و در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود. سپس در قابلمه مناسبی، کمی روغن بریزید و برنج و عدس را لابهلای هم درون قابلمه بریزید. حالا قابلمه را روی اجاق بگذارید و با حرارت ملایم، برنج را دم کنید.
اکنون در تابه مناسبی، گوشت چرخکرده، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه را بریزید و روی اجاق بگذارید تا گوشت بپزد. حال قدری زعفران به آن بیفزایید. در تابه دیگری، قدری روغن بریزید و کشمش را در آن تفت دهید. دارچین را اضافه کنید و کشمش را از تابه در آورید.
آنگاه در همان تابه، خرما و قیسی را نیز تفت دهید. اینک عدس پلو را برای پذیرایی در دیس مناسبی بکشید و رویش را با گوشت، کشمش، پلوی زعفرانی، خرما و قیسی تزیین کنید.
آب کافی
مقدار کافی آب بنوشید تا پس از این دوران دچار کم آبی نشوید. کافئین مدر است یعنی باعث دفع آب از طریق ادرار میشود. پس از مصرف نوشیدنیهای کافئیندار مثل قهوه یا چای پررنگ بویژه در وعده سحر خودداری نمایید.
اگر در این ماه دچار یبوست شدید، بهترین راه درمان مصرف ملینهایی مثل آلو، سبوس و سیب به همراه پوست به صورت ناشتا قبل از وعده سحری به همراه مقدار زیادی آب میباشد.
برای خواندن بخش اول- خوراکهای رژیمی ویژه سحرهای ماه رمضان- اینجا کلیک کنید.