کیمباب یکی از غذاهای محبوب و معروف کرهای است و در ژاپن غذایی با همین ظاهر با نام «سوشی» شناخته میشود. کیمباب در زبان کرهای به معنی «برنج رولشده» است. این غذا از قدیم در بین مردم کره بهعنوان غذایی خیابانی، پیکنیک و مسافرت محبوب بوده و بهصورت سرد سرو میشود.
تفاوت کیمباب و سوشی
همانطور که در ابتدا گفتیم ظاهر کیمباب بسیار شبیه سوشی کلاسیک است با این تفاوت که در کیمباب خبری از ماهی خام نیست. مواد تشکیلدهندۀ کیمباب معمولاً گوشت پختهشده، فرآوردههای دودی گوشت، سوسیس و سبزیجات است. انتخاب این مواد به ذائقۀ فرد بستگی دارد که در داخل برنج و جلبک رول میشود.
مواد لازم برای تهیه کیمباب
تخممرغ: پنج عدد
نمک: به مقدار دلخواه
هویج متوسط: یک عدد
سس سویا: سه قشاق غذاخوری
تربچه کرهای (به دلیل در دسترسنبودن از کدو سبز استفاده کنید): یک عدد متوسط
برنج نیمدانه: دو پیمانه
دانه کنجد: به مقدار دلخواه
جلبک: چهار ورقه
اسفناج: یک دسته
طرزتهیه کیمباب
تخممرغها را بشکنید و زرده و سفیده آنها را در دو کاسه جداگانه بریزید. به زردهها و سفیدهها نمک بزنید و آنها را جداگانه با همزن هم بزنید. در تابه روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. زردهها را کف تابه بریزید و دو طرف آن را سرخ کنید. سپس سفیدهها را سرخ کنید. بعد از سرخشدن آنها را به درازا ببرید و کنار بگذارید.
هویج را پوست بگیرید و خلالی کنید. مقداری آب در قابلمه بریزید تا به جوش آید. سپس مقداری نمک به آب در حال جوش اضافه کنید و هویجها را در قابلمه بریزید تا کمی نرم شوند. سپس کدو سبز را خلال کنید. اسفناج را سه دقیقه درون آبجوش قرار دهید و خارج کنید.
برنج را بهصورت کته و شل بپزید و کنار بگذارید تا سرد شود. سپس به برنج سس سویا و مقداری کنجد اضافه کرده و مخلوط کنید.
ورقۀ جلبک را آماده کنید و روی آن برنج را بهصورت یکدست پخش کنید. سپس موادی را که آماده کردهاید، روی برنج بچینید و مواد را رول کنید. این غذای کرهای هیجانانگیز هم آماده شد. نوش جان
نکات
- ورقه جلبک را از کنار گرفته و رول کنید.
- برای چسباندن دو سر رول از کمی آب استفاده کنید تا رول باز نشود.
- رول را با یک چاقوی تیز به قطعات کوچک برش زده و سرو کنید.
- برای مزۀ بهتر بر روی رولها کمی کنجد بپاشید.
- استفاده از حصیر مخصوص کیمباب برای راحت و تمیزتر رول کردن آنها بسیار مؤثر است.
آموزش تصویری کیمباب
برای خرید و تهیۀ ورقۀ جلبک یا چیزهایی مثل این که در فروشگاههای ایرانی بهراحتی پیدا نمیشود، میتوانید سری به بازاچه بهجتآباد بزنید. راستی آموزش تصویری کیمچی را هم ببینید و بخوانید.