ماهان شبکه ایرانیان

طرز تهیه مرغ شکم‌پر؛ غذای خوشمزه ایرانی

غذاهای ایرانی، با طعم و رنگ دلپذیری که دارند در دنیا شناخته‌شده هستند. یکی از غذاهای اصیل ایرانی مرغ شکم‌پر است. در ادامۀ این نوشته قصد داریم به شما طرز تهیه مرغ شکم‌پر را آموزش دهیم. می‌توانید این غذای خوشمزه را در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها سرو کنید. با روزچین همراه باشید.

طرز تهیه مرغ شکم‌پر؛ غذای خوشمزه ایرانی

غذاهای ایرانی، با طعم و رنگ دلپذیری که دارند در دنیا شناخته‌شده هستند. یکی از غذاهای اصیل ایرانی مرغ شکم‌پر است. در ادامۀ این نوشته قصد داریم به شما طرز تهیه مرغ شکم‌پر را آموزش دهیم. می‌توانید این غذای خوشمزه را در مهمانی‌ها و دورهمی‌ها سرو کنید. با روزچین همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه مرغ شکم‌پر

  • مرغ: 1 عدد
  • سیر ریزشده: 2 حبه
  • پیاز خُردشده: 2 عدد
  • مغز گردو: نصف لیوان
  • زعفران دَم‌کرده: 2 قاشق چایخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق چایخوری
  • رب انار: 2 قاشق غذاخوری
  • سبزیجات معطر (جعفری، گشنیز و…) خردشده: 2 قاشق چایخوری
  • زرشک: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به‌مقدار لازم
  • کره: به‌مقدار لازم

طرز تهیه مرغ شکم‌پر

ابتدا در ماهیتابه‌ای به‌مقدار لازم روغن بریزید و صبر کنید تا کمی داغ شود. سپس پیاز و سیر را داخل ماهیتابه بریزید. پس از آنکه پیاز و سیر نرم و طلایی شدند، سبزیجات معطر را اضافه کنید و به تفت‌دادن مواد داخل ماهیتابه ادامه دهید تا رنگ سبزی‌ها متمایل به قرمز شود. حالا گردو، زرشک، زعفران دم‌کرده، رب انار و رب گوجه‌فرنگی را به محتویات داخل ماهیتابه اضافه کنید و پس از کمی تفت‌دادن، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.

مواد داخل ماهیتابه را درون شکم مرغ بریزید و با دستتان و یا قاشق، آن را کاملاً پخش کنید. سپس با نخ کوک یا هر نوع نخ ضخیم مرغ را ببندید؛ به‌این‌صورت که ابتدا نخ را از پشت گردن مرغ به‌سمت جلوی سینه بیاورید و آن را زیر استخوان سینه مرغ بپیچانید. سپس دو طرف نخ را در بخش انتهایی پای مرغ چند بار بپیچانید و گره بزنید. حین این کار کمی نخ را بکشید تا مرغ جمع شود. سپس نخ‌های اضافی را قیچی کنید.

سطح روی مرغ را با کرۀ آب‌شده چرب کنید. می‌توانید برای آبدارماندن مرغ، پوست سینه مرغ را به‌آرامی بلند کنید و زیر آن را به کمی کره آغشته کنید. سپس به‌مقدار لازم فلفل و نمک و ادویه‌های دلخواهتان را روی مرغ بپاشید. مرغ را داخل ظرف پیرکس یا سینی فِر بگذارید و داخل ظرف را با دو لیوان آب و یا سیب‌زمینی و هویج پُر کنید.

مرغ را درون فر بگذارید. دمای فر را روی 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا مرغ به‌مدت یک ساعت به‌آرامی بپزد و رنگ آن طلایی شود. البته ممکن است به زمان بیشتری برای پخت نیاز باشد.

پس از پخته‌شدن مرغ آن را از فر بیرون بیاورید و به‌آرامی نخ‌ها را جدا کنید. کار تمام شده است و اکنون نوبت سِرو مرغ شکم‌پر است. می‌توانید آن را در ظرف دلخواهتان بگذارید و اطرافش را با سیب‌زمینی سرخ‌شده، ریحان، هویج پخته و… تزئین کنید.

نوش جان!

 

این مقاله را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر دهید
Share
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان