چشم را میتوان یکی از مهمترین وحساسترین نقاط بدن دانست .نگهداری از این عضو حساس ومراقبت از آن میتواند جلوی بسیاری از بیماری های چشمی وآسیب های آن را گرفته یا به حداقل برساند.
بدیهی ترین وشایعترین مشکل چشم ضعف چشم و ضعف بینایی است .برای جلوگیری از این مورد اولا چکاپ و معاینه به موقع چشم ,خصوصا در کودکان توصیه میشود.
دوم آنکه تغذیه صحیح ورساندن مواد مورد نیاز برای تقویت چشم اهمیت بسیاری دارد.
در ادامه مجله دلگرم برای راهنمایی بیشتر کاربران گرامی چند توصیه پزشکی دارد که امیدواریم مورد پسندتات قرار گرفته وازآن بهره شایان ببرید.همراه ما باشید....
ویتامین A
از آنجایی که ویتامین Aدر تقویت چشم و جلوگیری از ضعف چشم از اهمیت بسزایی برخوردار است،آن را در هویج بیشتر از دیگر مواد غذایی میتوان یافت.
بررسیها نشان داده است که میزان ویتامین Aموجود در یک هویج متوسط،دو برابر مقدار توصیه شده در روز است.پس مصرف این سبزی برای تقویت چشم بسیار موثر است.
البته مواد غذایی دیگری نیز وجود دارند که حاوی مقدار زیاد ویتامینA و دیگر مواد لازم برای سلامت چشم و جلوگیری از ضعف چشم هستند.
بیماری ضعف چشم و چند توصیه برای درمان
روی
مطالعات دیگری نیز حاکی از آن است که روی چشم را در برابر شب کوری محافظت میکند،زیرا روی بخشی از یک آنزیم است که تعداد رادیکالهای آزاد را کم میکند،لذا در جذب ویتامینA موثر است.روی را میتوان در غذاهای دریایی، جوانه گندم و آجیل یافت.
چربی امگا 3
چربیها نیز برای جلوگیری از ضعف چشم و سلامتی چشم لازم هستند.اسیدهای چرب واحدهای سازنده ی چربیها هستند و بعضی از آنها به این دلیل ضروری خوانده میشوند که بدن نمیتواند آنها را بسازد و باید حتما از طریق مواد غذایی تامین شوند.از این رو گفته شده است اسیدهای چرب ضروری در تکامل بینایی نوزادان نقش بسزایی دارند.
کمبود این مواد به ویژه چربی امگا 3 در بزرگسالان ممکن است سبب ضعف چشم و کاهش دید شود،حتی مطالعات نشان داده است که کمبود طولانی مدت آن ممکن است سبب تخریب شبکیه شود،زیرا بدن هر دو نوع اسیدهای چرب ضروری را به پروستاگلاندین ها تبدیل میکند که یکی از اثرات آنها کمک به خروج مایع چشم و تنظیم فشار داخل چشم است.
بهترین منبع تامین امگا 3 ماهی است و مقدار توصیه شده دو بار در هفته میباشد.به طور کلی مواد غذایی که برای داشتن چشمی سالم توصیه میشوند شامل:
روغن کبد ماهی،جگر و که هویج دارای ویتامینA هستند،اسفناج و کلم که لوتئین و گزانتین دارند، فلفل دلمه ای ،کلم،توت فرنگی و پرتقال به دلیل داشتن ویتامین C؛تخمه آفتاب گردان،بادام،فندق که دارای ویتامینE هستند،
همچنین آجیل و غذاهای دریایی نیز از سلنیوم برخوردارند،جوانه گندم و آجیل به دلیل دارا بودن روی،و ماهی که دارای اسیدهای چرب ضروری است، از مواد غذایی مهم به شمار میروند.
مترجم:فرنوش امینی
مجله دلگرم