ویتامین B5: اسید پانتوتنیک از کاهش موها و سفید شدن آنها پیشگیری میکند. از منابع غنی آن میتوان به گوشت عضلات، زرده تخم مرغ و غلات با پوسته اشاره کرد.
ویتامین B6 و B12: ویتامین B6 تولید ملانین در فولیکول موها را افزایش میدهد که بدین ترتیب رنگ مو را حفظ مینماید. منابع خوب ویتامین B6، عبارتند از: دانهها، غلات، جگر، قلوه و گوشتهای دیگر.
بیوتین: بیوتین تولید کراتین در مو را افزایش میدهد و از رنگپریدگی و شکنندگی مو جلوگیری مینماید. منابع بیوتین شامل غلات دانه کامل، زرده تخممرغ، برنج، شیر و مخمرها میباشد.
کولین: عدم وجود کولین در رژیم غذایی موجب عدم پیگمانتاسیون مو و رنگپریدگی آن میشود. از منابع مناسب کولین میتوان به جگر، سویا، کاهو، گل کلم، کلمپیچ و جو دو سر اشاره کرد.
اسید فولیک: اثرات منفی کمبود اسید فولیک در رژیمهای غذایی با کمبود ویتامین C و آهن تشدید میشود و موی فرد، رنگپریده و زمخت میگردد. منابع غنی اسید فولیک عبارتند از: اسفناج، کلم بروکلی، سیب زمینی، غلات دانه کامل و حبوبات خشک.
تیروزین: تیروزین اسیدآمینهای است که به طور طبیعی در بدن تولید میشود. این اسیدآمینه پیشساز ملانین در بدن میباشد. ملانین مهمترین رنگدانه پوست و مو است. عدم تولید کافی ملانین موجب سفید شدن مو میشود. با دریافت مواد غذایی پروتئینی شامل لبنیات، انواع گوشتها، تخم مرغ، آجیل و حبوبات در مقادیر توصیهشده میتوان نیاز بدن به این اسیدآمینهها را تامین کرد و موی زیباتر و سالمتری داشت.
مس: اگر در رژیم غذایی مس کافی دریافت نشود، رنگدانههای مو کاهش مییابند و مو به تدریج سفید میشود. منابع مهم غذایی مس عبارتند از: جگر، کلیهها، گوشت عضلات، شکلات، آجیل، حبوبات و میوههای خشک.
کلسیم: کلسیم در رنگدانهدار شدن مو و حفظ استحکام آن حائز اهمیت میباشد. کمبود توأم کلسیم، ویتامین B2 و ویتامین B5 موجب سفید شدن مو میشود. البته با کمبود دریافت رژیمی مس نیز عوارض وخیمتر میشود، به طوری که فولیکولهای مو دچار سوءتغذیه میشوند.
مهسا جلیلی زیر نظر دکتر سلطانعلی محبوب
منبع:زیباشو