به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان به نقل از تاس،مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه در مصاحبه اختصاصی با تاس گفت: از آنجا که ایران میداند آمریکا ممکن است از برجام خارج شود خود را برای آن آماده کرده است.
سنایی گفت: «جمهوری اسلامی ایران، با وجود بدبینی در مورد مواضع کشورهای غربی، در فرایند مذاکره در مورد برجام رو به جلو حرکت کرده و البته همواره احتمال نقض توافق از سوی غرب، به ویژه آمریکا را در نظر داشته است، در نتیجه خود را برای لغو توافق از سوی آمریکا آماده کرده است.»
مسکو و تهران باید به سازوکاری مشترک برای مقابله با تحریمها دست یابند
سفیر ایران در روسیه ایجاد سازوکارهای مشترک را برای مقابله با تحریمهای آمریکا، از مسکو خواستار شد.
مهدی سنایی گفت: تهران از مسکو دعوت میکند دو کشور سازوکاری مشترک برای به حداقل رساندن تأثیر تحریمهای آمریکا ایجاد کنند.
سنایی گفت: روسیه و ایران که هر دو تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند باید با یکدیگر مشورت و همکاری کنند.
وی گفت: ما باید به یک سازوکار ضدتحریم مشترک دست پیدا کنیم به طوری که بتوانیم تأثیر تحریمها را به حداقل برسانیم.
گفتگوها برای امضای توافق تجاری میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا رو به پایان است
سفیر ایران در روسیه گفت: مذاکرات در مورد ایجاد منطقه آزاد تجاری میان اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران در آستانه تکمیل شدن است.
سنایی گفت: مذاکرات کارشناسی در مورد توافق برای ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران در آستانه تکمیل شدن است.
وی افزود: اکنون دیگر میتوانیم بگوییم مذاکرات کارشناسی در مورد توافق اولیه درباره ایجاد یک منطقه آزاد تجاری (تعرفههای ترجیحی) رو به پایان است. چند مسئله دیگر که حل شوند، توافق آماده امضای رؤسای جمهور کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا خواهد بود.
تلاش برای ایجاد یک منطقه آزاد تجاری میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال 2015 آغاز شد، اما امضای توافق میان آنها چند بار به تعویق افتاد. پیشتر سفیر ایران در روسیه ابراز امیدواری کرده بود که طرفها بتوانند این سند را در سال جاری (2018) امضا کنند.
در صورت لغو برجام، آمریکا منزوی خواهد شد
سفیر ایران در روسیه گفت: آمریکا در صورت لغو توافق هستهای ایران منزوی خواهد شد.
سنایی گفت: لغو احتمالی برجام از سوی آمریکا باعث انزوای واشنگتن خواهد شد زیرا در این صورت، آمریکا دیگر نمیتواند وارد توافقنامههای دیگر شود.
سنایی گفت: آشکار است که اولویتهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مسائل داخلی و رقابت میان احزاب این کشور است و نه تعهدات بین المللی واشنگتن. بنابراین هر گونه مسئله داخلی در آمریکا ممکن است موضع واشنگتن در قبال تعهدات بین المللی اش را تغییر دهد. از سوی دیگر، اگر آمریکا از برجام کنار بکشد، بدون تردید، این کشور در جامعه بین المللی منزوی خواهد شد.
خبرگزاری تاس نوشت: سفیر ایران تردید ندارد که چنین تصمیمی دارای پیامدهای بزرگی برای فرایند حل و فصل مناقشههای بین المللی و حتی برای قوانین بین المللی است.
سنایی گفت: تصور کنید پس از انتخابات در یک کشور، یک رئیس جمهور جدید توافقنامه هایی را که رئیس جمهور قبلی به دست آورده است، نپذیرد. در چنین شرایطی، این کشور غیر ممکن است بتواند به هیچ توافق دیگری دست پیدا کند.
وی افزود: همه کشورها از نزدیک اقدامات آمریکا و سایر طرفهای برجام را زیر نظر دارند و «زمانی که توافقنامه هایی که کشورهای بزرگ، اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، به دست آورده اند به طور یکجانبه و به آسانی لغو شوند، آنگاه چگونه میتوان به اثر یک توافقنامه باور داشت؟
تهران و مسکو بهزودی درباره تأمین مالی پروژههای بزرگ انرژی و حمل و نقل گفتگو خواهند کرد
سفیر ایران در روسیه گفت: تهران و مسکو در نشست 5-6 مارس درباره تأمین مالی پروژههای بزرگ انرژی و حمل و نقل با یکدیگر گفتگو خواهند کرد.
سنایی گفت: تهران و مسکو در نشست کمیسیون بین دولتی که در روزهای 5-6 مارس در مسکو برگزار خواهد شد، درباره تأمین مالی پروژههای بزرگ انرژی و حمل و نقل با یکدیگر گفتگو خواهند کرد.
سنایی افزود: در نشست قبلی این کمیسیون که سیزدهمین نشست آن بود و در ماه دسامبر 2016 برگزار شد تعداد بی سابقهای سند امضا شد و شرکتهای زیادی از هر دو طرف در آن شرکت کردند.
این دیپلمات ایرانی افزود: چهاردهمین نشست بر تأمین مالی پروژههای بزرگ، توسعه همکاری در زمینه حمل و نقل، توسعه تجارت برق، و شرایط آسانتر تجارت دوجانبه تمرکز خواهد کرد.
سنایی در ادامه گفت: طرفها در این نشست درباره نیروگاه هرمزگان و مدرن سازی نیروگاه رامین در اهواز بحث و گفتگو خواهند کرد. موضوعات دیگر شامل تعامل نظامهای پرداخت بانکی کشورها در سال 2018 و همکاری در حوزه داروسازی خواهد بود.
بحران یمن از طریق تحریم و محاصره حل نمیشود
مهدی سنایی سفیر ایران در روسیه در ادامه مصاحبه با خبرگزاری ایتارتاس گفت: بحران یمن نه از راه تحریم و محاصره بلکه تنها از طریق گفتگوی ملی حل خواهد شد. سنایی در باره وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل توسط مسکو گفت: این تصمیم یک موضع عاقلانه بود.
این دیپلمات ایرانی گفت: «بحران یمن را نمیتوان از طریق نظامی، تحریم یا محاصره حل و فصل کرد. جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه از روشهای سیاسی و برقراری گفتگوی ملی میان یمنیها حمایت میکنند.»
سنایی افزود: وتوی قطعنامه شورای امنیت ثابت کننده نقش روزافزون روسیه در منطقه خاورمیانه است و از سوی دیگر، نشان دهنده دیدگاه واقع بینانه مسکو در مورد حل و فصل مسائل منطقهای است. وی در ادامه گفت: «مردم یمن به مدت طولانی از تحریمهای اقتصادی و سیاسی همسایگان شان رنج برده اند. من امیدوارم همه گامهای لازم در شورای امنیت سازمان ملل برای لغو تحریم مردم یمن برداشته شود.»
منبع:خبرگزاری صدا و سیما