بورک ترکیه یک خوراک خمیری است که یک میانوعدۀ پرطرفدار نیز محسوب میشود. خمیر یوفکا با محتویاتی که اکثراً سلیقهای است مواد تشکیلدهندۀ بورک ترکیه هستند. در ادامه در آشپزخانه روزچین یکی از معروفترین غذاهای ترکیه پخت میشود. با ما همراه باشید.بورک که به ترکی بؤرهک (börek) نوشته میشود، بسته به محتویات داخل خمیر دارای تنوع زیادی است. بورک گوشت و قارچ، بورک پنیری، بورک گوشت و پنیر، بورک پنیر و ، بورک سیبزمینی، بورک مرغ و… از معروفترین انواع بورک میباشند.
خوراک بورک ترکیه
بورک ترکیه یک غذای ساده و درعینحال مغذی است. مواد اصلی این خوراک، خمیر یوفکا و پنیر است. شما میتوانید بسته به سلیقه و زمان خود محتویات داخل یوفکا را تغییر دهید. بورک هم در روغن و هم در فر قابلپخت است. یکی دیگر از راههای ایجاد تنوع در بورکها، انواع پیچش و برش دادن خمیر یوفکا است. پیچش، تاکردن، برش مثلثی، مربع و حتی بیضوی از این انواع است. این غذا برای مهمانیها یک غذای شیک و مجلسی محسوب میشود. روزچین پیشنهاد میکند که حتماً این غذا را امتحان کنید. نوع دیگر بورک ترکیه، بورک تابهای است. همانگونه که معلوم است این بورک دیگر نیازی به فر ندارد و شما میتوانید آن را داخل تابه سرخ کنید. بورک بهعنوان صبحانه، میانوعده، غذای اصلی و پیشغذا سرو میشود.
یک بورک خوشمزه و ساده
مواد لازم
- خمیر یوفکا: چهار عدد
- پنیر سفید: 250 گرم
- پودر سوخاری: به مقدار لازم
- روغن مایع: یک لیوان
- آب: دو لیوان
طرز تهیه
این بورک یک غذای کامل و بسیار خوشمزه است. مواد لازم برای تهیۀ آن کم و در دسترس هستند.
حالا پخت بورک ترکیهای را شروع میکنیم.در گام نخست سس بورک را آماده میکنیم. برای این کار روغن و آب را داخل یک ظرف ریخته و هم میزنیم.
در ادامه یک عدد خمیر یوفکا را باز کرده و با یک وسیله این سس را روی خمیرها ریخته با یک عدد فرچه آن را روغنی میکنیم. دقت داشته باشید که همۀ قسمتها روغنی شوند. هدف از این کار ایجاد فاصله بین خمیرها و لایهلایهشدن آنهاست. یوفکای بعدی را نیز باز کرده و چرب میکنیم. این کار را تا خمیر چهارم انجام میدهیم. به یاد داشته باشید که خمیر آخری را چرب نکنید.
بعد از بازکردن یوفکای چهارم، با یک چاقو خمیرها را به چهار قسمت مساوی برش میدهیم. سپس هر قسمت را به پنج قسمت دیگر تقسیم میکنیم. حالا ما باید 20 عدد بورک داشته باشیم. حالا در گوشۀ خمیرها (طبق ویدیو) پنیرهای سفید را میگذاریم. شما میتوانید در کنار پنیر از سبزیجات مختلف یا گوشت نیز استفاده کنید، یا حتی به جای پنیر از سیبزمینی هم استفاده کنید. بعد از گذاشتن پنیرها، برشهای یوفکا را طبق ویدئو بپیچید. بعد از اینکه همۀ خمیرها را پیچیدید، آنها را داخل محلول آب و روغن کرده و درآورید. سپس در پودر سوخاری بغلتانید.
بهاینترتیب ادامه دهید تا همۀ یوفکاها پودری شوند. بورکهای سوخاریشده را داخل سینی فر قرار داده و درون فری که 15 دقیقه روشن و با 200 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید. بعد از سرخشدن بورکها آنها را بردارید. بورک ترکیهای ما آماده است. بوی دلپذیر و طعم خوشمزه آن بسیار اشتهابرانگیز است. امیدوارم غذای امروز ما را پسندیده باشید.
شما تابهحال بورک درست کردید؟ کدامیک از انواع بورک را دوست دارید؟ برای ما بنویسید تا ما آن را در آشپزخانۀ روزچین آموزش دهیم.