به گفته دکتر غلامحسین ریاضی، پروفسور مغز و اعصاب، مغز انسان در هنگام خواب پنج برابر بیشتر از بیداری فعالیت میکند زیرا در شب هنگامی که ما در خواب ناز به سر میبریم مغز دیگر کاری به پنج حس ما ندارد و تنها به اتفاقات روز و خاطراتی که در روز برای ما رخ داده است رسیدگی و تنها موارد ضروری را در مغز نگهداری میکند و مابقی که اصولاً ما به آنها نیاز نداریم و به اصطلاح پیش پا افتاده هستند را پاک میکند.
مغز انسان کوچکترین اتفاقها را ثبت میکند و در هنگام خواب به آنان رسیدگی میکند و نیز برای اینکه مغز بتواند خاطرات ضروری را به درستی ثبت کند انسان باید در شب شش ساعت بخوابد. کم و زیاد شدن خواب صدمات جبرانناپذیری به مغز وارد میکند چون کمخوابی باعث میشود که مغز نتواند انرژی از دست رفته خود را برای ثبت خاطرات روز به دست آورد و از سوی دیگر، خواب طولانی مدت نیز مغز را تنبل میکند و در هر دو صورت مغز کارایی خود را از دست میدهد.
Credit: Daily Mom
این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به تاثیر سوء تلفنهای همراه بر خواب میگوید: «در هنگام خواب تلفنهای همراه را از خود دور نگه دارید زیرا امواج موبایل فرایند مغز را مختل میکند. امواج تلفنهای همراه به مغز انسان اجازه نمیدهند تا خاطرات را به درستی ثبت کند و بعدها ممکن است انسان دچار فراموشی و از دست دادن حافظه شود.»
به گفته دکتر ریاضی: «امواج تلفنهای همراه مانند دستگاه مایکروویو عمل میکند و مغز انسان را تحت فشارهای شدید قرار میدهند تا جایی که اگر این کار تداوم داشته باشد مغز بسیار خسته میشود و حتی ممکن است در ساختار سلولی مغز اشکالاتی به وجود آید و تداخل در ساختار سلولی مغز باعث به وجود آمدن تومورهای مغزی میشود.»
Credit: SheKnows
وی با بیان اینکه امواج مخرب تلفنهای همراه در هنگام خواب به مغز انسان اجازه نمیدهد تا خاطرات ثبت شوند و به مرور زمان دچار انواع بیماریهای روانی میشویم خاطر نشان میکند: «خاطرات چه تلخ و چه شیرین باید در مغز بمانند تا در آینده بتوانیم از این خاطرات به عنوان تجربه استفاده کنیم. بنابراین نبودن خاطرات، زندگی تمام انسانها را دچار مشکل میکند.»
این پرفسور مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه در هنگام خواب باید تلفنهای همراه را بیش از سه و یا حتی چهار متر از خود دور نگه داریم تا دچار صدمات جبرانناپذیر نشویم تصریح میکند: «دیده شده که بعضی از افراد در هنگام خواب تلفنهای همراه خود را زیر بالش خود میگذارند زیرا این افراد گمان میکنند که امواج نمیتوانند از زیر بالش به ما سرایت کنند اما باید این را بدانیم که امواج بسیار قوی هستند و هیچ چیز نمیتواند جلوی تخریب آنها را بگیرد.»
Credit: Pregnant Natural
تا اینجای مطلب از تاثیر مخرب امواج تلفن همراه بر روی انسان به شکل عمومی گفتیم و از این قسمت به بعد میخواهیم به شکل خاص و موردی به موضوع بپردازیم و نقش امواج تلفن همراه را بر روی زنان و به ویژه خانمهای باردار بررسی کنیم.
همان طور که میدانید تلفنهای همراه در زندگی ما تاثیر بسزایی دارند و باعث میشوند که ما ارتباط خود را همیشه با دوستان و آشنایان حفظ کنیم اما برای خیلی از انسانها این سوال پیش میآید که آیا امواج تلفنهای همراه برای زنان باردار و جنین مضرند و یا اینکه کاملاً بیضرر هستند؟
تحقیقات نشان داده که استفاده مکرر از تلفن همراه خطر آسیب رسیدن به مغز جنین را افزایش میدهد. هنگامی که جنین در حال رشد است شکلگیری سلولهای عصبی در او حیاتی است. از این رو، زنان باردار باید از استفاده از تلفنهای همراه پرهیز کنند زیرا امواج تلفنهای همراه به راحتی مغز انسان بالغ را تحت تاثیر خود قرار میدهد حال فکرش را بکنید که این امواج چه بلایی میتواند بر سر جنین در حال رشد آورد؟
Credit: cbsnews
درست است که امواج تلفن همراه رنگ و بو ندارند اما این امواج از ذرات کوچکی تشکیل شدهاند که انرژی مخرب بسیار خطرناکی دارند. این انرژی تاثیر بسیار بدی بر روی مغز جنین میگذارد تا جایی که ممکن است کودک بعد از تولد دچار نواقصی شود. امواج تلفن همراه میتواند با تاثیر بر سلولهای جنین مشکلات ساختاری را برای او در حال رشد ایجاد کند. اشعه موبایل بر جنین تاثیرات بدی میگذارد. شاید از خود بپرسید که امواج چگونه میتواند به جنین آسیب برساند در حالی که جنین در رحم مادر است؟ پاسخ این است که امواج به راحتی راه خود را پیدا میکنند و باعث بروز انواع بیماریها در جنین میشوند و اگر کوچکترین اشکالی در رشد جنین به وجود آید ممکن است نوزاد زودتر از موعد مقرر به دنیا آید. این نوزادان نارس هستند و باید تحت مراقبت پزشکان باشند. حتی بسیاری از جنینها بر اثر امواج تلفنهای همراه سقط میشوند.
ساختار سلولی جنین در 15 هفته ابتدایی بسیار حساس است. اگر جنین در طول این 15 هفته در معرض امواج تلفن همراه قرار گیرد دچار انواع نواقص جسمی و ذهنی میشود. کاهش رشد و تغییر در مغز جنین از مهمترین عوارض امواج تلفن همراه است. بیشتر کودکانی که در دوران جنین در معرض امواج تلفن همراه قرار گرفتهاند دچار عقب ماندگی ذهنی و فلج اطفال شدهاند اما جنین بعد از 15 هفته احتمال اینکه بر اثر امواج دچار نواقص شود کمتر است منتها بهتر است مادران همیشه از تلفن همراه دوری کنند تا خدای نکرده جنین دچار نواقص نشود. مادران اگر مجبور به استفاده از تلفنهای همراه هستند، قبل از استفاده باید از شکمبندهای ضخیم استفاده کنند تا امواج کمتری به جنین برخورد کند.
Credit: Wonderful Engineering
طبق آخرین گزارشهای پزشکان، امواج تلفن همراه بر روی ضربان قلب جنین نیز تاثیر میگذارد و خطر ایست قلبی را در جنین بالا میبرد. امواج تلفن همراه مانند شوکهای برقی عمل میکنند و استفاده مکرر از تلفنهای همراه باعث بر هم خوردن ضربان قلب نوزاد میشود. همه اینها در حالی است که نزدیک به 25 درصد از زنان باردار جهان از تلفنهای همراه استفاده میکنند و اطلاعی از خطرات امواج تلفن همراه ندارند.
برپایه آخرین تحقیقات، زنان بارداری که به شکل مکرر از تلفنهای همراه استفاده کردهاند کودکان آنها در بزرگسالی دچار انواع بیماریهای روحی و روانی شدهاند. بیش فعالی یکی از بیماریهای شایع کودکان است که یکی از دلایل این بیماری این است که مادران در دوران بارداری همیشه در معرض امواج تلفن همراه بودهاند. تنها استفاده نکردن از تلفن همراه برای زنان باردار کافی نیست زیرا حتی کسانی که در نزدیکی زنان باردار از تلفن همراه استفاده میکنند نیز باعث آسیب رسیدن به جنین میشوند. بنابراین زنان باردار تا آنجا که ممکن است باید از مکانهایی که در آنها از تلفنهای همراه زیاد استفاده میشود دوری کنند.
Credit: Mercola Articles
در اتوبوسها و متروها افراد زیادی از تلفنهای همراه استفاده میکنند. از این رو، زنان باردار تا آنجا که ممکن است سعی کنند از وسیلههای نقلیه عمومی استفاده نکنند و یا اگر کسانی در نزدیکی زنان باردار از تلفنهای همراه استفاده میکنند باید مراقب سلامتی جنین باشند و فاصله خود را با زنان باردار حفظ کنند. اگر در دوران بارداری جنین در معرض اشعه تلفن همراه قرار گیرد، به احتمال زیاد در آینده این کودک نمیتواند از نظر عاطفی با کودکان دیگر ارتباط برقرار کند. از آن ا که استفاده از تلفن همراه هنگام بارداری بر رشد مغز کودک نیز اثر میگذارد این دسته از کودکان به دشواری میتوانند با همسن و سالهای خود ارتباط برقرار کنند.
منبع: rfsafe, buzdid, asanteb