آنهایی که با درست کردن پیتزا سر و کار دارند خوب میدانند که این محبوبترین غذای دنیا چه تاریخچه طولانی و مفصلی پشت سر دارد. همواره حدسهایی درباره این که چه کسی اولین پیتزا را درست کرد وجود داشته است اما براساس یک اجماع کلی پیدایش آن به سده هجدم در ناپل ایتالیا برمیگردد. از همان دوران آشپزها به زعم خود تغییراتی در آن ایجاد کرده و چیزهای جالب و جدیدی به پیتزای دوستداشتنی اضافه کردند. خواه پیتزایی به سبک بشقاب گود ِ شیکاگو باشد یا پیتزای دراز و مسطح کالیفرنیایی با کالاماری و سس پستو. این غذای محبوب در طول زمان دستخوش تغییرات زیادی در طعم و شکل خود شده و از آنچه در ابتدا بوده فاصله گرفته است، به ویژه وقتی نوبت به نان پیتزا میرسد!
نان پیتزا به عنوان پایه پیتزا و بسته به رسپی مورد استفاده همواره این قابلیت را داشته که با نوآوری آشپزها ماهیت یک پیتزا را تعیین کند. نان پیتزا نه تنها به مشخص کردن طعم، بافت، ضخامت و انتخاب موادی که روی آن قرار میگیرند کمک میکند بلکه در پروسه تهیه آن روی نحوه سرو و ظاهر پیتزا نیز تاثیر میگذارد. تجربه درست کردن خمیرهای مختلف برای ایجاد جذابیت و تنوع بیشتر در منو برای رستوران داران یک روش خوب برای جذب مشتری است.
اگر میخواهید بدانید بهترین نان پیتزا برای شما کدام است، ما در این مطلب نگاه مختصری داریم به چند نوع از بهترین نانهای پیتزا در جهان.
+با پیتزای کاله در گروه پمینا بیشتر آشنا شوید.
انواع نان پیتزا را بشناسیم
نان نازک
پیتزا ناپولی
همانطور که پیشتر گفتیم پیتزای ناپولی به عنوان پیتزای اصیل ایتالیایی شناخته شده است. ویژگی پیتزای ناپولی بافت ترد و نازک آن است و برای این که واقعا یک پیتزای ناپولی اصیل باشد باید در تهیه آن نکات ریزی رعایت شود. پیتزای ناپولی باید در تنور هیزمی گنبدشکل درست شود. خمیر آن حتما باید با دست باز شود، نه به کمک ابزار و ضخامت خمیر نباید بیشتر از 35 سانتیمتر در اطراف و بیش از یک سوم سانتیمتر در مرکز باشد. پیتزای ناپولی کلاسیک حاوی سس مارینارا و مارگاریتا میشود و طعم، رایحه و بافت خود را از تنور هیزمی میگیرد. به این ترتیب میتوان اصیلترین و بهترین نان پیتزای ناپولی را تهیه کرد.
پیتزا نیویورک
پیتزای نیویورکی معمولا به شکل یک برش بزرگ با لبههای پهن است و از سده 1900 تا کنون یک سبک تجاری پیتزا در شمال شرق آمریکا بوده است. لبههای نان پیتزای نیویورکی تردی ملایم و بیشتر نرم و انعطافپذیر است، آنقدر که میتوانید برش بزرگ آن را از وسط تا کنید. نان پیتزای نیویورکی طعم و بافت منحصر به فرد خود را از گلوتن بسیار زیاد آرد و مواد معدنی موجود در آب شهر نیویورک میگیرد. جالب است بدانید که برخی از رستورانها در شهرهای دیگر، برای تهیه این پیتزا آب شهر نیویورک را وارد میکنند.
پیتزا سنت لوئیز
ویژگی بارز پیتزای سنت لوئیز نان نازک، ور نیامده و کراکر مانندی دارد و تکههای آن به شکل مربع یا مستطیل بریده میشوند. به این نوع بریدن، برش مهمانی میگویند و در پیتزافروشیهای غربی و مرکزی آمریکا در جمعهای دوستانه و خانوادگی طرفداران زیادی دارد.
نان تخت
در یکی دو دهه گذشته نان تخت و یکدست محبوبیت زیادی پیدا کرده است چرا که افراد نسبت به سلامت خود و چیزی که میخورند حساسیت بیشتری پیدا کردهاند. نان نازکتر و تردتر برای پیش غذا و پیتزاهای یک نفره مناسب است زیرا به اندازه نانهای دیگر سیرکننده نیست و مشتریانی که نگران رژیم غذایی خود هستند حس عذاب وجدان کمتری تجربه میکنند. ظاهر هنرمندانه این نان صاف و ترد آن را تبدیل به گزینه جذاب برای گوشت چرخکرده و موادی مثل اسفناج و سس بالزامیک کرده است.
نان ضخیم
پن پیتزا (پیتزای تابهای سنتی)
پیتزای تابهای سنتی یا همان پن پیتزا نه نازکی و ترد است نه در دسته پیتزاهای ضخیم جا میگیرد. این پیتزا ضخامتی متوسط دارد و از این رو محبوب اغلب افراد است. این سبک از نان پیتزا توسط کمپانی پیتزا هات رواج پیدا کرد و به طعم کرهای، سرخ شده در تابه و مغز پر و نرم آن معروف است. برای روی این نوع نان میشود از مواد و طعمهای متنوعی استفاده کرد.
پیتزا دیپ دیش
پیتزای دیپ دیش که به پیتزای سبک شیکاگو معروف است، لبههای بلندی دارد که باعث میشود داخل آن مقادیر زیادی از مواد داخل پیتزا به علاوه پنیر و سس جا بگیرد. لبه نان این پیتزا گاهی تا 5 سانتیمتر ارتفاع دارد. نان پیتزای دیپ دیش در یک تابه گود و چرب پخته میشود و حالتی سوخاری دارد. این نان معمولا که حاوی آرد ذرت، آرد سمولینا یا گاهی رنگ خوراکی است رنگی زرد و بافت و طعمی منحصر به فرد دارد.
پیتزا سیسیلی
پیتزای سیسیلی تفاوت زیادی با نان نازک و ترد ناپل دارد و به نان ضخیم و چهارگوشاش شهرت دارد، ضخامتی که اغلب به 2/5 سانتی متر میرسد. مهاجران ایتالیایی از سیسیلی دستور پخت این پیتزا را با خود به آمریکا آوردند و این پیتزا امروزه در مناطق ایتالیایی آمریکایی نشین مثل بوستون و نیوجرزی محبوبیت زیادی دارد.
فوکاچیا
برخلاف نانهای تردی که تا الان نام بردیم، فوکاچیا هیچ سس پوشانندهای ندارد. نان ضخیم و خمیر مانند آن که قبل از پخت خوب با روغن زیتون و سپس با پنیر، سبزیجات و ادویهجات پوشانده میشود بافتی براق به آن میدهد. این پیتزا میتواند یک مکمل خوب برای سفره و یک پیش غذای ساده و خوشمزه باشد.