محققین عقیده دارند که شکلات تلخ می‌تواند امواج مغزی را تنظیم کند، حافظه را بهبود می‌دهد و استرس را کاهش می‌دهد. اکثر مردم با این موضوع آشنایی دارند که شکلات تلخ می‌تواند راه حل بهتری برای کاهش میزان خوردن شیرینی باشد. شکلات تلخ حاوی فیبر و آنتی‌اکسیدن فراوان است که سلولهای بدن را در مقابل آسیب رادیکالهای آزاد حفاظت می‌کند. علاوه بر آن شکلات تلخ می‌تواند خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد، جریان خون را بهتر کند و همینطور برای کنترل فشار خون نیز موثر است.

نتایج یکی‌ از مطالعات اخیر در مورد اثر احتمالی‌ شکلت تلخ نشان داده که شکلات تلخ می‌تواند فواید مهم دیگری برای سلامتی داشته باشد که از جمله آن می‌توان به بهبود حافظه در فرد اشاره کرد.

در این مطلع علمی‌ از 48 گرم شکلات تلخ که حاوی 70 درصد کاکائو است برای مطالعه آثار آن روی سلامتی استفاده شده است. مکانیسم عمل شکلات تلخ و فواید احتمالی‌ آن بیشتر مربوط می‌شود به آنتی‌اکسیدان فراوان موجود در این ماده غذایی که امواج مغزی را که به آنها موج گاما گفته می‌شود، تقویت می‌کند.

اموج گاما با مصرف شکلات تلخ افزایش و نظم بیشتری را دارند. امواج مغزی شباهت زیادی به امواج رادیویی دارند و درست مثل رادیو هر چه که این امواج منظم تر باشند عملکرد مغزی و سیگنالهای عصبی بهتر در بدن انتقال پیدا می‌کند.

به عقیده دانشمندان امواج گاما نقش بسیار مهمی‌ در عملکرد حافظه دارند و به ویژه در پردازش اطلاعات در مغز، که اضطراب و استرس را نیز کاهش می‌دهند. نتایج این مطالعه  نشان داد که 30 دقیقه بعد از مصرف شکلات تلخ میزان امواج گما در مغز افزایش بسیار زیادی دارد و این اثر تا چند ساعت ادامه دارد.

مصرف شکلات تلخ می‌تواند به عنوان یک توصیه کاربردی مناسب برای بهبود حافظه و کاهش اضطراب باشد، اما مهم آن است که میزان کم آن استفاده شود و این امر با مصرف در حدود 50 گرم شکلات تلخ در روز امکان پذیر است.

تفاوت کاکائو و کوکوئا در چیست؟

دانستن تفاوت بین کاکائو و کوکوئا و شکلات با هم میتواند به فهم بهتر اثر این ماده غذایی کمک فراوان کند. دانه کوکوئا که به آن لوبیای کوکوئا نیز می‌گویند داخل میوه شکلات وجود دارد که شبیه توپ فوتبال آمریکایی است. این گیاه در مناطق بسیار گرمسیر رشد می‌کند به ویژه در افریقا و برزیل. در نتیجه کوکوئا منشا میوه دارد و همین دلیل کاکائو نیز حاوی مانند سایر میوه ها آنتی‌اکسیدن فراوان است. کاکائو بعد از برداشت خشک می‌شود، تخمیر میشود که به ماده حاصل از آن کوکوئا گفته میشود.

از کوکوئا خالص میتوان در پخت و پز استفاده کرد  و به تنهایی نیز مصرف می شود. شکلات یکی‌ از محصولات کوکوئا است که با ترکیب شیر، شکر، چربی‌ و بسیار از مواد دیگر تولید می‌شود.