در طبخ ماهی از حداقل نمک استفاده نمایید و برای ایجاد عطر و طعم مطبوع از انواع ادویهجات و سبزیجات معطر استفاده کنید. همچنین از ماهی دودی استفاده ننمایید، زیرا اغلب ماهیهایی که حالت مانده پیدا کرده اند و احتمالا بخشی از پروسه فسادشان را هم طی کردهاند، جهت دودی شدن انتخاب میشوند.
علاوه بر آن ثابت شده است که در ذرات دود ترکیبات سرطانزایی وجود دارد که باعث آلوده شدن گوشت ماهی به این ذرات میگردد. همچنین توجه داشته باشید که لزوما ماهیهایی که قیمت ارزانتری دارند، ارزش غذایی کمتری ندارند، ولی طبیعتا ماهیهای دریاهای آزاد، اسید چرب امگا-3 بیشتری دارند و از نظر ارزش غذایی بهترند. البته ماهیهای پرورشی و دیگر انواع ماهیها نیز دارای پروتئین کافی و ارزش غذایی بالا هستند و همگی آنها حاوی ید و کلسیم میباشند.
افزودن سیر به سبزی پلو نیز بسیار مفید میباشد. محققان سیر را قوی ترین آنتی اکسیدان طبیعی معرفی کردهاند. بو و طعم تند سیر مربوط به ترکیب آلیسین موجود در آن میباشد که یک ترکیب آنتیاکسیدانی است. آلیسین ماده اصلی ضدمیکروبی و دارای اثرات کاهندگی کلسترول خون در سیر است.
جالب است بدانید که از سیر میتوان به عنوان درمان کمکی در کاهش چربی خون، پیشگیری از تصلب شرایین وابسته به سن و آرتروز استفاده کرد، ولی اگر مشکل انعقاد خون دارید و از وارفارین استفاده میکنید، در مصرف سیر زیادهروی نکنید، زیرا خود سیر در کاهش انعقاد خون نقش دارد و مصرف هم زمان وارفارین و مقدار زیاد سیر، زمان انعقاد خون را به 2 برابر افزایش میدهد.
اگر مبتلا به چربی خون بالا یا دیابت هستید، مصرف هر چه بیشتر ماهی را به شما توصیه میکنیم، ولی بهتر است ماهی را بخارپز نمایید و یا در فر تهیه کنید، زیرا سرخ کردن آن باعث دریافت کالری بیشتر و در نتیجه بروز اضافه وزن خواهد شد. در هر حال، مصرف 2 وعده ماهی در هفته برای همه افراد سالم و 3 بار در هفته برای بیماران ذکر شده مفید است و مصرف هر روزه آن ضروری نمیباشد.
نگهداری در یخچال
اگر برنج را قبل از اینکه کاملا سرد شود در یخچال قرار دهید، با ایجاد رطوبت در محیط به شکل قطرات آب، زمینه را برای رشد میکروبی و کپکها بسیار مساعد مینماید که خود را به صورت لزج شدن برنج نشان میدهد. ماهی نیز دارای گوشت لطیف و حساسی است که باید سریعا نسبت به مصرف آن اقدام کنید. شما میتوانید غذا را پس از سرد شدن در ظرف مناسب بریزید و آن را بدون دستکاری برای 3 تا 4 روز در یخچال نگاه دارید، اما فراموش نکنید که هیچ چیز به اندازه غذای تازه، مغذی نخواهد بود.
برای خواندن بخش اول -فواید سبزی پلو ماهی شب عید- اینجا کلیک کنید.