ماهان شبکه ایرانیان

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی سوئد

سوئد کشوری است در شمال اروپا در شبه‌جزیره اسکاندیناوی. از غرب با کشور نروژ، از شمال شرق با کشور فنلاند، از شرق با خلیج بوتنی، از جنوب شرقی با دریای بالتیک و از جنوب غربی با کشور دانمارک همسایه ‌است

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی سوئد

سوئد کشوری است در شمال اروپا در شبه‌جزیره اسکاندیناوی. از غرب با کشور نروژ، از شمال شرق با کشور فنلاند، از شرق با خلیج بوتنی، از جنوب شرقی با دریای بالتیک و از جنوب غربی با کشور دانمارک همسایه ‌است. سوئد از لحاظ مساحت چهارمین کشور بزرگ اروپا است. جمعیت سوئد بیش از 10 میلیون نفر است که تقریباً 7٫9 میلیون نفر آن را سوئدی‌ها تشکیل می‌دهند. این کشور با تعداد 21 نفر در هر کیلومتر مربع تراکم جمعیت پایینی دارد و بیشتر این جمعیت نیز در جنوب سوئد مستقر هستند. سوئد همچنین عضو سازمان ملل متحد، شورای اروپا، سازمان تجارت جهانی و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی است، هشتمین سرانهٔ تولید ناخالص داخلی را در جهان را داشته و جایگاه خوبی در جنبه‌های مختلف ملی مانند کیفیت زندگی، آزادی شهروندی، بهداشت، آموزش، اختلاف طبقاتی، رفاه و توسعه انسانی دارد. این کشور در شمال اروپا واقع شده و دارای آب و هوای بسیار سردی است. تابستان‌ها کوتاه و گرم و زمستان‌های سرد و طولانی از ویژگی‌های آب و هوای این کشور است. بیش از نیمی از مساحت سوئد از جنگل پوشیده شده، بنابراین صنایع چوب و ساخت ماشین آلات مرتبط با آن، معمول و متداول است. در قسمت‌های شمالی، به دلیل نزدیکی به قطب شمال شش ماه از سال روز و شش ماه شب است اما در قسمت‌های جنوبی می‌توان شاهد چهار فصل بود. سوئد به عنوان یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای اروپا در طول تاریخ، یکی از مقصدهای اصلی مردم کشورهای دیگر برای مهاجرت و همواره یکی از دلایل رشد جمعیت آن بوده ‌است. در این مقاله قصد داریم به فرهنگ غذایی سوئد بپردازیم، با خوراک این کشور آشنا شویم و  یک نوع غذای محبوب  این کشور را معرفی کنیم.

فرهنگ غذایی سوئد

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی سوئد

سوئدی‌ها دوست دارند در آشپزخانه جمع شوند و درحالی که با هم معاشرت می‌کنند مشغول آشپزی کردن شوند. به همین دلیل است که آشپزخانه در آپارتمان‌ها و خانه‌های جدیدشان بخشی از سالن پذیرایی یا اتاق نشیمن را تشکیل می‌دهد و مثل قدیم پشت دیوار محصور نمی‌شود. آشپزخانه‌های سوئدی اعضای فامیل و دوستان را دعوت می‌کند تا دورهم شام درست کنند و در حالی که خواهر یا برادر بزرگ‌تر سبزیجات را خرد می‌کند، میز را بچینند. در آشپزخانه سوئدی حتی اگر کاری به شما محول نشده باشد هم ممکن است به خودتان بیایید و ببینید مشغول تزیین کردن غذا شده‌اید.

فرهنگ غذایی سوئد بر اساس دسترسی آسان به محصولات تازه محلی شکل می‌گیرید. محصولاتی که از مناطق غیر شهری مانند مزارع، جنگل‌ها و حاشیه دریا تا رودخانه‌ها و دریاچه‌های فراوان تامین می‌شوند. مساحت وسیعی از فضای آزاد در سوئد بکر و دست‌نخورده است و دسترسی عموم به این منابع تنها محدود به گشت و گذار در جنگل‌ها به منظور چیدن توت وحشی، سبزی و قارچ است.

در سوئد حتی کارآزموده ترین آشپزها هم سبزی، قارچ و توت مورد نیازشان را خودشان می‌چینند. شکار در این کشور یک بازی سنتی جدی است و حیواناتی مانند گوزن و خرچنگ در آشپزخانه سوئدی طرفدار دارد. ماهی لوتی، ماهی قزل آلا و ماهی سالمون در ساحل‌ رودخانه‌های جنوبی و شرقی صید می‌شوند و ساحل غربی به صدف‌هایش معروف است. غذاهای گوشتی مثل کوفته از محبوب‌ترین غذاهای سوئدی هستند. سوپ میوه با انسجام زیاد مثل سوپ بلوبری که به صورت گرم یا سرد خورده می‌شود نیز یک غذای کاملا سوئدی است. کره حیوانی و گیاهی منابع اصلی چربی هستند و روغن زیتون نیز روز به روز محبوبیت زیادی در میان مردم پیدا می‌کند.

کافه و رستوران

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی سوئد

یکی از پنجاه رستوران برتر دنیا در استکهلم، پایتخت کشور سوئد قرار دارد. رستوران اکستت Ekstedt که دارای ستاره میشلین است به خاطر غذاهای جالب و خلاقانه‌اش که روی چوب و آتش و داخل فایر پیت (باربکیو شبیه به بخاری هیزمی) درست می‌شوند شهرت زیادی دارد. کانسپت اصلی این رستوران پختن، دودی کردن، کباب کردن و ... مواد غذایی مثل گوشت گاو، صدف، و لانگوستین روی آتش است. وقتی وارد این رستوران می‌شوید گرمای مطبوع و بوی آتش و خاکستر شما را یاد کلبه‌های قدیمی می‌اندازد. اغلب کاربران شبکه‌های اجتماعی عقیده دارند این رستوران آنقدر گران است که شاید ترجیح دهید فقط یک بار آن را امتحان کنید، اما مطمئن باشید ارزش بهایی را که می پردازید دارد. سبک غذای این رستوران اسکاندیناوی مدرن است و بشقاب برگزیده آن لابستر دودی با بادام بوداده و گوجه فرنگی است.

به طور میانگین سوئدی‌ها در روز 4 فنجان قهوه می‌نوشند و رتبه سوم مصرف قهوه را در میان کشورهای مصرف کننده دارند. سوئدی‌ها قهوه خوردن را بسیار جدی می‌گیرند و اصطلاحا Kaffepausهای زیادی دارند، به این معنی که زمان زیادی را به استراحت کردن و نوشیدن قهوه اختصاص می‌دهند. در این کشور، قهوه تنها یک نوشیدنی انرژی بخش نبوده و یک سبک زندگی است. بنابراین برای داشتن یک تجربه سفر خوب در استکهلم از سر زدن به قهوه‌خانه‌ها و کافه‌ها غافل نشوید.

طرز تهیه کوفته سوئدی köttbullar

پرونده جام جهانی: نگاهی به فرهنگ غذایی سوئد

کوفته‌های سوئدی قبل از هرچیز باید با عشق درست شوند. برای همین عبارت «کوفته‌های مامان» یک مفهوم متدوال در سوئد است و طرز تهیه آن انواع مختلفی دارد. مثلا بعضی‌ها پیاز را برای مخلوط کردن با گوشت ریز می‌کنند، در حالی که بعضی‌ها دوست دارند پیاز را جداگانه خرد و سرخ کنند. در جنوب سوئد بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند کوفته را با چربی بیشتری درست کنند، اما هرچه به شمال نزدیک‌تر شوید چربی کم‌تری در کوفته خواهید دید.

مواد لازم: 

  • گوشت چرخ کرده: 500 گرم
  • شیر: یک فنجان
  • آرد سوخاری: 3/4 فنجان
  • تخم مرغ: یک عدد
  • پیاز: یک عدد
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • کره: به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز را ریز خرد کنید و با کمی کره داخل ماهیتابه تفت دهید تا قهوه‌ای شود.

آرد سوخاری را با شیر در یک کاسه هم بزنید.

گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، ترکیب شیر و آرد سوخاری و ادویه‌جات داخل دستگاه غذاساز مخلوط کنید تا بافتی نرم پیدا کند. 

برای این که ببینید کوفته شما آماده سرخ کردن است یا نه یک توپ کوچک از آن را داخل روغن داغ بیاندازید.

یک تکه کره نسبتا بزرگ داخل ماهیتابه بیاندازید و وقتی خوب ذوب شد، کوفته‌ها را داخل ماهیتابه قرار دهید و اجازه دهید دور تا دور آن‌ها خوب قهوه‌ای شوند. 

کوفته‌های لذیذ سوئدی را حتما با پوره سیب‌زمینی و گوجه فرنگی آب‌پز سرو کنید. 

منابع: Sweden theculturetrip bbcgoodfood Wikipedia

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان