شله زرد
مواد لازم برای یک پیمانه برنج نیم دانه ( 4-6 نفر ):
-*- برنج نیم دانه 1 پیمانه
-*-شکر 2 پیمانه
-*-کره 25 گرم
-*-گلاب 1 لیوان سر خالی
-*-زعفران دم کرده غلیظ 1 استکان
-*-خلال بادام 50 گرم
-*-خلال پسته ( برای تزئین ) به مقدار لازم
-*-دارچین ( برای تزئین ) به مقدار لازم
طرز تهیه :
-*-برنج را از شب قبل بدون نمک در مقداری آب خیس کنید .
-*-به اندازه 7 برابر برنج آب داخل ظرف مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید و بعد آب برنج را خالی کنید و داخل قابلمه بریزید.
-*- زمانی که آب جوش آمد حرارت را ملایم کنید تا مغز برنج کاملا نرم شود و برنج کاملا باز شود .
-*-بعد شکر را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا برنج و شکر کاملا مخلوط شوند . اگر شله زرد سفت بود 1 تا 2 پیمانه آب به آن اضافه کنید تا غلظت دلخواه به دست آید .
-*-بعد از اینکه شله زرد کمی غلیظ شد ، زعفران را همراه کره ، گلاب و نیمی از خلال بادام به شله زرد اضافه کنید و مرتب هم بزنید .
-*-بعد از چند دقیقه هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت خیلی ملایم بگذارید 15 دقیقه حرارت ببیند .
-*-وقتی شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زیر ظرف را خاموش کنید و یک دم کنی روی آن بگذارید و به مدت 30 دقیقه در جایی گرم تر از دمای محیط ( به طور مثال فر خاموشی که از چند ساعت قبل با حرارت 300 درجه فارنهایت گرم شده باشد ) قرار دهید تا دم بکشد .
-*-و بعد از این مدت شله زرد را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین و سرو کنید .نوش جان
منبع : آشپزخانه من