قیمه نثار یکی از غداهای اصیل ایرانی و از غداهای محلی قزوین است که ترکیبی از گوشت، زرشک، خلال پسته و بادام و پرتقال و ادویه‌های خوش عطر است. این غذا علاوه بر این که مزه‌ای عالی دارد موجب رنگین شدن سفره شما برای پذیرایی از مهمان‌ها نیز می‌شود. در ادامه این مطلب می‌توانید طرز تهیه قیمه نثار قزوینی را بخوانید:

مواد لازم

گوشت خورشتی 350 گرم

برنج 5 پیمانه

پیاز 2 عدد

زرشک 1/2 لیوان

خلال پسته 4 قاشق غذاخوری

خلال بادام 4 قاشق غذاخوری

خلال پوست پرتقال 4 قاشق غذاخوری

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

کره 100 گرم

زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری

گلاب 1/3 پیمانه

شکر 2 قاشق غذاخوری

دارچین 1 قاشق چای‌خوری

پودر هل 1 قاشق چای‌خوری

زیره 1 قاشق چای‌خوری

زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

1-پیاز را نگینی خرد کنید و با روغن تفت دهید تا نرم شوند.

2- گوشت خورشتی را اضافه کنید. پس از این که گوشت تغییر رنگ داد زردچوبه اضافه کنید و کمی تفت دهید و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید.

3- سپس 2 لیوان آب به گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم بگذارید گوشت بپزد و نرم شود. پس از پخته شدن گوشت دارچین و به میزان دلخواه نمک و فلفل اضافه و شعله را خاموش کنید.

4- برنج را همراه با آب و کمی نمک خیس دهید. سپس برنج را طبق معمول همیشه بجوشانید و بعد از اینکه نرم شد آبکشی کنید. داخل قابلمه روغن بریزید سپس برنج را اضافه کنید. مقداری آب و روغن روی برنج بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم برنج دم بکشد.

5- کره را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. سپس زرشک، شکر، گلاب، زیره، پودر هل، خلال پسته، بادام، پوست پرتقال را به آن اضافه و مخلوط کنید.

6- در آخر کمی برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید. برنج سفید را در ظرف دلخواه بریزید و روی آن را با برنج زعفرانی، گوشت و مخلوط قیمه نثار تزیین و سرو کنید.

نوش جان!