جو از دسته غلاتی است که می تواند به عنوان یک غذای کامل به شمار بیاید. از گذشته تا به امروز جو یکی از عمده غذاهای انسان را تشکیل می دهد. در کشورهای مختلف جهان نیز از جو در اشکال مختلف استفاده به عمل می آورند و ما در این مطلب از خوان نان جو برای شما عزیزان نوشته ایم.
ذکر شده است که امام جعفر صادق(ع) فرموده اند که خواص غذایی و درمانی فراوانی در نان جو موجود می باشد که به همین علت طعام حضرت رسول(ص) هیچگاه از آن تهی نبود. و گفته شده است که غذای اصلی گلادیاتورهای رومی را نان جو تشکیل می داده است و قهرمانان آن زمان را هوردیری یعنی خورنده نان جو می نامیدند. برای آشنایی با خواص نان جو در ادامه این مطلب همراه ما در مجله آرگا باشید.
خواص نان جو:
در سال های اخیر بر حسب تحقیقات انجام شده دریافت اند که خواص نان جو بسیار بالا بوده و از ارزش غذایی بی شماری برخوردار است. ما در ذیل به شرح این خواص درباره نان جو و فواید آن می پردازیم:
- نان جو نسبت به نان گندم دو برابر سبوس دارد.
- چهار گرم فیبر در هر صد گرم نان جو موجود است.
- هر فرد دیابتی روزانه به بیست تا سی گرم فیبر نیاز دارد، پس نان جو برای این افراد بسیار مناسب است.
- خوردن نان جو کم نمک از تولید چربی های زیان آور در خون جلوگیری می کند.
- خوردن نان جو سبب تنظیم فعالیت دستگاه گوارش می شود.
- از خواص نان جو تعدیل سازی فشار خون می باشد.
- با مصرف نان جو عمل تحریک سازی انسولین در بدن و کاهش قند خون نیز اتفاق می افتد.
- با خوردن نان جو می توان دیواره های روده و معده را از ذرات آلود کننده پاکسازی کرد.
- از جمله خواص نان جو مقابله با رشد تومور در بدن می باشد.
- با مصرف نان جو می توان از ابتلا به چاقی پیشگیری کرد.
- خوردن نان جو سبب تقویت حافظه می شود.
- ویتامین های موجود گروه ب در نان جو موجب شادابی و حفظ طراوت پوست می گردد.
- نان جو به عنوان اکسیر سلامت نام گرفته است.
- مصرف نان جو به علت وجود ویتامین های ضروری گروه ب در آن باعث آرامش اعصاب می شود.
- خوردن نان جو از بروز گرسنگی جلوگیری می کند و برای ایام روزه داری بسیار مناسب است.
- مصرف سبوس که در نان جو به وفور یافت می شود از ابتلا به سرطان کولون، شقاق، فیستول، شکاف بافت معده و عفونت دستگاه گوارش جلوگیری می کند.
- فیبر و الیاف گیاهی موجود در نان جو باعث افزایش حجم مدفوع می گردند که این امر عامل مهمی در جلوگیری از ایجاد و درمان یبوست می باشد.
- مصرف نان جو باعث کاهش کلسترول خون در بدن می شود.
- با خوراندن جو به کودکان می توان از نرمی استخوان در آنها جلوگیری کرد.
- برای پیشگیری از سفید شدن موها می توان از نان جو خورد.
- از دیگر خاصیت های نان جو مفید بودن برای کم خونی می باشد.
- از خواص مهم نان جو بدانید که مداومت در خوردن آن سبب لاغری می شود.
از نان جو در وعده های غذایی خود استفاده کنید و از خواص بی نظیر درمانی و غذایی آن بهره مند شوید. با مصرف نان جو سلامت را به خود ارزانی بدارید.