در این مطلب آموزش دوخت شلوار را با ساده ترین روش به شما عزیزان آموزش می دهیم که امیدواریم با کمک این مطلب آموزشی بتوانید شلوار با تن پوشی شیکی را در منزل بدوزید.
خیاطی از انواع هنرهای کاربردی و جالب است و بهتر است شما برای مهارت بیشتر در دوخت انواع لباس ها از مطالب آموزش خیاطی استفاده کنید. آموزش دوخت شلوار یکی از ساده ترین روش ها برای کسب مهارت در دوخت انواع شلوارها است و شما می توانید با کمک انواع مطالب آموزشی به راحتی در منزل شلوار بدوزید.
آموزش دوخت شلوار با بهترین روش
برای دوخت شلوار می توانید خیاطی بدون الگو و خیاطی با الگو استفاده کنید. برای دوخت شلوار با کمک الگو بهتر است ابتدا اندازه های مورد نیاز را بدست آورید سپس اقدام به دوخت شلوار کنید. برای دوخت شلوار به اندازه های زیر نیازمند هستید:
- قد شلوار
- دور زانو
- قدفاق
- دور دم پا
- کمر تا زانو
- زانو تا دم پا
بعد از بدست آوردن اندازه ها در این مرحله از آموزش دوخت شلوار باید الگو را رسم کنید برای رسم الگو باید مستطیلی که عرض آن 1.4 دور باسن +4 سانتی متر و طول آن به اندازه قد شلوار است رسم کنید سپس عرض مستطیل را نصف کنید تا خط اطو بدست آید. توجه داشته باشید که در طرفین خط اطو باید ساسون 3 سانتی متری به طول 12 سانتی متری در نظر بگیرید سپس سمت چپ و از خط کمر قد باسن بزرگ را علامت بزنید و از این نقطه 3 سانتی متر بیرون بروید و به نقطه A وصل کنید که در این صورت یک مستطیل برای زیپ شلوار بدست می آید. از نقطه B به اندازه 2 سانتی متر برای قوس کمر به قسمت داخل بروید و به نقطه C خط فاق را بکشید.
برای رسم کردن بقیه الگو باید موارد زیر در نظر بگیرید:
1. ابتدا از خط کمر تا قد فاق را اندازه بزنید سپس چهار سانتی متر به 1/2 اندازه دور ران ها اضافه کنید سپس هلال آن را تا خط کمر رسم کنید.
2. در این مرحله از آموزش دوخت شلوار باید از خط کمر تا زانو را اندازه بزنید سپس 1/4 دور زانو را در طرفین خط اطو علامت بزنید.
3. از قسمت خط کمر تا دم پا را اندازه بزنید و 1/4 دور دم پا 2+ در طرفین خط اتو علامت بزنید به قسمت خط فاق در سمت چپ و در سمت راست به باسن بزرگ وصل کنید. توجه داشته باشید که الگوی پشت شلوار نیز مانند قسمت جلو است با این تفاوت که از قسمت خط کمر تا سمت وسط پشت 2 سانتی متر به سمت داخل و 3 سانتی متر به سمت بالا باید بروید و در قسمت خط فاق نیز 7 سانتی متر و در پایین دم پا هم 2 سانتی متر بیرون بروید و به شکل هلال رسم کنید.
برای دوخت زیپ شلوار نیز باید به صورت زیر عمل کنید:
جای زیپ را که اضافه گذاشته اید باید به سمت داخل شلوار تا بزنید سپس زیپ را به صورت وارونه روی 3 سانتی متر قرار دهید و قسمت داخلی را بدوزید. برای چرخکاری روی زیپ نیز باید 2 سانتی متر به سمت داخل بروید و از سمت بالا راست و در پایین گرد بدوزید.
برای دوخت کمر شلوار نیز باید به صورت زیر عمل کنید:
برای دوخت کمر شلوار لایی را به پهنای سه سانتی متر و به بلندی دور کمر به اضافه 2 سانتی متر برش دهید سپس 4 سانتی متر اضافه در نظر بگیرید که 2 سانتی متر برای دوخت کمر است و 2 سانتی متر باقی مانده برای روی هم آمدن دکمه می باشد.
توجه داشته باشید که بعد از تمام شدن دوخت شلوار باید قسمت پایین شلوار را پس دوزی کنید.
در این مطلب با آموزش دوخت شلوار آشنا شدید که امیدواریم با کمک این مطلب آموزشی بتوانید به راحتی در منزل شلوار بدوزید. در صورت تمایل می توانید برای مشاهده آموزش خیاطی کلیک کنید.