چند سوپ پاییزی ,برای عصرانه ای پاییزی

سوپ شیرمواد لازم برای ۴ نفر :هویچ : ۳ عدد متوسطسیب زمینی: یک عدد متوسطجو پرک شده : یک لیوانبلغور گندم: یک استکانآرد سفید:یک قاشق غذا خوریمرغ :۲۰۰ گرمشیر:۵-۶ لیوانپیاز :یک عدد متوسطجعفری خرد شده : دو قاشق غذا خوریآبلیمو: سه قاشق غذا خورینمک:به مقدار لازم تهیه سوپطرز تهیه :-*- جو و بلغور را از نیم ساعت قبل در مقداری آب سرد خیس کنید

سوپ شیر

چند سوپ پاییزی

مواد لازم برای 4 نفر :

هویچ : 3 عدد متوسط

سیب زمینی: یک عدد متوسط

جو پرک شده : یک لیوان

بلغور گندم: یک استکان

آرد سفید:یک قاشق غذا خوری

مرغ :200 گرم

شیر:5-6 لیوان

پیاز :یک عدد متوسط

جعفری خرد شده : دو قاشق غذا خوری

آبلیمو: سه قاشق غذا خوری

نمک:به مقدار لازم

تهیه سوپ

طرز تهیه :

-*- جو و بلغور را از نیم ساعت قبل در مقداری آب سرد خیس کنید . هویچ و سیب زمینی را ریز خرد کنید و کنار بگذارید .

-*- پیاز را نگینی ریز خرد کنید و همراه با مرغ و 4 لیوان آب، بگذارید با حرارت ملایم بپزد .بعد از یک ساعت جو و بلغور و هویچ را به مرغ اضافه کنید .

-*- بعد از اضافه کردن مواد بالا ، یک ساعت صبر کنید تا هویچ کاملا بپزد . بعد سیب زمینی را به ظرف اضافه کنید . ( دقت کنید در تمام مراحل حرارت زیر ظرف کاملا ملایم و درب ظرف بسته باشد )

-*- وقتی مواد کاملا پختند ، درب ظرف را بردارید و اجازه دهید تا کمی آب سوپ کشیده شود . ( اگر مرغی که استفاده کردید با استخوان بود ، در این مرحله مرغ را از ظرف خارج کنید و استخوانهای آن را پاک کنید و دوباره داخل سوپ بریزید )

-*- وقتی آب سوپ کشیده شد ، یک قاشق غذا خوری آرد را در یک لیوان شیر سرد حل کنید و داخل سوپ بریزید و هم بزنید . و بعد باقیمانده شیر را لیوان لیوان به سوپ اضافه کنید . ( توجه داشته باشید که یکباره تمام شیر را داخل ظرف نریزید چون مواد وا میروند )

-*- بعد از اضافه کردن شیر ، تا آخرین مرحله پخت ، درب ظرف را باز بگذارید و کمی حرارت را بیشتر کنید و هرچند دقیقه یکبار ، سوپ را هم بزنید .

-*- معمولا یک ساعت بعد از اضافه کردن شیر ، سوپ آماده مصرف است . از یک ساعت به بعد هرچه سوپ بیشتر روی حرارت باشد ، غلیظ تر میشود که این بستگی به ذائقه شما دارد .

-*- دو _ سه دقیقه قبل از سرو ، جعفری را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید و بعد حرارت زیر ظرف را خاموش کنید .

-*- موقع سرو آبلیمو را به سوپ اضافه کنید ، نمک آن را اندازه کنید و سوپ را در ظرف مورد نظر سرو کنید .

نکته :

معمولا این سوپ در دسته بندی غذاهای بسیار رسمی قرار دارد .

بعضی ها برای رسمی تر شدن ظاهر این سوپ و بعضی سوپ های دیگر، قبل از پختن کامل مواد ( در این سوپ قبل از اضافه کردن شیر ) نصف و یا کل مواد را ( بدون آب ) در میکسر میریزند و دوباره داخل سوپ برمیگردانند . اینکار باعث غلیظ و یکدست شدن سوپ میشود .

طعم این سوپ کاملا سلیقه ای است و اگر دقت کرده باشید در دستور پخت این سوپ اصلا از روغن استفاده نشده است . بنابراین و به دلیل داشتن مقدار زیادی هویچ و شیر ، برای افراد سرماخورده بسیار مفید است .

سوپ

سوپ ایتالیایی کاملا گیاهی

چند سوپ پاییزی

این سوپ بدون گوشت درست شده و کاملا گیاهی است وبرای افرادی که رژیم گیاهخواری را شروع کرده اند بسیار مناسب می باشد.

مواد لازم:

نخود: یک سوم پیمانه
کلم برگ خورد شده : 2 پیمانه
گوجه فرنگی : 4عدد
جو : نصف پیمانه
هویج متوسط : 2 عدد
ساقه کرفس : 1پیمانه
کدو : 2پیمانه
سیب زمینی : 2عدد متوسط
جعفری خورد شده : 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، ادویه جات :به میزان لازم
روغن زیتون :به میزان لازم

طرز تهیه:

مواد را آماده کرده، کلم برگ را در قابلمه ریخته و چند دقیقه با ادویه جات بدون روغن تفت می دهیم .نخود و جو را که از شب قبل خیس کرده ایم را به مدت 1 ساعت جداگانه می پزیم و سپس هویج، کرفس، کدو و سیب زمینی نگینی شده را به همراه آب گوجه فرنگی به این مواد اضافه می کنیم و می گذاریم به مدت یک ساعت بپزد تا خوب جا بیفتد و در آخر جعفریهای خورد شده را به این سوپ اضافه می کنیم و به همراه روغن زیتون سرو می کنیم.

سوپ

سوپ ماهیچه

چند سوپ پاییزی

مواد لازم برای 4 نفر :

ماهیچه گوسفند : 2 عدد

برگ بو: 1 برگ

پیاز: 2 عدد متوسط

هویچ : 2 عدد متوسط

سیب زمینی : 1 عدد متوسط

گوجه فرنگی:1 عدد متوسط ( پوره شده )

نخود فرنگی : لیوان

برنج:2 قاشق غذا خوری

جعفری و گشنیز:1 استکان ( خرد شده )

ریحان -: 1 استکان ( خرد شده )

نمک، فلفل و آبلیمو: به مقدار لازم

طرز تهیه :

-*- ابتدا استخوان ماهیچه را از وسط بشکنید، ماهیچه را تمیز بشوئید و چربی اضافی آنرا بگیرید بعد همراه با یک عدد پیاز و برگ بو و 6-8 لیوان آب روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوشد و آب روی ماهیچه کف کند، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را ببنید .

-*- یک ساعت و نیم بعد، برگ بو و پیاز را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و دور بریزید. برنج را که از قبل خیس کرده اید، آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید.

-*- یک عدد پیاز باقیمانده را ریز رنده کنید .

-*- هویچ و سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی یکدست خرد کنید و نیم ساعت بعد از برنج همراه با نخود فرنگی، نیمی از پیاز رنده شده و پوره گوجه فرنگی به سوپ اضافه کنید و مواد را هم بزنید .

-*- جعفری و گشنیز خرد شده را با ریحان خرد شده مخلوط کنید و در 10 دقیقه آخر طبخ همراه باقیمانده پیاز رنده شده به سوپ بیفزائید. ( می توانید مقداری از این مخلوط را برای تزئین روی سوپ کنار بگذارید )

-*- در انتها نمک، فلفل و آبلیمو را به مقدار لازم به سوپ بیفزائید و سوپ را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

نکته :

-*- این سوپ بسیار مقوی، برای افراد مبتلا به بیماری های فصلی از جمله سرما خوردگی بسیار مفید است و استفاده از پیاز دوم به صورت رنده شده و در دو مرحله اضافه کردن آن، یکی از محسنات این خوراک است.

-*- استفاده از پیاز به این روش، برای حفظ بیشتر خواص آن است .

-*- می توانید به دلخواه از موادی مثل قارچ، دانه ذرت پخته یا تعداد بیشتری گوجه فرنگی در این سوپ استفاده کنید. و یا می توانید یک ورق نان تست را به قطعات کوچک تر خرد کنید ( یا قالب بزنید ) و هنگام سرو داخل ظرف بریزید .

-*- در تهیه این سوپ، برخلاف انواع مشابه از جو، ورمیشل یا حجم و لعاب دهنده های معمول استفاده نشده است و برای اینکه این سوپ بیشتر برای افراد بیمار درنظر گرفته شده، سعی شده است سبُک و مقوی باشد؛ پس این مقدار برنج به کار رفته در تهیه این سوپ برای این است که سوپ خیلی هم رقیق نباشد و علاوه بر این استفاده از نشاسته موجود در برنج برای نرم کردن سینه بسیار مفید است .

-*- بنا به همه دلایل گفته شده در بالا تاجایی که ذائقه شخص بیمار اجازه می دهد، مقدار پیاز رنده شده و آبلیمو را افزایش دهید . ( پیاز را حداکثر تا 2 عدد و آبلیمو حداکثر 2 قاشق سوپخوری )

-*- برای زیبا تر شدن ظاهر سوپ ، میتوانید یک عدد هویچ و نیمی از یک سیب زمینی را با قالب های کوچک شیرینی های نخود چی قالب بزنید.

سوپ

سوپ جو با سس سفید

چند سوپ پاییزی

مواد لازم :

-*- مرغ یک سینه
-*-سیب زمینی یک عدد متوسط
-*-پیاز دوعد متوسط
-*-هویج دوعدد
-*-جو پرک شده یک لیوان
-*-شیر سه لیوان
-*-آرد سه قاشق غذا خوری
-*-کره 50 گرم
-*-فلفل و نمک به میزان لازم
-*-خامه یک بسته کوچک
-*-جعفری تازه خورد شده یک قاشق غذاخوری در صورت تمایل

طرز تهیه :

ابتدا مرغ را با حدود 5 -6 لیوان ، یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و نمک و فلفل میپزیم .

بعد از آن مرغ را از قابلمه خارج می کنیم و آب آن را از صافی رد می کنیم به طوریکه پیاز پخته شده را هم با پشت قاشق له می کنیم تا از صافی رد بشه وبعد مجددا آب صاف شده را روی حرارت می گذاریم و جوپرک شده ، هویج رنده شده ، سیب زمینی رنده شده ، یک عدد پیاز ریز خرد شده و سرخ شده را هم اضافه می کنیم و حدود یک ساعت می گذاریم خوب بپزه .

گوشت سینه را ریش ریش می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و می گذاریم نیم ساعت دیگه مواد بجوشه .

در این فاصله سس سفید را آماده می کنیم .شیر سرد را با آرد مخلوط می کنیم تا خوب آرد در شیر حل بشه و بعد روی حرارت ملایم می گذاریم ومرتب به هم می زنیم تا کمی غلیظ شود وبعد کره را هم در آخر اضافه می کنیم تا به خوردسس برود .

سس را به سوپ اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم .

هم زدن را ادامه می دهیم تا غلظت آن شبیه ماست شل شود . در این مرحله نمک سوپ را هم اندازه می کنیم .در صورت تمایل جعفری را هم در آخر اضافه میکنیم .در این مرحله سوپ حاضره . برای خوش طعم تر شدن سوپ قبل از سرو و بعد از خاموش کردن شعله یک بسته کوچک خامه به سوپ اضافه کنید و بعد سوپ را در ظرف مورد نظر بکشید.

این سوپ با آبلیموی تازه هم خیلی خوشمزه می شه .

من گاهی اوقات برای لعاب بیشتر سوپ یک قاشق غذاخوری برنج پخته شده هم اضافه میکنم.

اضافه کردن مقداری قارچ اسلایس شده و تفت داده شده با کره طعم فوق العاده ای به این سوپ میده.

دقت کنید در هیچ کدوم از مراحل پخت سوپ غیر از پختن مرغ به سوپ زردچوبه اضافه کنید.

سوپ

سوپ ورمیشل

چند سوپ پاییزی

مواد لازم:

-*- پیاز متوسط نگینی خورد شده 1عدد

-*-سینه مرغ 1عدد

-*-رب گوجه 2 قاشق سوپخوری

-*-هویج متوسط نگینی خرد شده یا رنده درشت 2عدد

-*-سیب زمینی متوسط نگینی خرد شده 1 عدد

-*-سبزی سوپ (جعفری و گشنیز) خرد شده 4 قاشق سوپخوری

-*-ورمیشل یا رشته سوپ

-*-زرد چوبه و فلفل قرمز و سیاه و نمک و آبلیمو به اندازه لازم

طرز تهیه:

من معمولا برای همه سوپ ها از پیاز داغ استفاده میکنم چون طعم خیلی خوبی به سوپ میده.

پیاز رو با کمی روغن تفت بدید تا حدی که یه مقدار نرم بشه بعد زردچوبه و فلفل قرمز و سیاه رو اضافه کنید.

سیب زمینی و هویج نگینی شده را اضافه کنید و کمی همراه با پیاز تفت بدید.رب رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا بوی خامی رب گرفته بشه.

سینه مرغ را همراه مقدار کافی آب مرغ اضافه کنید و حرارت را ملایم کنید تا مرغ پخته بشه.

استفاده از یک عدد عصاره گوشت طعم خیلی خوبی به این سوپ میده.

عصاره گوشت را پودر کنید و همزمان با آب مرغ به سوپ اضافه کنید.

من برای لعاب بهتر سوپ از یک قاشق برنج پخته شده استفاده میکنم که همراه با سیب زمینی و هویج و مرغ به سوپ اضافه میکنم.
وقتی مرغ پخته شد از قابلمه درش بیارید و ریش ریش کنید و دوباره بریزید تو سوپ.

تو این مرحله به دلخواه میتونید از کمی نخود فرنگی عدس یا ذرت استفاده کنید .

سبزی سوپ رو اضافه کنید.وقتی سبزی رو اضافه کردید چند دقیقه در ظرف رو نیندید تا رنگ سبزی تیره نشه.

معمولا برای این سوپ از جعفری استفاده میشه اما استفاده از مقدار مساوی جعفری و گشنیز طعم این سوپ رو عالی میکنه.

وقتی سبزی پخته شد ورمیشل رو اضافه کنید.دقت کنید اگه ورمیشل رو زیاد بریزید سوپ سفت و اگه کم بریزید سوپ آبکی میشه پس بصورت چشمی اندازه بگیرید. وقتی ورمیشل رو اضافه کردید چند بار سوپ رو هم بزنید تا بصورت یکنواخت بپزه و در آخر کار هم نمک و آبلیمو رو هم به اندازه لازم به سوپ اضافه کنید.

وقتی حس کردید ورمیشل پخته شده ( دقت کنید له نشه ) حدودا بعد از یک ربع حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدید تا ورمیشل ها با بخار درون قابلمه پف کنه.

این سوپ رو بدون سبزی هم میتونید درست کنید. نوش جان

منبع : وبلاگ آشپزخانه من

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر