برترین ها: حلیم بادمجان پیش غذایی سنتی و مجلسی است که طرز تهیه دو مدل آن را برایتان آورده ایم. این حلیم دلچسب ایرانی، مناسب مهمانیهای شما بوده و با تزیین رنگینی که میشود به سفره شما رنگ و لعاب میدهد. حلیم بادمجان یک غذای خوشمزه و پرطرفدار در بین ما ایرانیها است که به روشهای گوناگون درست میشود.
مواد لازم:- بادمجان قلمی: 6عدد
- گوشت سردست یا گردن یا قلوهگاه گوسفندی: 350 گرم
- عدس: یکدوم پیمانه
- برنج: یکچهارم پیمانه
- بلغور گندم: یکهشتم پیمانه
- پیازداغ و سیرداغ: 4 تا 5 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
- کشک: 200 گرم
روش تهیه:
1 - بادمجانها را پوست گرفته، نمک بزنید تا تلخی آنها گرفته شود، سپس آنها را در روغن سرخ کنید.
2 - گوشت را با مقداری از پیازداغ و زردچوبه بپزید، سپس عدس، برنج، بلغورگندم و بادمجان سرخ شده را به گوشت اضافه کرده اجازه دهید تا به خوبی بپزد و جا بیفتد.
3 - حلیم جاافتاده و پخته شده را از روی حرارت برداشته با گوشتکوب دستی مدام بکوبید تا کشدار شود.
4 - کشک را اضافه کنید. نعناع داغ، پیازداغ، نمک، فلفل و سیرداغ را به حلیم بیفزایید و اجازه دهید تا با هم بپزند و مخلوط شوند. سپس درظرف مناسب بریزید و سرو کنید.
نکته:
1 - وقتی سیرداغ درست میکنید درآخرین مرحله کمی زردچوبه به آن بزنید و از روی حرارت بردارید این کار باعث میشود سیرداغ بوی کمتری داشته باشد.
2 - معمولا در حلیم بادمجان از لوبیاسبز استفاده میشود که در این صورت رنگ حلیم روشنتر خواهد شد.
3 - درتهیه این حلیم میتوانید بادمجانها را بهجای سرخ کردن به صورت آبپز استفاده کنید.
حلیم بادمجان با لوبیا سفید!
مواد اولیه:- بادمجان قلمی: 10 تا 12 عدد
- گوشت سر دست: 1 کیلوگرم
- لوبیا سفید: 500 گرم
- پیاز سرخ کرده: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- کشک سائیده: 2 تا 3 پیمانه
- روغن: 350 گرم
- نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
طرز تهیه:1.داخل یک قابلمه مناسب و بزرگ، سه تا چهار لیوان آب میریزیم. گوشت (گوساله یا گوسفند) و لوبیا سفید و پیاز داغ را داخل قابلمه آب میریزیم و میگذاریم کاملا بپزند.
2.پوست بادنجانها را میگیریم و سر آنها را میگیریم. سپس میشوییم و روی آنها کمی نمک میریزیم تا تلخی آن گرفته شود. داخل یک تابه بزرگ، مقداری روغن میریزیم و بادنجانها را داخل روغن و روی حرارت ملایم سرخ میکنیم.
3.گوشت را پس از پختن از آب خارج میکنیم. بادنجانهای سرخ شده و گوشت و لوبیای پخته شده را داخل یک قابلمه بزرگ و مناسب میریزیم و آنها را خوب میکوبیم و مخلوط میکنیم. دو تا سه لیوان آب و هر مقدار آب گوشتی که داریم، داخل گوشت و بادنجان میریزیم و قابلمه را روی حرارت ملایم میگذاریم و گاهی آنرا بههم میزنیم تا حلیم کاملا جا افتاده و کشدار شود.
4.ظرف را از روی آتش بر میداریم و با کشک مخلوط میکنیم و در ظرف میکشیم. روی آنرا با نعناع داغ و پیاز داغ و گردوی تازه پوستگرفته تزئین مینمائیم. میتوان مقداری گردوی تازه در ظرف جداگانه با حلیم بادنجان سر میز گذاشت. حلیم بادنجان را بدون کشک هم میتوان سرو نمود.