ماهان شبکه ایرانیان

۱۳ غذایی که باعث لکه دار شدن دندان ‌های شما می شود [قسمت دوم/پایانی]

هیچ‌چیز شما را مانند یک لبخند زیبا و روشن مجذوب خود نمی‌کند

هیچ‌چیز شما را مانند یک لبخند زیبا و روشن مجذوب خود نمی‌کند. بهداشت دهان و دندان یک امر ضروری است پس، مراقب مواد غذایی که می‌خورید و می‌نوشید باشید. گاهی با معاینه‌های پزشکی و نگه‌داشتن دندان‌های سفید و براق، می توانید اعتماد‌به‌نفس خود را افزایش دهید. لبخند زیبا به زندگی شما انرژی و طراوت می‌بخشد و اثرات مثبتی به همراه دارد. این در حالی است که درمان‌های گران‌قیمت و نوارهای سفید چسبنده، می‌تواند حتی باعث تغییر رنگ دندان شما شود. شما می‌توانید با مسواک زدن و استفاده روزانه از نخ دندان، از لکه ‌دار شدن دندان‌های خود جلوگیری کنید. نکته قابل توجه این است که شما می‌توانید با اجتناب از خوردن یا کاهش استفاده از بعضی مواد غذایی، از زردی و لکه دار شدن دندان‌های خود جلوگیری کنید. اگر دوست دارید لبخندی زیبا داشته باشید، اگر می‌خواهید از مرواریدهای سفید خود محافظت کنید حتما در مورد عادات و کارهای اشتباهی که باعث ایجاد لکه‌های سیاه روی دندان‌های شما می‌شود، مطلب زیر را به‌دقت مطالعه کنید. با بنیتا همراه باشید.

7- سرکه بالزامیک 

سرکه بالزامیک

 سالاد یک راه خوب برای پر کردن برنامه غذایی هفتگی شما است. سالاد حاوی محصولات تازه و سرشار از ویتامین است. اما بهتر است بدانید، اگر از سرکه بالزامیک در سالاد استفاده می‌کنید به مینای دندان خود آسیب می‌رسانید. سرکه بالزامیک به علت دارا بودن رنگ‌دانه‌های قوی تیره، علاوه بر تغییر رنگ دندان، می‌تواند به مینای دندان شما چسبیده و باعث پوسیدگی آن بشود. در برابر رنگ زیبایی که این سرکه به سالاد می‌بخشد، وسوسه نشوید. مطمئن شوید که در این سالاد از کاهو استفاده شده است تا با جویدن کاهو، دندان‌های شما از رنگ این سرکه تمیز شود.

8- چغندر 

چغندر

 اگر می‌خواهید از صبحانه گیاهی خود لذت ببرید چغندر می‌تواند چاشنی خوبی برای شما باشد. اما این نکته مهم است که بعد از خوردن آن بلافاصله مسواک بزنید. چغندر به علت دارا بودن رنگ‌دانه‌ها، می‌تواند باعث تغییر رنگ دندان‌های شما شود. شما می‌توانید با خوردن مقداری پنیر به همراه چغندر ، از تأثیر مستقیم این رنگ‌دانه‌ها روی دندان‌های خود جلوگیری کنید. مطالعات نشان می‌دهند، خوردن پنیر می‌تواند اسیدیته‌ی دهان و دندان را کاهش دهد؛ بنابراین هنگام مصرف چغندر، می‌توانید از پنیر به‌عنوان چاشنی استفاده کنید.

9- بستنی یخی 

بستنی یخی

 بستنی یخی ممکن است حاوی کالری کمتری نسبت به سایر دسرها باشد؛ اما با توجه به دارا بودن مقدار زیادی قند، ممکن است روی دندان‌های شما اثر مخربی داشته باشد و شما را از یک لبخند زیبا محروم کند. گاهی آدامس‌های بدون قند، می‌توانند جایگزین مناسبی برای بستنی‌های یخی باشند. در ضمن جویدن آدامس بدون قند می‌تواند با تحریک بزاق دهان از اسیدیته شدن دهان و دندان‌ها جلوگیری کند.

10- گیتورید 

گیتورید

 برخی از مطالعات نشان می‌دهد که نوشیدنی‌های ورزشی مانند گیتورید، می‌تواند بیشتر از نوشابه‌ها به دندان‌ها آسیب برساند. محققان دانشگاه نیویورک دریافتند که مصرف بیش‌ازحد این نوشیدنی‌ها، می‌تواند دندان‌ها را ضعیف کند و به بافت آن‌ها آسیب بزند. این نوع نوشابه‌ها حاوی مقدار زیادی قند، اسید و مقدار زیادی افزودنی‌های شیمیایی هستند. حتی لیموناد هم به دلیل اسیدیته‌ی بالا می‌تواند مینای دندان را تخریب و به لکه‌دار شدن دندان‌ها کمک‌ کند. توصیه می‌شود برای رفع تشنگی، آب مصرف کنید و از نوشیدنی‌های گازدار و ورزشی خودداری کنید. با محدود کردن مصرف هر کدام از این نوشیدنی‌ها، از دندان و بدن خود محافظت کنید.

11- انگور 

انگور

 اگر اطمینان پیدا کرده‌اید که مشروبات به مینای دندان شما آسیب می‌رسانند، مطمئن باشید با عناصری که در انگور نیز وجود دارد مصرف آن می‌تواند روی دندان شما تأثیر منفی داشته باشد. انگور، حاوی رنگ‌دانه‌های بسیاری است. توصیه می‌شود بلافاصله بعد از مصرف انگور مسواک بزنید؛ این‌گونه شما قادر خواهید بود با عوامل لکه‌زدایی دندان، مقابله کنید. خمیردندان حاوی فلوراید با از بین بردن عوامل چسبنده، از تولید باکتری که تأثیر مستقیمی روی سلامتی دندان شما دارد، لکه‌زدایی و جلوگیری می‌کند.

12- سس پاستا 

سس پاستا

 اسیدیته موجود در سس، رنگ قرمز روشن آن، قدرت چسبندگی مواد سس و گوجه‌فرنگی موجود در سس پاستا، می‌تواند دندان‌های شما را آسیب‌پذیر کند و باعث ایجاد لکهبشود. خوردن شام و ناهار، همراه با سبزیجات سبز تیره، مانند کلم بروکلی، اسفناج و کلم پیچ، دندان‌های شما را تیره خواهد کرد.

13- ادویه کاری 

ادویه کاری

 ادویه کاری، یک چاشنی برای غذا است که مردم هند از آن به‌خوبی در غذاهای عجیب‌وغریب خود استفاده می‌کنند. این ادویه، یکی از علت‌های تغییر رنگ دندان است. استفاده از این ادویه در غذاهایتان در طولانی‌مدت، دندان‌های شما را زردرنگ خواهد کرد. با توجه به رنگی که ادویه کاری دارد، ممکن است بخواهید از این ادویه در برنامه رژیم غذایی خود استفاده کنید. هر وقت خواستید که از ادویه کاری در غذا و مخلوط در سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنید، سیب، گل‌کلم و کرفس می‌توانند دندان های شما را از ایجاد لکه حفظ کنند.

تعدادی از نکات که باید رعایت گردد:

اگر شما این نکات را به‌طور منظم انجام دهید حتی با خوردن برخی نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها از دندان‌های خود، محافظت می‌کنید.

1- مسواک زدن

پس از خوردن غذا، سبزیجات و یا میوه‌ها مسواک را فراموش نکنید. اگر شما در محل کار خود قهوه یا چای می‌نوشید حتما یک مسواک را در محل کار برای استفاده بعد از نوشیدن به همراه داشته باشید.

2- دهان خود را بشویید

اگر نمی‌توانید مسواک بزنید با چرخاندن آب در دهان خود موادی که بعد از خوردن و نوشیدن در دهان باقی می‌مانند را از دهان خود خارج کنید.

3- استفاده از خلال‌دندان

می‌توانید با خلال‌دندان باقیمانده‌های مواد غذایی را از لای دندان‌ها و یا از روی سقف دهان خارج کنید.

4- مراجعه به یک دندان‌پزشک

برای شستشو، تمیزی و صاف شدن ترک‌های ریز مینای دندان خود که یکی از عوامل چسبیدن مواد روی دندان است، به یک دندان‌پزشک مراجعه کنید. مشورت با یک دندان‌پزشک می‌تواند شما را با،گزینه‌های بیشتری برای جلوگیری از لکه‌دار شدن دندان و حتی براق کردن آن‌ها آشنا کند.

لبخندی زیبا داشته باشید

یک رژیم غذایی سالم و تغییر در عادات روزانه می‌تواند، از ایجاد لکه روی دندان جلوگیری کند و لبخند زیبایی را برای شما به ارمغان آورد. از خوردن غذاهای موردعلاقه‌ی خود لذت ببرید اما احتیاط کنید، اعتدال در خوردن، برای جلوگیری از لکه‌دار شدن دندان‌های شما است. حتما از آب، بیشتر از نوشیدنی‌های دیگر استفاده کنید. بعد از خوردن غذا و نوشیدنی‌ها دهان خود را با مسواک و نخ دندان تمیز کنید و یا در نبود این دو، دهان خود را آبکشی کنید و حتما از نبود اضافه‌های غذایی در دهانتان یقین حاصل کنید.

برای دیدن قسمت قبل می‌توانید نگاهی به « 13 غذایی که باعث لکه دار شدن دندان های شما می گردد[قسمت اول]» بیندازید.

منبع: بنیتا


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان