هل یکی از ادویه های معطر شناخته شده است که در برخی غذاها استفاده می شود. این گیاه خوشبو دارای خواص درمانی زیادی است و خواص هل ناشی از ترکیبات و ویتامین ها و مواد معدنی موجود در آن است.
هل یکی از ادویه های معطر و خوشبو است که در برخی از غذاها در سراسر دنیا استفاده می شود. علاوه بر این هل دارای خواص بی شماری است که در جهت درمان برخی از بیماری ها کاربرد دارد. هل دارای ترکیبات شیمیایی است که به طور قابل توجهی اثرات مثبت بر معده می گذارد. در این مطلب با مهترین فواید و خواص هل آشنا می شویم.
مزایا و خواص هل
در برخی از کشورها از هل در درمان سوء هاضمه و مشکلات صفرا استفاده می شود. همچنین این گیاه در درمان عفونت های لثه و دندان, گرفتگی گلو و اختلالات کلیوی موثر است. هل انواع مختلفی دارد که هل سیاه و سبز شناخته ترین انواع هل هستند. به دلیل وجود آنتی اکسیدان های مختلف در هل, این گیاه مزایای زیادی در حفظ سلامتی بدن دارد. پوست بیرونی هل دارای بسیاری از اسانس های فرار است که برخی از آن ها عبارت اند از: پینن، سابینن, فلاندرن، لیمونن, لینالول, نرول، ژرانیول و متیل اوژنول. در طب سنتی از روغن هل, به عنوان ضد عفونی کننده, ضد اسپاسم, ضد نفخ, اشتها آور, خلط آور, تقویت کننده و ادرار آور استفاده شده است.
کلیدی ترین مزایای درمانی و خواص هل
- از هل در درمان نفخ, اختلالات گوارشی, تسکین سوزش سر دل استفاده می شود.
- هل علاوه بر درمان عفونت های لثه و دندان, برای از بین بردن بوی بد دهان کاربرد دارد.
- هل, ادرار آور است و گر گرفتگی ها و سموم انباشته در بدن را دفع می کند.
- هل سر درد و سرفه ناشی از آب و هوای سرد را تسکین می دهد.
- ترکیبات شیمیایی موجود در هل دارای خواص آنتی اکسیدانی است که منجر به پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و ارتقاء سلامتی بدن می شد.
- هل منبع خوبی از مواد معدنی پتاسیم, کلسیم, مس و منیزیم است. پتاسیم نقش مهمی در بدن ایفا می کند و ضربان قلب و فشار خون در بدن را کنترل می کند و مس یکی از مواد مورد نیاز به منظور تولید سلول های قرمز خون می باشد.
- هل منبع خوبی از آهن و منگنز است. به همین دلیل یکی از مهمترین خواص هل, رفع کمبود آهن در بدن می باشد. آهن برای تشکیل سلول های قرمز خون و متابولیسم سلولی مورد نیاز می باشد. منگنز یک عامل کمکی به منظور عملکرد صحیح آنزیم های بدن می باشد.
- هل دارای ویتامین C, ریبوفلاوین، نیاسین است که جزء ویتامین های حیاتی به شمار می آیند و برای حفظ سلامتی ضروری هستند.
خواص ضد سرطانی هل
سرطان ها و از جمله سرطان روده بزرگ یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. مطالعات صورت گرفته بر روی هل, نشان داده است که رژیم غذایی حاوی هل نتیجه ی مثبتی در مقابله با سرطان روده بزرگ دارد.
مزایای هل در بهبود سلامتی قلب و عروق
برخی مطالعات صورت گرفته نشان داده است تجویز هل برای بیماران قلبی عروقی, ضربان قلب را کاهش داده یا ریتم قلب آن ها را کنترل می کند. همچنین مصرف هل در این بیماران منجر به کنترل فشار خون شد.
کنترل کلسترول خون با هل
ریز مغذی های موجود در هل می توانند با افزایش ناگهانی چربی بد (کلسترول) در خون مقابله کنند. آنزیم های آنتی اکسیدانی موجود در هل, به طور قابل توجهی بر سطح کلسترول در خون تاثیر می گذارد و در کنترل آن کمک می کنند.
خواص ضد افسردگی هل
عده زیادی از متخصصان بر این باورند که هل دارای خواص ضد افسردگی می باشد. هل نه تنها می تواند در درمان افسردگی استفاده شود بلکه در درمان بسیاری از بیماری ها اعم از اختلالات معده و کلیوی موثر است.
هل و درمان اختلالات ادراری
از دیگر خواص هل می توان به رفع عفونت های بدن از جمله التهاب مثانه و سوزاک و … اشاره کرد. بررسی ها نشان داده است این گیاه در پیشگیری و درمان بیماری های دستگاه ادراری موثر است.
خواص هل در دستگاه گوارش
یکی از استفاده های هل که از قدیم هم کاربرد داشته است , کمک در کنترل اختلالات گوارشی مانند نفخ شکم و گرفتگی معده است. برخی تحقیقات بر روی اسانس های استخراج شده از هل, نشان داده است که این مواد اثرات مثبتی بر اختلالات دستگاه گوارش می گذارد.
خواص ضد میکروبی هل
در هزاران سال پیش تصور می شد که هل دارای خواص مقابله کننده با عفونت است. این تصور در عصر حاضر به این معنا است که هل دارای خواص ضد میکروبی است و با مسمومیت های غذایی مقابله می کند.
از دیگر خواص هل می توان به خاصیت ضد اسپاسم و ضد آسم بودن و خواص ضد التهابی, دفع مسمومیت, بهبود گردش خون, رفع تهوع و استفراغ, تقویت کننده میل جنسی, درمان گلو درد, رفع سکسکه و خوشبو کنندگی دهان اشاره کرد.