سوپ یک پیشغذای خوشمزه و تقریباً سبک است. این پیشغذا از متداولترین و سادهترین غذاها محسوب میشود. تنوع سوپها بسیار زیاد است: سوپ جو، گوجهفرنگی، قارچ، خامهای و… . آشپزخانه روزچین امروز یک سوپ خوشمزه برای شما تدارک دیده است. با ما برای تهیۀ سوپ گوجهفرنگی خوشمزه همراه شوید.
سوپ غذای آبکی خوراکی و گرم است که بهعنوان پیشغذا و اشتهابازکن سر سفرهها گذاشته میشود. سوپ جو، سوپ گوجهفرنگی، سوپ قارچ، سوپ خامهای، سوپ پیاز فرانسوی، سوپ ذرت و سبزیجات، سوپ مرغ، سوپ رژِیمی و… چند نمونه کوچک از دنیای خوشمزه و متنوع سوپها است.
چرا سوپ؟
سوپهای متنوع و خوشمزه برای مهمانیهاهمانطور که در بالا اشاره کردیم، سوپ بیشتر بهعنوان پیشغذا استفاده میشود. آیا شما از چرایی این کار خبر دارید؟ در ادامه به پاسخ این سؤال میپردازیم. به گفتۀ متخصصین تغذیه، حداقل 20 دقیقه طول میکشد تا پیام سیری از معده به مغز انتقال یابد. در این مدت چون فرد پیام سیری را دریافت نمیکند به خوردن ادامه میدهد. خوردن سوپ قبل از غذای اصلی، باعث میشود تا هم معده پر شود و هم مدتی از این 20 دقیقه صرف خوردن مواد کمکالری شود. ازآنجاییکه عموماً سوپها از سبزیجات و موادی با چربی و کالری کمتر تهیه میشوند، حتی خوردن سوپ باعث مصرف انرژی و سوزاندن چربیها هم میشود. حتماً از خودتان میپرسید «خوب چرا آب نخوریم؟ آب هم باعث پر شدن معده میشود!». تفاوتی که آب با سوپ دارد، نداشتن محتویات و مواد مغذی است. آب چون خالص و عاری از مواد دیگری است، زود قورت داده شده و به معده میرسد. در معده نیز انفعال زیادی روی آن انجام نمیشود. اما خوردن سوپ معده را به فعالیت وا میدارد. این اعمال هم باعث خستهشدن ما از خوردن و هم باعث فعالیت معده و ارسال پیام سیری به مغز میشود.
دستور تهیه سوپ گوجهفرنگی با شیر
سوپهای سبزیجات- یک غذای سالم و زیباسوپ گوجهفرنگی یک پیشغذای خوشمزه است. در این نوع سوپ از آرد و شیر نیز استفاده میشود. در ادامه دستور پخت این سوپ خوشمزه را ببینید.
مواد لازم
- گوجه فرنگی: 6 تا 7 عدد متوسط
- آرد: دو قاشق غذاخوری
- کره: یک قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: یک قاشق غذاخوری
- شیر: یک لیوان
- آب: دو پیمانه
- نان تست: خیلی کم
- پنیر چدار: به مقدار لازم برای تزئین
- نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه
سوپ در برنامه غذایی افراد رژیمیبرای تهیۀ سوپ گوجهفرنگی در ابتدا گوجهها را داخل آبِ در حال جوش قرار دهید. منتظر بمانید تا گوجهها پخته شوند و پوست آنها جدا شود. بعد از پختهشدن، آنها را از آب درآورده و در یک آبکش بریزید. گوجهها را با قاشق یا هر وسیلهی دیگری له کنید تا آب آنها خارج شود. این کار را ادامه دهید تا آب گوجهها به طور کامل خارج شود. حالا آنها را در کناری قرار دهید و ظرف دیگری بردارید.
در این ظرف کره را به مقدار گفتهشده داخل ظرف انداخته و ذوب کنید. به کرۀ آبشده آرد را اضافه کنید. مواد را تا بلندشدن بوی آرد هم میزنیم (به ویدئو مراجعه کنید). بعد از پخت آرد، رب گوجهفرنگی را اضافه کرده و خوب هم میزنیم. در ادامه پخت سوپ گوجهفرنگی مقداری از آب گوجه را به مواد اضافه کرده و تا بخارشدن کامل آب هم میزنیم. سپس باقی آب گوجهها را نیز اضافه کرده و شروع به همزدن میکنیم. در این مرحله برای جلوگیری از گولهگولهشدن مواد، با همزن دستی مخلوط کنید. وقتی مقداری از آب گوجهها بخار شد، آب را کمکم اضافه کرده و همزمان هم بزنید. در این مرحله نمک غذا را نیز اضافه کنید. وقتی مواد شروع به جوشیدن کرد، شیر را بریزید. تا زمان پختن شیر و به جوش آمدن سوپ، آرام آرام هم بزنید. سوپ خوشمزه و مغذی ما آماده سرو است.
سوپ هویج- مغذی و خوشمزهنکته: شما میتوانید هنگام سرو این سوپ و برای خوشمزهشدن، از پنیر چدار و نان تست استفاده کنید.
حالا میتوانید نوش جان کنید.
اگر در قسمتی از مقاله به مشکل خوردید، میتوانید با مراجعه به ویدئو زیر، مرحله به مرحله پخت سوپ گوجهفرنگی را دنبال کنید.
نظر شما در مورد سوپ چیست؟ آیا اهل درست کردن سوپ هستید؟ کدام سوپها را بیشتر دوست دارید و درست میکنید؟ غذاهای مورد علاقه خود را با ما در میان بگذارید.