این پای آلبالو با طعمی ترش و شیرین و عطری دارچینی دل مهمانان شما را می برد.
مناسب برای : 8 نفر
زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت
جو پرک که برای تردی روی پای استفاده میشود طعم این تارت را کاملا با بقیه پایها متفاوت میکند.
آموزش پای آلبالو
زمان آماده سازی مواد این شیرینی 20 دقیقه و زمان استراحت مواد 45 دقیقه و زمان پخت آن حدود 20 دقیقه میباشد. بهتر است از آلبالوی ترش استفاده کنید تا پای طعم بهتری داشته باشد.
اگر از آلبالوی منجمد استفاده کردید این مراحل را انجام دهید: 1 پیمانه شکر را با 3 قاشق نشاسته ذرت در یک کاسه بزرگ هم زده و 900 گرم آلبالوی یخزده را اضافه میکنیم و به آرامی زیر و رو میکنیم تا خوب ترکیب شوند. مخلوط را حدود 45 دقیقه کنار نگه میداریم تا قسمتی از آلبالو از حالت انجماد خارج ولی همچنان بخش قالب آن منجمد باشد، در این فاصله گهگاه مخلوط را هم بزنید.
مخلوط آلبالو را در یک قابلمه چدنی ریخته و حدود 2 قاشق سوپ خوری آب اضافه کنید. سپس روی حرارت ملایم گذاشته، هم بزنید تا کمی غلیظ و حباب دار شود. بعد در دمای اتاق نگه میداریم تا خنک شود. روی ظرف را پوشانده و در یخچال می گذاریم.
مواد لازم پای آلبالو :
مربای آلبالو : 900 گرم
شکر قهوهای : ½ پیمانه
آرد گندم : ⅔ پیمانه
جو پرک آسیابشده : ⅔ پیمانه
نمک : ¼ قاشق مرباخوری
پودر دارچین : 1 قاشق چایخوری
کره : 6 قاشق سوپخوری
خمیر پای : 500 گرم
طرز تهیه:
خمیر پای را با این دستور آماده کرده و داخل سلفون پیچیده داخل یخچال میگذاریم استراحت کند.
قالب 22 سانتیمتری فلزی پای را با خمیر میپوشانیم، برای این کار بایستی دایرهای از خمیر به قطر 25 (22 سانتیمتر + 2.5 سانتیمتر برای لبهها) پهن کنیم. لبهها را روی چین قالب قرار داده و شکل نهایی پای را طراحی میکنیم؛ در ضمن مراقب هستیم تا خمیر سوراخ نشود.
برای رویه پای جو پرک را با آرد گندم، شکر قهوه ای، نمک و دارچین در کاسهای متوسط هم میزنیم.
کره سرد را که کمی زودتر از فریزر در دمای آشپزخانه قرار دادهایم با مخلوط جو پرک ترکیب کرده و هم میزنیم تا شبیه خردهنان شود.
مربای آلبالو را روی خمیر پای میریزیم.
به منظور جلوگیری از پختن بیش از حد پای ورقه فویل را به صورت آزاد روی ظرف میپوشانیم.
قالب پای را در قفسه میانی فر گذاشته و به مدت 20 دقیقه شیرینی را در دمای 176 درجه سانتیگراد نگه میداریم تا سطح شیرینی طلایی رنگ شود. ظرف را روی قفسه فلزی خارج از فر به مدت 2 ساعت نگه میداریم تا سرد شده و سپس سرو میکنیم.
منبع : پارسه گرد