پارگی شلوار یکی از مشکلاتی می باشد که همگی ما در طول زندگی خود این مورد را تجربه کرده ایم. تکنیک ها و روش های مختلفی جهت رفو و یا ترمیم پارگی شلوار وجود دارد که در این مطلب آرگا با آموزش دوخت پارگی شلوار لی به شما می آموزیم چگونه شلوار پاره خود را به جای دور انداختن ترمیم کرده و دوباره به چرخه استفاده بازگردانید.
دوخت پارگی شلوار لی در خانه با ترفندهایی کاربردی
ترمیم و دوخت پارگی شلوار لی و به طور شلوارها را باید متناسب با مواردی مانند نوع و اندازه پارگی و مدل پارگی انجام داد؛ البته باید خاطر نشان کنیم که جنس شلوار و بافت آن در این موضوع نقش مهمی دارد. جهت ترمیم شلوارهای پاره شده می توانید از خلاقیت خود بهره برده و با افزودن پارچه های طرحدار و زیبا و نیز گلدوزی ها و وصله زنی این شلوار را دوباره قابل استفاده نمایید. وقتی می گوییم پارگی شلوار دو نوع مفهوم در ذهن شما نقش می بندد؛ یک پاره شدن بافت سالم شلوار لی که بر اثر پوشیدن متوالی و یا کشیده شدن و یا زمین خوردن اتفاق می افتد؛ و دوم زاپ شلوار که یک طرح و مدل است که در شلوار زاپدار طراحی و تولید می شود و بعد از مدتی پوشیده شدن امکان دارد اندازه زاپ بزرگتر گردیده و صاحب شلوار بخواهد آن را کمی کوچکتر کند و یا اینکه اصلا از وجود زاپ در شلوار خود پشیمان شده اما از مدل شلوارش همچون انواع شلوار مام استایل و مدل شلوار بگ و … خوشش می آید.
وصله زنی
برای ترمیم کردن شلوارها و حتی لباس ها اغلب از وصله زدن استفاده می شود؛ در واقع وصله زنی را می توان یک روش عمومی و پرکاربرد دانست. شرط اول آن همرنگ بودن پارچه ای که می خواهید وصله کنید؛ به طور کلی لازم است این پارچه با شلوار از نظر جنس و رنگ هماهنگی داشته باشد. از پارچه مورد نظر به اندازه پارگی شلوار بریده و در قسمت زیر پارگی شلوار بگذارید و با کوک هایی زیبا و تزیینی به یکدیگر بدوزید. با استفاده از نخهای رنگی زیبا که با شلوار متناسب باشد و طرحدار باشد می توانید به زیبایی شلوار بیفزایید. اگر این دوخت را با استفاده از چرخ خیاطی انجام بدهید، قطعا زیباتر و محکم تر خواهد بود.
روش های دوخت تزیینی مختلفی برای این منظور وجود دارند:
به محض دیدن پارگی در شلوار خود حتی خیلی کوچک، لازم است اول از هر کاری به کمک نوک قیچی قسمت پارگی را صاف نمایید و بعد پارچه مناسب را که در مورد آن توضیح دادیم را در زیر شلوار بگذارید. با دوخت های تزیینی شبیه تار آن را بدوزید. (بهتر است برای زیبایی بیشتر دوخت های تار مانند فاصله کمی با یکدیگر داشته باشند)
یا می توانید به جای دوخت های شبیه تار از خطوط صاف استفاده نمایید. ابتدا دو سمت شلوار را در کنار یکدیگر بگذارید و به کمک سوزن ته گرد ثابت نگه دارید، بعد با دوخت دندون موشی و یا دوخت زیگزاگ آن را بدوزید.
چسب حرارتی
پارچه ای سفید رنگ و یا سیاه رنگ را بسته به رنگ شلوار خود انتخاب نمایید، باید مقداری از زاپ شلوار بزرگتر ببرید و بعد دورتادور آن را از درون (یعنی بین شلوار و پارچه) چسب حرارتی زده و با چسب حرارتی به یکدیگر وصل کنید. روش دیگر نیز استفاده از اتو است؛ با اتوی داغ می توانید چسب حرارتی را به پارچه و شلوار بچسبانید و در نتیجه پارگی شلوار را ترمیم کنید.
گلدوزی کردن
می توانید برای دوخت پارگی شلوار لی از روش گلدوزی استفاده نمایید تا طرحی سنتی و خاص به آن ببخشید، البته که این طرح خلاقانه صاح اسم «ساشیکو ژاپنی» است و ناشناخته نیست.
نحوه پوشاندن زاپ شلوار لی
اگر می خواهید زاپ شلوار لی را بپوشیانید می توانید از چسب خیاطی استفاده نمایید. به این صورت که چسب خیاطی را از درون شلوار بر روی همان قسمت چسبانده و در صورت مقدور نبودن، قطعه ای پارچه انعطاف پذیر و بادوام را به جای اینکار بکار ببرید. جهت اطمینان یافتن از از دوام رفوی خود، اول یک لایه چسب را به قسمت پاره شده چسبانده و از پارچه بعنوان دومین لایه رفو کردن استفاده نمایید.
بعد قطعه ای پارچه با رنگ یکسان را آماده نموده و بعنوان وصله بکار ببرید. جهت زیباتر شدن کار نخ های اضافه را بریده و بعد آن را برعکس نمایید. لبه های پارچه را تقریبا 1 سانتیمتر به درون برگردانده و بدوزید. به منظور محکم کردن دوخت خود از روی دوخت خود 2 – 3 مرتبه بروید.
استفاده از زانفیکس
اغلب جهت مخفی نمودن زاپ انواع مدل شلوار اعم از شلوار مام استایل، مام فیت و مدل شلوار بگ می توانید از زانفیکس نواری و متری بهره ببرید. باید برای این منظور زانفیکس همرنگ شلوار خود را آماده نموده و در اندازه زاپ شلوار برش بزنید. کمی زانفیکس را میان پارچه و شلوار لی بگذارید و برای چند ثانیه نگه دارید. با استفاده از چسب زانفیکس و گرمای اتو آنها را به یکدیگر بچسبانید. نباید اتو را حین اتو کشیدن جابجا کرده و حرکت بدهید وگرنه چین و چروک ایجاد می شود.
یکی دیگر از مدل های زانفیکس ها، زانفیکس کاغذی است. این زانفیکس را از طرفی که توری است بر روی شلوار بگذارید و اتو را بر روی کاغذ زانفیکس بگذارید تا به شلوار چسبانده شود. بعد کاغذ را جدا نموده و پس از دیدن چشب زانفیکس؛ پارچه تازه را بر روی آن انداخته و اتو را بر روی پارچه بگذارید.
همچنین می توانید از زانفیکس پودری بهره ببرید؛ برای این منظور پودر زانفیکس را بر روی زاپ شلوار و پارگی شلوار پاشیده و پارچه را بر روی آن قسمت پهن نمایید. پند مرتبه باید اتو را بر روی نقاط گوناگون پارچه قرار داده و پس از چندین ثانیه بردارید.
همینطور که روش هایی برای پوشاندن زاپ شلوار وجود دارد؛ شما می توانید به سادگی در منزل با ساتفاده از وسایل کاربردی و موجود زاپدار کردن شلوار لی و یا سایر شلوارهای خود را انجام دهید.
در این مطلبی که با همراهی شما عزیزان به پایان رسید، چگونگی دوخت پارگی شلوار لی را به روش های مختلف آموزش دادیم، امیدواریم مفید واقع شده و شما را در این زمینه بتواند یاری نماید.