حیلم بادمجان از غذاهای اصیل ایرانی است که مانند کشک بادمجان از کشک، بادمجان، نعنا داغ و سیر داغ تهیه میشود؛ اما علاوه بر این مواد گوشت قرمز و عدس نیز دارد. در ادامه این مطلب میتوانید طرز تهیه حلیم بادمجان اصیل را بخوانید.
مواد لازم
بادمجان 1/5 کیلوگرم
گوشت بدون استخوان 500 گرم
عدس 250 گرم
پیاز داغ 1 پیمانه
کشک 2/5 فنجان
گردوی چرخ شده 1 فنجان
سیر داغ 2 قاشق غذاخوری
نعناع داغ 1/2 لیوان
زردچوبه 2 قاشق مرباخوری
روغن، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
1- گوشت را خرد کنید و بشویید. 2 قاشق غذاخوری روغن در یک قابلمه بریزید و گوشت را همراه با 1 قاشق مرباخوری زردچوبه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کنید.
2- 1/2 لیوان پیاز داغ، نمک و فلفل را به گوشت در حال تفت اضافه کنید و سپس 3 لیوان آب روی آن بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم بپزد.
3- بادمجانها را پوست بگیرید و بشویید و در مقداری آب و نمک قرار دهید؛ تا هنگام سرخ کردن روغن زیاد به خودشان نگیرند. پس از 20 دقیقه از آب دربیاورید و روی یک حوله قرار دهید تا آب آن کاملا گرفته شود. سپس بادمجانها را در روغن سرخ کنید.
4- هنگامی که گوشتها نیم پز شدند، عدس را که از قبل در آب خیس کردهاید اضافه کنید، تا عدس همراه گوشت پخته شود.
5- پس از این که گوشت و عدس پخته شدند، بادمجانهای سرخ شده، 1 قاشق مرباخوری زردچوبه و باقی ماندهی پیاز داغ را به گوشت و عدس اضافه کنید. وقتی کاملا آب آن کشیده شد قابلمه را از روی شعله بردارید و با گوشتکوب، مواد را خوب بکوبید تا کاملا له شوند.
6- حلیم بادمجان را دوباره روی حرارت قرار دهید و زیاد هم بزنید تا کشدار شود. حالا گردو چرخ شده و کشک را به حلیم بادمجان اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
7- وقتی حلیم بادمجان خوب جا افتاد و آماده شد آن را در ظرف دلخواه بکشید و با کشک، سیرداغ، نعناع داغ و مقداری گردو تزیین و سرو کنید.
نوش جان!
,