لهستان کشوری است در مرکز اروپا که از غرب با آلمان، از جنوب غربی با جمهوری چک، از جنوب با اسلوواکی و از شمال شرقی با لیتوانی و روسیه همسایگی دارد. مساحت این کشور حدود 312 هزار کیلومتر مربع است و شصت و نهمین کشور جهان و نهمین کشور بزرگ قاره اروپا است. جمعیت این کشور 39 میلیون نفر است و سی و چهارمین کشور پر جمعیت جهان است. پایتخت این کشور ورشو نام دارد. فرهنگ غذایی لهستان کمی عجیب است و در مراسم خود رسم و رسوم عجیبی را رعایت میکنند.
فرهنگ غذایی لهستان
یکی از مواد غذایی که از نوشیدنیهای بومی لهستان است و به صورت سرد و گرم سرو میکنند و میل میکنند کمپوت است. این کشور غذاهای معروف زیادی دارد که از جمله آنها میتوان به بیگوس، سوپ برش، کوپیتکا و ویگیلیا اشاره کرد که ویگیلیا غذای مخصوص شب کریسمس آنها است.
اگر به لهستان سفر کردید به سادگی از کنار غذاهای محلی آن نگذرید و حتما آنها را امتحان کنید. بعضی از غذاهای آنها دارای کالری بالایی است اما به امتحانش میارزد و پشیمان نخواهید شد.
اکثر غذاهای این کشور با گوشت قرمز طبخ میشوند حتی در صبحانههای آنها نیز گوشت قرمز وجود دارد. همچنین سوسیسها و نانهای این منطقه نیز مانند آلمان معروف است. به طور کلی بهتر است بدانید که اصلیترین وعده غذایی مردم این کشور، نهار است.
مردم این کشور رسم و رسوم مخصوص به خود را دارند. برای مثال در شب کریسمس در کنار میز شام خود یا زیر رومیزی یونجه قرار میدهند و بعد از خوردن شام میبینند که اگر ساقه یونجه سبز باشد نماد ثروت و شانس در سال جدید است و اگر زرد باشد به این معنی است که تغییری در سال جدید برای آنها به وجود نخواهد آمد و اگر ساقه شکسته باشد برای آنها نماد بدشانسی است. این سنت به دلیل تولد مسیح انجام میشود و همچنین بعضی از افراد تمام کف خانه را از یونجه پر میکنند.
آنها در شب کریسمس نوعی ویفر که ترکیبی از آرد گندم و آب است و مستطیل شکل است تهیه میکنند و همدیگر را در خوردن این ویفر شریک میکنند. سر میز شام از این ویفرها به یکدیگر میدهند و برای هم آرزوی خوشبختی میکنند. این ویفر نمادی از بخشش، اتحاد و دوستی برای آنها است.
کافه و رستوران
رستوران لهستانی در ورشو رستورانی زیبا و منحصر به فرد است که هم فضای باز برای تابستان دارد و هم دارای فضای بسته و سر پوشیده است. این رستوران در منطقه تاریخی شهر ورشو واقع شده و بهترین و خوشمزهترین غذاها را در اختیار شما خواهد گذاشت.
کافه رستوران شارلوت یک کافه فوقالعاده است که به دلیل داشتن صبحانههای عالی خود معروف شده است و صبحی نیست که به راحتی بتوان در آن جا پیدا کرد و شلوغ نباشد.
طرز تهیه سوپ بُرش
سوپ بُرش از چغندر، هویج، کلم و گوجه فرنگی تشکیل میشود و نه تنها خوشمزه است بلکه رنگ قرمز سیر آن روی میز غذا نظر همه را به خود جلب میکند. در عین حال این سوپ بسیار مقوی و رژیمی محسوب میشود.
مواد لازم
- چغندر (لبو): 3 عدد متوسط
- سیب زمینی: 2 عدد متوسط
- پیاز: 1 عدد متوسط
- لوبیا: 400 گرم (کنسرو)
- برگ بو: 2 عدد
- آب: 10 فنجان
- آب مرغ یا گوشت: 6 فنجان
- گوجه فرنگی: 1 کنسرو
- آب لیمو: 4 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: نصف قاشق چایخوری
- شوید: 1 قاشق غذاخوری (خرد شده)
- روغن: 4 قاشق غذاخوری
- هویج: 2 عدد
- کلم پیچ: 1 نصفه
طرز تهیه
در یک قابلمه بزرگ چغندرها را بپزید و روی حرارت متوسط به مدت یک ساعت قرار دهید تا چغندرها پخته و لبو شوند. لبوها را از آب بیرون بیاورید، کنار بگذارید و آب آن ها را نگه دارید.
سیب زمینی را پوست گرفته و به شکل مستطیلی خرد کنید، داخل آب لبو بریزید و بپزید تا نرم شوند.
هویج را پوست گرفته و رنده کنید. پیاز را هم پوست بگیرید و خرد کنید. سپس آن ها را با روغن داخل ماهیتابه تفت دهید تا نرم شوند. سپس گوجهها را به ماهیتابه اضافه کنید و دوباره تفت دهید.
کلم را خرد کرده و داخل قابلمه حاوی سیب زمینی بریزید.
لبوها را به شکل نواری خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید.
آب مرغ یا گوشت، آب لیمو، برگ بو، فلفل و کنسرو لوبیا را به سوپ اضافه کنید و هم بزنید.
هویج، پیاز تفت داده شده و شوید را داخل سوپ بریزید و 10 دقیقه بپزید تا جا بیفتد و تمام مواد نرم شوند.
سوپ را داخل ظرف مخصوص بریزید و خامه ترش را روی آن اضافه کنید.