ماهان شبکه ایرانیان

طعم سلامت در غذاهای بهاری

ریحان از گیاهی معروف است که به بسیاری از غذاها طعم و مزه می‌دهد و در بسیاری از سالادها استفاده می‌شود. ریحان سرشار از ویتامین A است. آووکادو نوعی میوه شبیه انبه است که ماهیت آن چرب است، اما ترکیبات چرب آن برای سلامت قلب بسیار مفید است.

طعم سلامت در غذاهای بهاری

اعظم اسلامی مجد

 

امروزه، با آنکه خوردن غذاهای فصلی همچنان در میان مردم رایج است، اما مفهوم واقعی خود را از دست داده. با شیوه‌های جدید و پیشرفته پخش و توزیع غذاها، انواع و اقسام خوردنی‌ها در سرتاسر جهان مورد استفاده عموم قرار می‌گیرد و به سختی می‌توان غذاهای هر فصل را جدا کرد.

اما به هر حال، خریدن محصولات غذایی فصل از سوپرمارکت‌ها و بقالی‌های محلی، نه تنها به تقویت کشاورزی منطقه کمک می‌کند، بلکه این اطمینان را نیز به شما می‌دهد که بهترین مواد غذایی با بالاترین کیفیت و طعم و تازگی را مصرف می‌کنید. چنین محصولاتی عاری از هرگونه مواد نگهدارنده هستند. علاوه بر این، خوردن غذاهای فصلی و منطقه‌ای یکی از سالم‌ترین روش‌ها برای ایجاد تعادل بدن در گردش فصل‌ها و تغییرات آب و هوایی است. 

پیش به سوی غذاهای سبز
فصل بهار با خود گرما و روشنی می‌آورد و به ما فرصتی می‌دهد تا کمی از غذاهای سنگین زمستان فاصله بگیریم. بهار فصل رشد و جوانسازی دوباره است. اغلب مردم در این فصل با هم پیمان پاکسازی می‌بندند؛ اما مهم‌تر از همه، بهترین زمان برای استراحت دادن به سیستم گوارش بدن است. پس چرا طراوت بهار را به آنچه می‌خوریم تعمیم ندهیم. در زیر 10 مورد از تازه‌ترین و سالم‌ترین غذاهای مربوط به این فصل آمده است:

1- مارچوبه
مارچوبه درست مثل شیپوری است که آمدن فصل بهار را اعلام می‌کند. سرشار از ویتامین‌های A و C، کلسیم و آهن است. از مارچوبه برای پخت و پز و مصارف پزشکی و دارویی استفاده می‌شود و این سنت از زمان‌های بسیار دور حفظ شده است. ساقه‌های مارچوبه دورانی شکل است و ریشه‌های ثابت و نازک دارد.

برگ‌های آن سبز تیره و ارغوانی است. تنها یک فنجان مارچوبه دمکرده، مقدار زیادی از نیاز روزانه بدن به اسیدفولیک را تامین می‌کند. خصوصا افرادی که از ناراحتی قلبی رنج می‌برند و مادران بارداری که می‌خواهند فرزندان سالم و بی‌نقص به دنیا آورند، حتما باید از مارچوبه استفاده کنند.

2- لوبیای سبز
بهترین زمان مصرف این محصول وقتی است که هنوز نارس است (یعنی لوبیای داخلی هنوز کاملا شکل نگرفته است). این نوع لوبیا، تازه‌ترین نوع لوبیا برای مصرف بوده و سرشار از ویتامین‌های A و C می‌باشد. لوبیای سبز، از بدن در برابر تشعشعات زیانبار محافظت می‌کند.

3- ماهی آزاد فصل بهار
اهمیت خوردن ماهی‌های آب‌های سرد بر همگان مشخص است. اما ماهی آزاد یا قزل‌آلا سرشار از امگا-3 و اسیدهای چرب است و مصرف آن به بیماران قلبی بسیار توصیه می‌شود.

4- اسفناج
اسفناج غذای مورد علاقه مردم نواحی مدیترانه است. مردم این مناطق از قرن 16 مصرف این ماده غذایی فوق‌العاده را از روزهای آغازین بهار، ضروری می‌دانند. اسفناج منبعی غنی از ویتامین‌های A و K است. فقط یک فنجان اسفناج پخته شده مقدار زیادی از نیاز روزانه افراد به این ویتامین‌ها را تامین می‌کند. اسفناج دست کم سیزده نوع ترکیب فلاون دارد که خاصیت ضدسرطانی داشته و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست.

5- زردآلو
زردآلو یکی از میوه‌های واقعی فصل بهار است. این میوه اولین بار در کشور چین کشف شد و بیش از 3-4 هزار سال است که کشت می‌شود. زردآلو به سلامت دندان‌ها کمک بسیاری می‌کند. زردآلوهای قرمز، نارنجی و زردرنگ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌‌ها هستند و از آنجایی که جریان خون در شریان‌ها را تسهیل می‌کنند، کمک زیادی به حفظ سلامت قلب می‌نمایند.

6- موسیر بهار
نام‌های دیگر آن پیازچه یا پیاز سبز است. این نوع سبزی طعم‌دار در طول سال یافت می‌شود، اما نخستین هفته‌های فصل بهار، بهترین زمان برای برداشت این محصول می‌باشد. پیازچه یا موسیر برای جلوگیری از ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها مفید و سرشار از ویتامین‌های A و C و مواد معدنی مهمی مانند کلسیم و آهن است.

7- نخود فرنگی سبز
اگرچه مصرف نخود فرنگی به زمان‌های بسیار دور برمی‌گردد، اما در قرن هفدهم پادشاه فرانسه، لوئیز هفتم، دستور به کشت و برداشت این محصول داد. نخود فرنگی سرشار از ویتامین B، پروتئین، کربوهیدرات و منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌های مقوی است.

8- ریحان
ریحان از گیاهی معروف است که به بسیاری از غذاها طعم و مزه می‌دهد و در بسیاری از سالادها استفاده می‌شود. ریحان سرشار از ویتامین A است.

9- آووکادو
آووکادو نوعی میوه شبیه انبه است که ماهیت آن چرب است، اما ترکیبات چرب آن برای سلامت قلب بسیار مفید است و کمک زیادی به پایین آوردن کلسترول خون می‌کند. 
پتاسیم موجود در آووکادو بسیار بیشتر از میوه موز است.

10- سبزیجات فصل بهار
آن چیزی که سبزیجات بهار را از دیگر فصل‌ها متمایز می‌سازد، تازه بودن آنهاست. از شاهی، تره و خردل گرفته تا سایر گیاهان و سبزیجات خودرو، همگی حاوی ویتامین C، اسیدفولیک، املاح و مواد معدنی، فیبر و سایر مواد فوق‌العاده دیگر می‌باشند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان