مجله آشپزی مثبت - حدیث کلهر: بادمجان شکم پر یکپیش غذای خوشمزه و مناسب برای زیبا کردن میز غذایتان است. اگر تا به حال آن را درست نکردهاید، پیشنهاد میکنیم طبق این دستور آن را تهیه کنید.
مواد لازم برای 2 نفر- 4 عدد بادمجان درشت
- 2 /1 پیمانه پنیر موتزارلا
مواد لازم جهت مایه گوشتی- 100 گرم گوشت چرخکرده
- 2 عدد پیاز متوسط
- 1 پیمانه قارچ اسلایس شده
- 2 /1 پیمانه فلفل دلمهای خرد شده
- به میزان لازم روغن
- به میزان لازم زردچوبه، نمک و فلفل
- به میزان لازم آویشن و پودر سیر
مواد لازم جهت سس گوجه- 2 عدد گوجهفرنگی بزرگ
- 3 حبه سیر خرد شده
- 2 /1 ق س رب گوجهفرنگی
- 3 ق س زعفران محلول در آب
طرز تهیه:
1 ابتدا بادمجانها را با پوست خوب بشویید، سپس آنها را از طول به دوقسمت کنید. داخل شکم بادمجان را کمی خالی کرده و سپس روی سطح آن کمی نمک بریزید و حداقل نیم ساعت صبر کنید تا تلخی آن گرفته شود. بعد از نیم ساعت آنها را بشویید و در سبدی بریزید تا آب اضافی آنها گرفته شود.
2 در یک تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. حالا پیاز و فلفل دلمهای را داخل آن تفت دهید تا سبک شود، سپس گوشت چرخکرده را همراه نمک، فلفل، پودر سیر،آویشن و زردچوبه به مخلوط پیاز و فلفل دلمهای اضافه کرده ، مواد را خوب تفت دهید. در انتها قارچ اسلایس شده را به مواد گوشتی اضافه کرده ، به تفت دادن ادامه دهید. بعدازآنکه مواد آماده شدند، تابه را خاموش کنید.
3 گوجهفرنگیها را به همراه سیر داخل مخلوطکن یا ظرف غذا ساز بریزید تاپورهای شکل شوند، سپس آن را در تابه با کمی روغن تفت دهید. درنهایت رب گوجهفرنگی و زعفران دمکرده را به سس اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و سس آماده شود.
4 بادمجانها را با مواد گوشتی پر کنید. بادمجانهای پر شده را داخل تابه روی سس بچینید و با شعله کم صبر کنید تا بادمجانهاکاملا پخته شوند.
5 پس از پخت، کمی پنیر موتزارلا روی بادمجانهابریزید و تا زمان طلایی شدن، آن را داخل فر قرار دهید. شعله بالا را روشن کنید و حدود 5 دقیقه صبر کنید تا سطح بادمجانها طلایی شود.