گرفتن بینی میتواند اتفاقی ناخوشایند و خجالتآور باشد. در این حالت شما نمیتوانید بهراحتی از بینی نفس کشیده و درنتیجه در تمام روز احساس خستگی و ضعف میکنید. علاوه بر این، هنگام شب هم نمیتوانید بهراحتی بخوابید. درنهایت روز بعد خستهتر از قبل از خواب بلند میشوید. در این میان، ممکن است در گلویتان هم احساس درد و گرفتگی کنید؛ که عمل بلع را برای شما دشوار میسازد.
اکثر افراد دلیل این مشکل را آلرژی یا سرماخوردگی فصلی میدانند، اما این اتفاق میتواند در صورت داشتن رژیم غذایی نامناسب، در هر زمان از سال اتفاق بیفتد. برخی از مواد، حساسیت بدن را در پی داشته و سبب میشوند تا بدن شما مادهی مخاطی بیشتری از خود ترشح کند. این کار بهعنوان یک راه دفاعی برای مقابله با حساسیت است. راه های طبیعی و خانگی برای درمان آلرژی مطلبی ارزشمند دراینباره است.
هر فردی نسبت به یک غذا، واکنش متفاوتی از خود نشان میدهد، اما برخی از خوراکیها به روی درصد بیشتری از افراد تأثیر میگذارند. با بنیتا همراه باشید تا با خوراکیهایی که سبب گرفتگی بینی میشوند آشنا شوید.
غذاهای تند
خوردن خوراکیهای تند، نظیر کاری و فلفل، آب بینی شما را راه میاندازند؛ زیرا سبب تولید هیستامین بیشتری در بدن میشوند. هیستامین یک مادهی التهابی است که در هنگام واکنش به آلرژی، توسط سلولهای بدن تولید میشود.
گوشت قرمز
گوشت قرمز میتواند به خاطر داشتن پروتئین فراوان، موجب گرفتگی بینی شود. این ماده سبب تولید مخاط فراوان بینی شده و سینوسهای شما را حساس میکند.
موز
موز میوهی بسیار شگفتانگیزی برای بدن است، اما در برخی از افراد، موجب گرفتگی بینی میشود؛ زیرا خوردن این میوه نیز سبب ترشح هیستامین شده و آب بینی شما را به صورت ناخواسته، بهمنظور مقابلهی بدن با عوامل بیرونی، راه میاندازد.
شیر
شیر میتواند بهطور موقتی سبب سفت شدن مخاط بینی شما شود. به این معنی که مخاط برای گردش در بدن شما، به زمان بیشتری نیاز پیدا میکند. درنتیجه هرگونه مواد آلرژیزا برای مدت بیشتری در بدن باقی مانده و گرفتگی بینی را سبب میشوند. تحقیقات نیز دریافته است که شیر تولید مخاط را افزایش میدهد. درنتیجه زمانی که دچار گرفتگی بینی شدید، اکیداً از مصرف شیر خودداری کنید.
پنیر
پنیر هم به خاطر داشتن شیر در خود، سبب سفت شدن مخاط بینی و گرفتگی آن میشود.
شکرهای تصفیهشده
شکرهای تصفیهشده به چند دلیل برای بدن ما مضر هستند. یکی از این دلایل خواص التهابی شکرهای تصفیهشده است. به این معنی که بدن ما مخاط بیشتری برای کمک به کاهش حساسیت ناشی از التهاب تولید میکند.
شکلات
ازآنجاییکه شکلات حاوی شکر است، میتواند سطح مخمر را در بدن ما افزایش داده و سبب رشد بیشتر باکتریها و گرفتگی بینی شود. شکلات همچنین حاوی لبنیات است و حتی میتواند سبب حساسیت بیشتر در بافتهای بینی شود. حساسیتی که آبریزش و گرفتگی بینی را در پی دارد.
ماهی تن
ماهی تن حاوی هیستامین فراوان است که سبب التهاب و گرفتگی مجرای تنفسی میشود. این امر نفس کشیدن را دشوار میکند.
پیتزا
پیتزا پر از مواد مختلف است که میتواند بدن شما را به تولید هیستامین بیشازحد وادار کند. پنیر، گوجهفرنگی و گلوتن ازجمله مواد حساسیتزا هستند. گوجهفرنگی به خاطر خواص ضدالتهابی خود شهره است، اما این ماده میتواند سطح هیستامین بدن را افزایش داده و سبب تولید مخاط بیشتر در بدن شود. اسید بالای گوجهفرنگی نیز میتواند مشکلاتی را برای افرادی که دارای رفلکس اسید معده هستند به وجود بیاورد؛ زیرا این اسید در داخل گلوی آنها به حرکت درآمده و گلوی آنها را آزار میدهد.
بسیاری از افراد پس از خوردن یک برش از پیتزا هیچ مشکلی را احساس نمیکنند، اما اگر شما پس از خوردن آن احساس گرفتگی بینی و خستگی کردید، دلیل این مشکل را در پیتزا جویا شوید.