سرویس سبک زندگی: از جوانهها و گلبرگهای تازه گیاه چای نوع خاصی از چای به دست میآید که به آن چای سفید میگویند چرا که پرزهای سفید نقره ای جوانههای نشکفته گیاه به آن ظاهری سفید میدهد. برای اینکه از اکسایش این گلبرگ ها جلوگیری کنند آنها را در نور طبیعی آفتاب خشک کرده و سپس مراحل بعدی تهیه چای را طی میکنند. از آنجا که برای تهیه این نوع چای، فقط برگهایی خاص از بوته ها چیده میشوند، در بسیاری از کشورهای مشرق زمین به ویژه چین، ایران و هند در گروه گرانترین چایها و دمنوشهای طبیعی شناخته میشود. درادامه این مطلب را به نقل از سایت آشپزباشی میخوانیم.
طرز تهیه چای سفید
طرز تهیه آن مشابه چای سبز است. ابتدا آب را جوشانده، سپس ده دقیقه صبر کرده تا دمای آب به هشتاد درجه سانتیگراد برسد (آنتی اکسیدانهای موجود در چای سفید و چای سبز به دمای بالاتر از هشتاد درجه حساس بوده و از بین میروند). سپس یک قاشق چایخوری چای سفید داخل فنجان ریخته و آب هشتاد درجه را به آن اضافه کرده و یک درپوش بر روی آن قرار داده (برای این کار میتوان از لیوان مخصوص چای سبز استفاده کرد). بعد از پنج تا هشت دقیقه چای دم کشیده و آماده مصرف است. دم کرده چای سفید به رنگ زرد کم رنگ است و دارای طعمی منحصر به فرد بوده و مقداری شیرین است.
خواص چای سفید
چای سفید سه برابر چای سبز یا سیاه، حاوی پلی فنل های آنتی اکسیدان است. این آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد ناشی از فرایند اکسیداسیون ترکیب شده و قبل از آن که فرصت کنند به سلولهای بدن آسیب برسانند آنها را از بدن خارج میکند.
وجود آنتی اکسیدان عملکرد سلولهای پوست را بالا برده، پوست را جوان کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری میکند.
میتوان از تفاله چای سفید و سبز برای شادابی پوست به عنوان ماسک استفاده کرد.
چای سفید به طور موثری به افزایش متابولیسم بدن و در نتیجه به سوزاندن کالریهای اضافه در طول روز کمک میکند و باعث کاهش وزن میشود.
این چای به طور طبیعی فشار خون را پایین میآورد و به شما کمک میکند تا در برابر عوارض جانبی داروهای کاهنده فشار خون در امان باشید. همچنین به شما کمک میکند که فشار خون تان را به وسیله کاهش وزنتان به طور طبیعی نیز کاهش دهید، همان طور که در بالا توضیح داده شد.
چای سفید یک آرام بخش قوی و موثر برای اعصاب است. انرژی را افزایش و استرس را کاهش میدهد.
از خواص دیگر آن میتوان به کاهش قند خون و کلسترول، مشکلات قلبی و سکته قلبی اشاره کرد.
به درمان سرطان معده ، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات کمک میکند.
به سلامتی دهان و دندان و استحکام استخوانها کمک میکند.
خاصیت ضد قارچی، ضد باکتری و ضد ویروسی دارد و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. نوشیدن این چای در زمستان، ایمنی بدن را بالا برده و از سرماخوردگیها و عفونتها جلوگیری میکند.
چای سفید حاوی ویتامینهای بی1، بی2، بی6، ویتامین سی، ویتامین کا، کاروتن (منبع ارزشمندی برای ویتامین آ)، اسید فولیک و مواد معدنی (منگنز، پتاسیم، روی، فلور) است.
خواص شمرده شده برای چای سفید ارزش آن را حتی بالاتر از چای سبز قرار داده است. در فرآیند تخمیر چای سفید (از زمانی که برگ چای چیده میشود تا زمانی که در معرض هوا قرار میگیرد ) تغییراتی در ترکیبات چای رخ میدهد که مقدار کافئین را به حداقل ممکن میرساند.
آن چه مسلم است این است که نوشیدن یک تا دو فنجان چای سفید به صورت روزانه میتواند فواید بسیار زیادی برای همه ما داشته باشد و با وجود گرانی و کمتر در دسترس بودن ارزش امتحان کردنش را دارد.