روز شنبه آخرین روز دی ماه، شبکه تشکل های محیط زیست و منایع طبیعی مازندران در اعتراض به قوت گرفتن چندباره زمزمه های انتقال آب خزر به کویر مرکزی، بیانیه ای صادر کردند.
به گزارش به نقل از اسکان نیوز، در این بیانیه که خطاب به مردم، مجمع نمایندگان مجلس و استاندار مازندران نوشته شده با تاکید بر اینکه تمام کارشناسان و متخصصان محیط زیست و حتی سازمان حفاظت محیط زیست بارها در دوره های قبل، با این طرح مخالفت کرده است اکنون آقای عیسی کلانتری بر اساس کدام طرح آمایش سرزمین ، مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی و سنجش ظرفیت توان اکو لوژیک ، با این طرح موافقت کرده اند؟
در انتهای این بیانیه با تاکید بر آسیب های این طرح برای مبدا و دریای خزر از مسوولان درخواست شده که جلوی اجرای این طرح مخرب را بگیرند.
متن کامل متن فوق به شرح زیر است :
بنام خالقِ آب و آفتاب
اعتراض به انتقال ِ آب
مردم شریف ایران، مجمع محترم نمایندگان مجلس، استاندار محترم مازندران :
آقای کلانتری ریاست سازمان محیط زیست کشور ، در اقدامی عجولانه و غیر قانونی ، موافقت مشروط خود با انتقال آب مازندران به استان سمنان را اعلام کردند . اکنون بر اساس این تصمیم ناگهانی پرسش ها و موارد زیر مطرح است :
1- با توجه به آنکه این طرح در سال های گذشته با مخالفان صریح و آشکار قریب به اتفاق کارشناسان مستقل ، اساتید دانشگاه و گنشگران محیط زیست قرار گرفته است؛
2- با توجه به آنکه سازمان محیط زیست کشور در گذشته مخالفت خود را با این طرح اعلام کرده است؛
3- با توجه به آنکه مجلس شورای اسلامی در تصویب سند توسعه ششم کشور ، بند مربوط به انتقال آب دریای مازندران به سمنان را رسما حذف نموده است؛
4- با توجه به آنکه هیچ ارزیابی جدیدی در سازمان محیط زیست کشور در موافقت با این طرح صورت نگرفته است؛
5- اکنون آقای کلانتری بر اساس کدام طرح آمایش سرزمین ، مطالعات ارزیابی اثرات محیط زیستی و سنجش ظرفیت توان اکو لوژیک ، با این طرح موافقت نموده اند ؟!!
6- عواقب فاجعه بار این طرح از جمله :
در مبدا - آسیب های جبران ناپذیر به اکوسیستم دریای خزر ، در مسیر - تخریب و گسست اکولوژیک در جنگلهای هیر کانی ، در مقصد- شور شدن و تخریب خاکهای حساس فلات مرکزی ، اقتصادی نبودن طرح، گسترش تنشهای اجتماعی بین مردم دو استان ، تخریب سرمایه اجتماعی ، گسترش شکاف دولت - ملت و ...
7- راه های جایگزین انتقال آب منجمله : باز چرخانی آب در صنایع ، اصلاح الگوی کشت در کشاورزی بخصوص محصولات با آبری بالا ، استفاده از سیستم های آبیا ری تحت فشار و نوین ، احیا و باز سازی قنوات قدیمی ، ترمیم لوله های انتقال آب شهری و جلوگیری از هدر رفت آب و ....
8- این طرح در مجموع و کلیت خود ، یک دام اجتماعی ست که هم اعتبارات را برباد میدهد و هم آبرو را !
9- ما ضمن مخالفت صریح با اجرای این طرح ، بار دیگر از مسئولین ارشد استان بویژه استاندار و مجمع نمایندگان مجلس میخواهیم که با اعلام مخالفت آشکار ، و استفاده از تمامی ظرفیت های قانونی ، مانع از اجرایی شدن این طرح فاجعه بار شوند . اجازه ندهید مازندران را تبدیل به نمکزار ارومیه کنند .
10- بدیهی ست کلیه سازمان های مردم نهاد بویژه فعالان محیط زیستی استان و کشور از تمامی ظرفیت های اجتماعی ، مدنی و قانونی خود در مقابله با اجرای این طرح مخرب استفاده خواهند کرد.
11 - یادمان باشد که خیلی زود دیر میشود و خانه بر بستری از ماسه بنا کردن، کاشانه بر باد دادن است !!
شبکه تشکل های محیط زیست و منایع طبیعی مازندران