به، یکی از میوه های بسیار مفید در پیشگیری از ابتلا به بیماری های خطرناک نظیر سرطان ها می باشد. این میوه بیشتر در حالت پخته مصرف می شود و استفاده آن برای زنان باردار نیز مفید است. در این مقاله به خواص به بیشتر آشنا خواهیم شد.
به, یکی از میوه های هم خانواده سیب است. این میوه به ندرت به صورت خام مورد استفاده قرار می گیرد و بیشتر در پخت و پز از آن استفاده می شود که به پخته شده بو و طعمی عالی دارد.
مزایا و خواص به

1- میوه به یکی از میوه های کم کالری محسوب می شود که جز یکی از خواص به , به شمار می رود, چرا که 100 گرم از این میوه به صورت تازه و خام، تنها 57 کالری بدن را تامین می کند. این میوه دارای آنتی اکسیدان قوی بنام پلی فنول است که غلظت آن از آنتی اکسیدان داخل میوه های سیب و گلابی بالاتر است. این میوه در واقع سرشار از مواد مغذی گیاهی مانند: فیبرها, مواد معدنی و ویتامین ها است که برای سلامتی بدن حیاتی هستند.
2- گوشت و پوست میوه به، دارای فیبر زیادی است. علاوه بر این دانه های ریگ مانند به، خاصیت بند آوردن خون را دارد. بعلاوه به دارای ترکیبات شیمیایی گیاهی است که به سموم سرطان زا در روده بزرگ متصل می شوند و از مخاط در برابر بیماری های التهابی روده و سرطان ها محافظت می کنند. همچنین این ترکیبات وزن بدن را کاهش داده و سطح کلسترول LDL در خون را کم می کنند.
3- به دارای چندین ترکیب فنولیک و چندین روغن ضروری است که باعث خوش عطر شدن این میوه شده اند.
4- رسیده این میوه سطح خوبی از ویتامین C را داراست به طوری که 100 گرم از این میوه حدود 15 میلی گرم یا 25 درصد نیاز بدن به ویتامین C را فراهم می کند. این ویتامین به حذف رادیکال های آزاد اکسیژن که برای بدن مضر می باشند، کمک می کند و خواص به, باعث افزایش سطح ایمنی بدن، کاهش حملات ویروس ها و بیماری های التهابی می شود.

5- این میوه منابع خوبی از مواد معدنی نظیر مس (14 درصد)، آهن، پتاسیم، منیزیم و همچنین ویتامین های گروه B مانند تیامین، ریبوفلاوین و پیریدوکسین است.
6- اگرچه این میوه، به خوبی گلابی مستندسازی نشده، با این وجود خواص به نیز مانند گلابی دارای ویژگی ضد آلرژی و ضد التهابی است. به علاوه دانه های این میوه در درمان التهابات لثه و درمان التهابات پوستی پیشنهاد می شود. همچنین توسط متخصصان به عنوان یک جایگزین سالم در تهیه مواد غذایی به خصوص برای افراد مبتلا به آلرژی توصیه می شود.
7- این میوه مقوی معده است و در درمان اسهال های ساده و خونی مورد استفاده قرار می گیرد و اسهال را متوقف می کند. به، ورم حاد روده ها را بهبود می بخشد و در خونریزی های دوران قاعدگی و بواسیری بسیار موثر است. همچنین دانه های به, برای درمان سرفه از قدیم کاربرد دارد.
خواص دارویی به
1- یکی از خواص به، تقویت کنندگی قلب می باشد.
2- مصرف به، ادرار آور است و در نتیجه در درمان عفونت های ادراری موثر است.
3- ترشی به, به درمان تنگی نفس کمک می کند.
4- مصرف به برای درمان بواسیر مفید است.
5- در زنان مصرف به، خونریزی های رحم را متوقف می کند, از این رو در زنان باردار باعث جلوگیری از سقط جنین می شود.

6- دانه به، ضد تب است از این رو در سرماخوردگی ها که دمای بدن بالا می رود می تواند در درمان موثر باشد.
7- دانه های این میوه در درمان جراحی های گلو بسیار مفید است.
8- دانه به، نیروی جنسی را تقویت می کند.
9- مصرف به، عملکرد مثبتی بر روی مغز می گذارد.
مضرات میوه به

از آن جایی که توفاله به سنگین می باشد، توصیه می شود این میوه را به صورت پخته شده استفاده کرد و یا آب به را مصرف نمود. همچنین گفته شده مصرف به خام موجب مسدود شدن رگ ها می شود. به علاوه پرز هایی که روی به وجود دارند، سنگین می باشند و هضم آن ها دشوار است به همین دلیل توصیه می شود قبل از استفاده از به، این پرزها شستشو و پاک شوند. همچنین در طب سنتی توصیه شده است افراد گرم مزاج از به استفاده نکنند به دلیل اینکه این میوه نیز گرم است.