آهسته آهسته به ماه‌های پایانی سال و زمان خانه‌تکانی نزدیک می‌شویم. اما قبل از اینکه خانه‌تکانی زمستانی خود را شروع کنیم، بهتر است وسایل تمیزکاری را که خود به نظافت نیاز دارند، بشناسیم، وگرنه ناخواسته همه باکتری‌ها و جرم‌ها را در جای جای خانه پخش خواهیم کرد. در این مطلب با 4 وسیله تمیزکننده که نیاز به نظافت دارند، آشنا می‌شویم و بهترین روش برای تمیز کردن هرکدام را می‌شناسیم. 

جارو برقی

اگر از جاروبرقی به خوبی مراقبت نشود، فقط به درد جابه‌جا کردن گرد و غبار و زباله می‌خورد و هر بار 20 درصد از کارایی آن کم می‌شود. شما می‌توانید بدون جدا کردن قطعات جاروبرقی، آن را تمیز کنید. محفظه جاروبرقی‌های بدون کیسه را بعد از هر بار استفاده خالی کنید. کیسه جاروبرقی‌ را هم بعد از اینکه 1/3 آن پر شد، عوض کنید. فیلتر را تکان دهید و با انگشت زباله‌های انباشته شده را پاک کرده و آن را هر 6 ماه تا 1 سال عوض کنید. در پایان، مو و کثیفی‌های گیر کرده به برس چرخان را با یک قیچی درآورید.

اگر همه این کارها فایده‌ای نداشت و هنوز جاروبرقی شما خوب عمل نمی‌کرد، به احتمال زیاد خرده زباله‌ها در بین راه گیر کرده‌اند. هر قسمتی از دستگاه که قابل جدا شدن است را جدا کرده و با یک جاروی کوچکتر همه قسمت‌ها را تمیز کنید. از تماس آن با آب جلوگیری کنید تا امکان رشد کپک و قارچ ایجاد نشود. اگر جاروبرقی بوی بدی می‌دهد، همه قسمت‌ها را بشویید، اما مطمئن شوید که قبل از نصب کامل خشک شوند.

نظافت

گردگیر پر و جاروی دستی

برای تمیزکردن گردگیرهای پر، آن را بیرون از خانه بتکانید یا از اسپری‌های هوا برای گرفتن گرد و غبار استفاده کنید.

نظافت

جاروها به مراقبت بیشتری نیاز دارند. اگر بعد از تخلیه خرده زباله‌ها از لابه‌لای موهای جارو، هنوز کثیف است، آن را با آب گرم و یک شوینده ملایم به آرامی بشویید و به خوبی آب بکشید. بهتر است آن را سر و ته بیرون از خانه قرار دهید تا با جریان هوا خشک شود. سپس آن را به شکل آویزان یا سر و ته در خانه نگه دارید تا موهای آن صاف و سالم باقی بمانند.

نظافت

اسکاچ‌ها

تعداد بیشماری باکتری بر روی اسکاچ‌ها و اسفنج‌های شما زندگی می‌کنند. اما شما می‌توانید این مشکل را با چند روز یک بار (ترجیحاً هرروز) ضدعفونی کردن و ماهانه تعویض کردن آنها، حل کنید. برای ضدعفونی کردن، اسکاچ‌ها را داخل آب بخیسانید، آنها را در یک ظرف برای یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید. نکته مهم: اسکاچ‌ها را نچلانید وگرنه ممکن است در مایکروویو آتش بگیرند.

راه حل دیگر این است که اسکاچ‌ها را در محلول آب و سفیدکننده (یک لیوان سفید کننده در یک لیتر آب) بخیسانید، آب بکشید و بگذارید خشک شوند.

چند اسکاچ در دسترس داشته باشید و برای اهداف مختلف از یکی از آنها استفاده کنید تا باکتری‌ها پخش نشوند. یک اسکاچ برای پیشخوان آشپزخانه، یکی برای قابلمه‌ها و یکی برای ظروف دیگر. همچنین همیشه به یاد داشته باشید که باکتری‌ها فقط چند ساعت روی سطوح خشک زنده می‌مانند، پس همیشه اسکاچ‌ها را بعد از استفاده بچلانید.

نظافت

,