طبق مطالعه جدید محققان دانشگاه استرالیا غربی مصرف این سبزیجات سه یا چند بار در روز میتواند از سخت شدن عروق گردن در زنان مسن پیشگیری کند و همچنین ریسک بیماریهای قلبی را کاهش دهد.
تیم تحقیق شاهد 0.05 میلی متر کاهش ضخامت دیواره شریان کاروتید بین مصرف بالا و پایین این سبزیجات بود.
«لورن بلکن هورست»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: «این میزان اختلاف قابل توجه است چراکه 0.1 میلیمتر کاهش در ضخامت دیواره کاروتید با 10 تا 18 درصد کاهش خطر سکته و حمله قلبی مرتبط است.»
همچنین به ازای هر 10 گرم افزایش در میزان روزانه سبزیجات کلمی، ضخیم شدن دیواره شریان کاروتید هم تا 0.8 درصد کاهش مییابد.
در این مطالعه، تیم تحقیق در بین 954 زن استرالیایی 70 سال به بالا پرسشنامه مربوط به تغذیه توزیع کردند.
زنان در مورد میزان مصرف سبزیجات شان از «هرگز سبزیجات مصرف نمیکنند» تا «مصرف روزی سه وعده یا بیشتر در روز» پاسخ دادند.
انواع سبزیجات شامل خانواده کلم ها، خانواده پیازها (مانند پیاز، سیر، و تره فرنگی)، سبزیجات زرد / نارنجی / قرمز، سبزیجات پربرگ سبز و حبوبات بود.
از شیوه سونوگرافی هم برای اندازه گیری ضخامت دیواره شریان کاروتید استفاده شد و کل شاخههای کاروتید برای تعیین شدت پلاکهای کاروتید بررسی شدند.
یافتههای این تحقیق بر اهمیت افزایش مصرف سبزیجات کلمی برای محافظت در مقابل بیماری عروقی تاکید دارد.
منبع: مهر