یکی از رایجترین و پرطرفدارترین شیرینیهای دنیا، پای سیب است. منظور از پای، خمیری به نام کراست است که با مواد مختلف پر میشود. در ابتدا خمیر پای با گوشت و سبزیجات پر شده و به عنوان نوعی غذا سرو میشده است، اما این خمیر با گذشت زمان با انواع میوه پر شد سپس به دنیای شیرینیپزی پا گذاشت و با استقبال بینظیری روبهرو شد.
در این مقاله میخواهیم طرز تهیه پای سیب که به دلیل طعم و بوی بینظیر سیب کنار دارچین جز یکی از محبوبترین پایهاست را به شما آموزش دهیم. پیشنهاد میدهیم لذت درست کردن این پای را از دست ندهید.
مواد لازم برای تهیه پای سیب
- 500 گرم آرد
- 250 گرم کره
- 1 عدد زرده تخم مرغ
- یکهشتم قاشق چایخوری نمک
- 15 قاشق غذاخوری شیر کم چرب کاله
- یکدوم قاشق چایخوری وانیل
- 3 قاشق غذاخوری شکر
- 5 عدد سیب
- 1 قاشق چایخوری دارچین
- یکچهارم قاشق چایخوری جوز هندی
- یکدوم لیوان شکر
- 1 قاشق غذاخوری کره
- 1 قاشق چایخوری آبلیمو
طرز تهیه پای سیب
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد از قبل آماده کنید. قالب مخصوص پای را خوب چرب کنید تا خمیر پای به آن نچسبد.
برای تهیه خمیر پای آرد را با وانیل، شکر و نمک مخلوط کرده سپس کره سرد را به تکههای کوچک تقسیم کنید و به آرد اضافه کنید.
کره را به کمک نوک انگشت با آرد مخلوط کنید سپس شیر سرد را اضافه کرده و مواد را خوب ورز دهید تا خمیر تردی به دست آید. کافی است مواد با هم مخلوط شوند؛ بنابراین از زیاد ورز دادن خمیر پرهیز کنید.
در ادامه خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. یک قسمت خمیر را به وسیله وردنه خوب پهن کنید تا اندازه قالب شود سپس خمیر را داخل قالب پهن کنید به طوری که دیوارههای قالب را نیز بپوشاند.
برای آماده سازی فیلینگ یا مواد داخل پای، سیبها را پوست کنده و به صورت حلقهای برش دهید سپس با دارچین، جوز هندی، شکر، آبلیمو و کره مخلوط کنید و داخل ظرف بریزید.
برای آماده کردن خمیر روی پای، نیمه دیگر خمیر را با وردنه خوب پهن کنید سپس با کمک یک چاقو خمیر را مانند نوارهای باریک بریده و حالت بافت روی سیبها بچینید.
در آخر زرده تخم مرغ را بزنید و به وسیله برس آشپزی روی پای بمالید و 30 تا 40 دقیقه داخل فر قرار دهید تا روی خمیر طلایی شود.
پای سیب را میتوانید همراه با بستنی و قهوه سرو کرده و نوش جان کنید.