پارمسان یکی از پنیرهای ایتالیایی معروف است. یک کیلوگرم از پنیر پارمسان از 22 تا 24 کیلوگرم شیر تازه گاو تهیه شده و سرشار از پروتئین، کلسیم و فسفر است. جالب است بدانید که پروتئین موجود در پنیر پارمسان از پروتئین موجود در گوشت قرمز بیشتر است و در عین حال هضم آن بسیار آسانتر است. برای درست شده این پنیر باید حداقل 8 ماه صبر کرد و نهایت زمان مورد انتظار هم 4 سال است. طبیعی است که هرچقدر پارمسان قدیمیتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود.
یکی از مهمترین کاربردهای پنیر پارمسان برای تهیه نان سیر و سالاد سزار است. هرچند برای انواع غذاهای ایرانی و فرنگی مانند برنج، اسپاگتی، سوپ، سوس و سوفله به عنوان طعمدهنده میتوان از پنیر پارمسان بهره برد. ما در این رسپی میخواهیم با پنیر پارمزان یک لازانیای جدید و بدون خمیر درست کنیم. در واقع در این روش، ما به جای خمیر لازانیا از پنیر استفاده میکنیم.
مواد لازم برای تهیه لازانیای سیبزمینی با پنیر پارمسان:
- روغن زیتون
- 2 عدد سیبزمینی
- 1 عدد پیاز
- 1 حبه سیر
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- 2 پیمانه پوره گوجه فرنگی
- 250 گرم اسفناج
- 150 گرم پنیر موزارلا
- 100 گرم پودر پارمسان
- چند برگ جعفری
- نمک
- فلفل سیاه
طرز تهیه:
مقداری روغن زیتون داخل ظرف سرامیکی مخصوص فر میریزیم و با فرچه آن را کف ظرف پخش میکنیم و مقداری نمک کف ظرف میپاشیم. دو عدد سیبزمینی را حلقه حلقه میکنیم و حلقهها را کف ظرف میچینیم.
در ماهیتابه مقداری روغن میریزیم. پیاز را نگینی خرد کرده به همراه سیر خرد شده داخل ماهیتابه تفت میدهیم و روی آن فلفل و نمک میپاشیم. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده، تفت میدهیم تا رنگ آن عوض شود و پوره گوجه فرنگی را روی آن میریزیم و هم میزنیم.
مخلوط گوشت و گوجه فرنگی را داخل ظرف روی سیبزمینیها میریزیم. برگهای اسفناج را یکی یکی روی گوشتها میچینیم و روی آنها پنیر موزارلای اسلایس شده را قرار میدهیم.
یک لایه پودر پنیر پارمزان اضافه میکنیم. در یک مرحله دیگر دوباره سیبزمینی، گوشت، اسفناج، پنیر موزارلا و پنیر پارمزان را روی هم اضافه میکنیم. سپس ظرف را به مدت 20 دقیقه در درون فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار میدهیم.
لازانیای پنیر و سیبزمینی شما آماده است. با مقداری فلفل سیاه و چند برگ ریحان آن را تزیین و نوش جان کنید!