ماهان شبکه ایرانیان

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کاستاریکا

جمهوری کاستاریکا کشوری واقع در آمریکای مرکزی است. پایتخت این کشور شهر سان خوزه و واحد پول آن کولون کاستاریکایی است

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کاستاریکا

جمهوری کاستاریکا کشوری واقع در آمریکای مرکزی است. پایتخت این کشور شهر سان خوزه و واحد پول آن کولون کاستاریکایی است. جمعیت کاستاریکا 4 میلیون و 300 هزار نفر و زبان رسمی آن اسپانیایی است. این کشور از شمال با نیکاراگوئه، از جنوب شرق با پاناما، از غرب با اقیانوس آرام و از شرق با دریای کارائیب همسایه است. 40 درصد از مردم این کشور سفیدپوست، 31 درصد مستیزو (دورگه سفید و سرخ‌پوست) و بقیه از دیگر نژادها هستند. سفیدپوستان کاستاریکا، بیشتر اسپانیایی‌تبار هستند. شاخه کاتولیک رومی از مسیحیت مذهب رسمی کاستاریکا است. 70 درصد مردم این کشور کاتولیک، حدود 14 درصد پروتستان و 11/3 درصد بی‌دین هستند.

کاستاریکا هر چند که قسمتی از فدراسیون آمریکای مرکزی به‌شمار می‌آمد، ولی بیشتر در انزوا از همسایگانش توسعه یافت. این کشور با مزارع کوچک بسیار رونق گرفت و مهاجران اروپایی را جذب خود کرد سپس دموکراسی باثباتی را ایجاد نمود. امروزه کاستاریکا کشوری نسبتا موفق با یک سیستم رفاهی پیشرفته است. گردشگری و صنعت در این کشور بسیار رونق گرفته و موز، قهوه، شکر و گوشت گاو همچنان از محصولات صادراتی آن به شمار می‌روند.

از آنجا که این کشور در 8 تا 12 درجه شمالی استوا واقع است، آب و هوای آن در طول سال استوایی است. اما با توجه به ارتفاع و جغرافیای هر منطقه، آب و هوای آن دارای خرد اقلیم‌های فراوانی است.

فرهنگ غذایی کاستاریکا

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کاستاریکا

فرهنگ غذایی کاستاریکا  ترکیبی از آشپزی سرخ پوستی، اسپانیایی، آفریقایی و دیگر آشپزی‌ها است. غذا‌هایی مانند تامال که از نوعی خمیر به نام ماسا تهیه می‌شوند و غذاهایی که با آرد ذرت تهیه می‌شوند، از جمله غذاهای پر مصرف و اصیل این کشور به شمار می‌روند. 

یکی دیگر از اصیل ترین غذاهایی که پیشنهاد می‌کنیم اگر به این کشور سفر کردید، میل کنید، برنج همراه با دانه‌های مغذی روی آن، لیمو و نوعی فلفل است. این غذا که نام آن کاسادو است، یکی از محبوب‌ترین غذاهای مردم کاستاریکا است. تقریبا به هر رستوران کوچک و بزرگ کاستاریکا که بروید می توانید آن را در منو ببینید، در کنار این غذا معمولا سالاد ماهی یا مرغ گریل شده سرو می‌شود.

غذا‌های معمول کاستاریکایی مانند خوراک مرغ  با موز یا پلانتین (نوعی موز که مخصوص پخت و پز است) سرخ شده که با برنج سرو می‌شود و لوبیا سیاه، از جمله غذاهایی است که در  گوشه کنار خیابان‌های این کشور پیدا می‌شود. علاوه بر غذاهای بومی، فست فود‌های آمریکایی نیز در سان خوزه بسیار دیده می‌شود.

کافه و رستوران

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کاستاریکا

Café stritch با این که به تازگی در شهر سان خوزه تاسیس شده است، اما یکی از کافه‌های خوب این شهر به حساب می‌آید این کافه علاوه بر محیط جذاب و موسیقی زنده، منویی از غذاهای مدرن و معمولی کاستاریکایی را ارائه می‌دهد. غذا‌های آمریکایی نیز در این کافه سرو می‌شود. این کافه در خیابان Barton واقع است.

Back a Yard نیز یکی از رستوران‌های خوب سان خوزه واقع در خیابان 80 N Market St است. منوی غذایی این رستوران شامل غذاهای دریایی و غذاهای کاستاریکایی است.

Jubba Restaurant، Milohas، Arcadia و paper plane از رستوران‌های خوب شهر سان خوزه هستند.

 طرز تهیه خوراک مرغ با موز یا پلانتین سرخ شده

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی کاستاریکا

مواد لازم

  • نیم کیلو سینه یا ران مرغ 
  • 1 عدد پیاز رنده شده کوچک 
  • 2 عدد موز 
  • 2 عدد گوجه فرنگی 
  • نصف پیمانه پنیر پیتزا 
  • 2 قاشق غذاخوری آبلیمو تازه 
  • 1 قاشق چای‌خوری شکر 
  • 3 قاشق غذاخوری کره
  • روغن به میزان لازم 
  • نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه 

تکه‌های مرغ را با مقداری آبلیمو، نمک و فلفل آغشته کرده و یک ساعت داخل یخچال قرار دهید. 

پیاز را رنده کرده و با کمی روغن، داخل یک تابه تفت دهید سپس گوجه فرنگی را چند ثانیه داخل آب جوش قرار دهید و پوست آن را کنده و خرد کنید.

گوجه فرنگی‌ها را همراه شکر به تابه اضافه کرده و پنج دقیقه تفت دهید. سپس تکه‌های مرغ را اضافه کرده و کمی با مواد تفت دهید. سه پیمانه آب جوش باضافه کنید و منتظر بمانید که مرغ با حرارت ملایم به مدت 1 ساعت بپزد. 

موز را از درازا دو قسمت کنید و داخل کره، هر دو طرف آن را کمی تفت دهید تا طلایی رنگ شود .

فر را با 200 دمای درجه سانتی‌گراد گرم کنید. تکه های مرغ را درون ظرف نسوزی که می خواهید آن را سرسفره بگذارید، کنار هم چیده وسس آماده شده که مرغ را درآن پخته بودید را روی مرغ بریزید، سپس برش های موز تفت داده شده را روی مرغ قرار داده و پنیر رنده شده را روی موزها بریزید.

ظرف مرغ را به مدت 15 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا پنیر آب شود .

این غذا را هم می‌توان با برنج و هم با نان میل کرد. نوش جان!

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان