ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه خورش ترش واش گیلان

یکی از جذابیت های خطه سرسبز شمال کشور، به ویژه گیلان غذاهای محلی این منطقه است. غذاهایی که با مواد ارگانیک و سبزیجاتی درست می‌شوند که اساسا در همین منطقه می‌رویند

طرز تهیه خورش ترش واش گیلان

 یکی از جذابیت های خطه سرسبز شمال کشور، به ویژه گیلان غذاهای محلی این منطقه است. غذاهایی که با مواد ارگانیک و سبزیجاتی درست می‌شوند که اساسا در همین منطقه می‌رویند. بنابراین غذاهای شمالی به ویژه غذاهای گیلکی در مقایسه با دیگر شهرها، طعم و عطر خاص خودشان را دارند. خورش ترش واش یکی از همین غذاهای گیلانی است که اصالتا درون ظرفی به نام گمج طبخ می‌شود و در آن از سبزی به اسم «ترش واش» استفاده می‌شود. این سبزی که به آن شبدر ترشک هم می‌گویند، همانطور که از نام آن هم پیداست طعم ترشی دارد و در آشپزی گیلان از آن برای پخت خورش ترش واش استفاده می‌شود.

مواد لازم برای تهیه خورش ترش واش:

  • 250 گرم سینه مرغ
  • 300 گرم گشنیز، برگ چغندر و نعناع
  • 300 گرم جعفری، تره، سیر تازه، ترش واش
  • 100 گرم خالواش
  • 2 قاشق غذاخوری رب آلوچه ترش
  • 3 حبه سیر
  • 4 عدد گوجه فرنگی
  • 4 عدد بادمجان
  • آبغوره یا آب نارنج به میزان لازم
  • فلفل، نمک و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورش گیلانی ترش واش

طرز تهیه:

1.    برای تهیه خورش ترش واش ابتدا باید بادمجان‌ها را پوست گرفته، حدود 30 دقیقه در آب نمک خیس کنید یا روی آن‌ها نمک بپاشید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.
2.    بعد از نیم ساعت، بادمجان‌ها را بشویید و بعد از خشک‌کردن، سرخ کنید.
3.    سینه مرغ را داخل تابه ریخته و با فلفل و زردچوبه تفت دهید.
4.    سیرها را رنده یا له کنید و داخل تابه‌ای ریخته و جداگانه تفت دهید. 
5.    سبزی‌ها شامل: جعفری، تره، چوچاق، گشنیز و نعناع را ساطوری کرده و به سیر داخل تابه اضافه کنید و خوب تفت دهید. 
6.    بعد از چند دقیقه، سینه مرغ مزه‌دارشده را به سبزی‌ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. 
7.    رب آلوچه را با کمی آب رقیق کنید و روی مواد بریزید.
8.    حالا 2-3 لیوان آب روی این مواد بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم به جوش بیاید و خورش جا بیفتد. 
9.    بعد از حدود نیم ساعت، بادمجان‌های سرخ‌شده و آبغوره یا آب نارنج را به آن‌ها اضافه کنید. 
10.    گوجه‌فرنگی‌ها حلقه‌حلقه برش بزنید و آن‌ها را در تابه‌ای جداگانه سرخ کنید. 
11.    وقتی خورش جا افتاد، آن را در ظرف مناسب ریخته و گوجه‌فرنگی‌های سرخ‌شده را روی آن قرار دهید و خورش ترش واش را همراه با پلو ساده سرو کنید.

+ طرز تهیه مرغ ناردونی، یکی دیگر از خوراک‌های لذیذ گیلان را بخوانید.

چند نکته درباره خورش ترش واش:

•    اگر سبزی‌های محلی شمالی را در اختیار ندارید می‌توانید هر سبزی معطری که دوست دارید را جایگزین نمایید.
•    به جای رب آلوچه از رب انار ترش نیز می‌توانید استفاده کنید. 
•    به جای مرغ نیز می‌توانید از بلدرچین یا بوقلمون استفاده کنید. 
•    این غذا بیشتر با ماهی دودی و ماهی کولی سرو می‌شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان