ماهان شبکه ایرانیان

خاصیت مصرف روغن ذرت

درباره‌ی روغن ذرت با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید بی نظیر روغن ذرت آشنا شوید. تاریخچه و گیاه‌شناسی ذرت ذرت یکی از غلات مهم است که منشأ آن قاره آمریکا می‌باشد و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد

درباره‌ی روغن ذرت

با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با فواید بی نظیر روغن ذرت آشنا شوید.

درباره‌ی روغن ذرت

تاریخچه و گیاه‌شناسی ذرت

ذرت یکی از غلات مهم است که منشأ آن قاره آمریکا می‌باشد و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت تا قبل از سال 1492 میلادی (سال کشف آمریکا) در قاره آسیا، اروپا و آفریقا به عنوان یک گیاه زراعی شناخته شده نبود، اما این گیاه را از قرن‌ها قبل در آمریکای مرکزی می‌شناختند و توسط مردم سرخ‌پوست آمریکا کشت می‌شد و به همین سبب نام لاتین آن از یکی از طوایف سرخ‌پوست بنام Marisi Mahig گرفته شده است.اصولاً ذرت یک گونه است، ولی از ارقام و واریته‌های متفاوتی تشکیل شده است، مانند: ذرت دندان اسبی، ذرت بلوری، ذرت آردی، ذرت پاپ‌کورن، ذرت غلاف‌دار، ذرت مومی و ذرت شیرین.

خواص روغن ذرت

جو دو سر با برند A-برند A-خواص-روغن-ذرت-گروه خون-یبوست-دیابت- خواص روغن ذرت
طبق آمارها پس از گندم، بیشترین زمین ‌های کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد‎. ‎
ذرت تقریبا دارای‎ 4/5 ‎درصد روغن است که حدود 85 درصد آن در جوانه قرار دارد‎. ‎
جوانه ذرت جدا شده توسط فرآیند آسیاب خشک، حاوی 25 تا 30 درصد روغن، و جوانه جدا شده توسط آسیاب مرطوب، ‏حاوی 45 تا 50 درصد روغن است‎. ‎

این روغن دارای بوی ملایمی بوده و از لحاظ تغذیه ‌ای، ارزش غذایی زیادی دارد، به طوری که روغن جوانه‎ ‎ی آن از ‏لحاظ اسید لینولئیک‎ ‎‏(امگا 3)‏‎ ‎که یک اسید چرب ضروری است، غنی بوده و علاوه بر آن دارای ماده ‌ای است که با خوردن ‏روغن آن، میزان جذب کلسترول بیش از 25 درصد کاهش داده می‌ شود و به این ترتیب، بیماری ‌های قلبی که تا حد زیادی ‏تابع کلسترول خون هستند، افت قابل توجهی پیدا می‌ کنند‎.‎

در مورد دیگر فواید این روغن باید بگوییم، افرادی که اگزما و بیماری ‌های پوستی دارند نیز می‌ توانند از این روغن برای ‏بهبود مشکلات شان استفاده کنند. اسید های لینولئیک و آراشیدونیک در روغن ذرت در نقل و انتقال چربی ‌ها در بدن و نیز ‏کاهش ابتلا به بیماری‌ های پوستی مانند آکنه و اگزما مؤثر هستند‎. ‎
علاوه بر همه این ها، روغن ذرت دارای پایداری زیادی نسبت به اکسیداسیون بوده و از آن می‌ توان برای پختن، سرخ کردن ‏و سالاد استفاده کرد‎.

خاصیت مصرف روغن ذرت

اسید چرب غیراشباع امگا شش موجود در این دانه قابل توجه است‎. ‎
باید به این مطلب نیز اشاره کنیم که روغن ذرت دارای ویتامین‎ E ‎فراوانی است‎.‎
یادتان باشد که روغن ذرت فاقد رنگدانه کلروفیل است. همان طور که می دانید، رنگدانه کلروفیل عمل اکسیداسیون روغن را ‏در حضور نور تسریع می ‌کند، بنابراین مدت ماندگاری ‌این روغن، 12 تا 24 ماه خواهد بود که زمان نسبتا طولانی ‌ای ‏است‎.

روغن ذرت و فواید آن

مصارف غیرغذایی روغن ذرت

از جمله مصارف غیرغذایی روغن ذرت می‌توان به مصارف دارویی (به عنوان حامل ویتامین E و سایر ترکیبات دارویی در کپسول‌ها)، ساخت مواد شیمیایی و حشره‌کش‌ها، تولید لسیتین، تهیه رنگ و لاک، ترکیبات عایق، پوشش سطوح، صابون‌سازی، نساجی و ... اشاره نمود.ذرت تقریباً حاوی 4/5 درصد روغن می‌باشد که حدود 85 درصد این روغن در جوانه آن قرار دارد. روغن ذرت بوی ملایمی دارد و دارای ارزش غذایی زیادی می‌باشد. روغن جوانه ذرت منبع غنی از امگا- 3 (که یک اسید چرب ضروری است) می‌باشد.مراحل جداسازی روغن جوانه ذرت به این شکل است که در فرآیند آسیاب مرطوب، جوانه جداسازی می‌شود و سپس خشک می‌گردد.

سپس طی انجام عملیات مکانیکی توسط پرس‌های حلزونی مداوم تحت فشار بالا و دمای متوسط، روغن از جوانه استخراج می‌گردد. روغن خام حاصل، جهت کسب کیفیت لازم برای مصارف غذایی تصفیه می‌شود.تصفیه شامل مراحل صمغ‌گیری، تصفیه قلیایی، رنگ بری، زمستانه کردن و بی‌بو کردن است که در طی این مراحل، صمغ‌ها، فسفولیپیدها، اسیدهای چرب آزاد، مواد رنگی، موم‌ها و ... از روغن حذف شده و طعم و بوی روغن بهبود می‌یابد.

روغن ذرت و فواید آن

فواید روغن ذرت برای بدن

روغن ذرت و فواید آن

گفتیم که روغن ذرت منبع غنی تامین کننده اسید های چرب ضروری و لازم برای بدن است. سرشار از ویتامین های K و E بوده ، اثرات مفید آن بر سیستم های قلبی و عروقی و البته سیستم ایمنی ثابت شده است.این روغن حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع و مقادیر کمی اسیدهای چرب اشباع شده است که از این نظر نیز برای سلامتی بسیار مفید می*باشد.

همچنین روغن ذرت غنی از فیتواسترول*ها (استرول*های گیاهی) است و می*تواند میزان جذب کلسترول را بیش از 25 درصد کاهش دهد و در نتیجه، بیماری*های قلبی- عروقی که تا حد زیادی مربوط به کلسترول خون هستند، را کاهش می*دهد.تحقیقاتی که به منظور تعیین اثر روغن ذرت بر رشد جسمانی، غلظت چربی*های خون و نیز ترکیب بدن موش*ها صورت گرفت، نشان داد موش*هایی که از روغن ذرت در جیره غذایی آن*ها استفاده شد، دارایHDL (کلسترول خوب) بیشتر و LDL (کلسترول بد) کمتری بودند.علاوه بر آن ذرت حاوی مقادیر زیادی از امگا- 6 (اسید چرب غیر اشباع) و ویتامین E می*باشد و به همین دلیل برای درمان اگزما (حساسیت پوستی) و سایر بیماری*های پوستی می*تواند مفید واقع شود.همچنین اسیدهای چرب لینولئیک و آراشیدونیک موجود در روغن ذرت در سلامت پوست و ساخت هورمون*های مهم بدن به خصوص هورمون*های جنسی و کاهش ابتلا به بیماری*های پوستی از قبیل آکنه و اگزما بسیار موثر می*باشند.تحقیقات دیگری در زمینه فواید روغن ذرت نشان دادند که رژیم غذایی حاوی روغن ذرت احتمالاً یک نقش مهم کمکی در کنترل قند خون دارد و خاصیت ضد سرطانی این روغن (به خصوص سرطان روده) در حیوانات به اثبات رسیده است، البته لازم به ذکر است که با وجود ارزش غذایی مناسب، مصرف مقادیر بالای روغن موجب چاقی و بیماری می*گردد و لذا مصرف مناسب آن توصیه می*گردد.

روغن ذرت و فواید آن

گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم

مرجان امینی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان