تکنولوژی پرینت سه بعدی چند وقتی است متولد شده اما هنوز نتوانسته انقلابی در صنعت روز دنیا ایجاد کند، با این حال هر روز بهانهای برای استفاده از این فناوری پیدا میشود، مخصوصا اگر به داشتن وسایل منحصر به فرد علاقه خاصی داشته باشید.
اگر شما به عنوان یک کاربر بتوانید 10 روز تحمل کنید، میتوانید یک مدل سه بعدی از سفینهی Millennium Falcon که در فیلم جنگ ستارگان به چشم میخورد را طی این مدت پرینت کرده و از داشتن آن لذت ببرید.
اصولا مدلهایی نظیر این سفینهی 70 سانتیمتری از صدها قطعهی کوچکتر سه بعدی تشکیل میشوند اما یوتیوبری به نام stonefx83 علاقه نداشته که زمان و وقت زیادی را برای مونتاژ قطعات کوچکتر هدر بدهد. به همین منظور به راحتی مدلی سه بعدی از این سفینهی معروف در سری جنگ ستارگان تهیه کرده و سعی کرده آن را پرینت کند. جالب اینجاست که روند پرینت این سفینه دقیقا 9 روز و 21 ساعت طول کشیده است.
پرتینتر سه بعدی که وظیفه پرینت این مدل را برعهده داشته، حدوداً 3 کیلوگرم رشتهی پلاستیک را مصرف کرده تا این عملیات به درستی انجام دهد و موفق شده که بدون هیچگونه مشکلی فرآیند پرینت را کامل کند. اگر این پرینتر طی فرایند مذکور به مشکلی برمی خورد باید دوباره از ابتدا شروع کرده و 3 کیلوگرم رشتهی پلاستیک اضافی مصرف می کرد. با توجه به این مساله و از آنجایی که مسئله پرینت سه بعدی فرآینده پیچیدهای دارد، اصولا کمتر کاربری سراغ پرینت چنین مدلهای بزرگی میرود و اقدام این یوتوبر در نوع خود جالب بوده است.
اخیراً تکنولوژی پرینت سه بعدی به حوزههای دیگری هم وارد شده، برای مثال محققین یک شرکت سوئدی برای مبارزه با تومورهای سرطانی از راهکارهای پرینت سه بعدی بهره برده اند. در پروژه ای مشابه نیز از این فناوری در زمینه تولید دارو استفاده شده است.