ماهان شبکه ایرانیان

قاچاق‌چیان آرایشی، برنده اصلی افزایش تعرفه واردات

افزایش ۱۰ درصدی عوارض و سود بازرگانی واردات لوازم آرایشی در حالی به گمرکات ابلاغ شده که سود حاصل از این افزایش تعرفه احتمالا به جیب قاچاق‌چیان خواهد رفت.

قاچاق‌چیان آرایشی، برنده اصلی افزایش تعرفه واردات

به گزارش ایسنا، گمرک ایران طی بخش‌نامه‌ای افزایش 10 درصدی عوارض گمرکی و سود بازرگانی لوازم آرایشی وارداتی را به گمرکات اجرایی ابلاغ کرده است.

اصطلاح آرایشی، بهداشتی طیف گسترده‌ای از کالاها را شامل می‌شود که البته لوازم آرایشی عمدتا در فصل 33 کتاب مقررات صادرات و واردات طبقه‌بندی شده و حقوق ورودی آن 26 درصد ارزش آن بوده است.

با توجه به اینکه این گروه جزو گروه کالایی 10 به حساب می‌آید، سود بازرگانی آن دو برابر بوده که در نتیجه حقوق ورودی لوازم آرایشی تا پیش از این مصوبه 48 درصد ارزش بوده است و 9 درصد نیز مالیات ارزش افزوده به آن اضافه می‌شد.

به این ترتیب با افزایش 10 درصدی عوارض گمرکی و سود بازرگانی این کالاها، واردات این کالا مشمول 58 درصد حقوق گمرکی می‌شود.

افزایش میزان حقوق گمرکی واردات لوازم آرایشی بر اساس تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به لایحه بودجه 1397 انجام شد که از 220 نماینده حاضر در مجلس شورای اسلامی، 150 رای موافق، 41 رای مخالف و 9 رای ممتنع به مصوبه فوق داده شد.

این در حالی است که طبق اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، 63 درصد لوازم آرایشی موجود در بازار به شیوه قاچاق تامین می‌شود.

گذری بر بازار لوازم آرایشی کشور گویای آن است که بخش قابل توجهی از این بازار در دست کالاهای قاچاق است و مراکزی که به فروش لوازم آرایشی وارد شده از مجاری رسمی می‌پردازند قیمتی به مراتب بیشتر برای کالای خود اعلام می‌کنند. بر همین اساس حتی بسیاری از خریداران این بازار هم ترجیح می‌دهند برای پرداخت هزینه کمتر از کالاهایی که به شیوه قاچاقی وارد شده‌اند استفاده کنند.

معاون مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف از تامین 63 درصدی لوازم آرایشی به شکل قاچاق خبر داده و گفته که طبق برآوردهای انجام شده، قاچاق لوازم آرایشی و بهداشتی در سال 1395حدود 1.5 میلیارد دلار بوده که از نظر مقدار، فراوانی بالایی دارد.

 از سوی دیگر، رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فرآورده‌های شوینده، آرایشی و بهداشتی  نیز در واکنش به این تصمیم مجلس شورای اسلامی گفته بود که به طور حتم تولیدکنندگان موافق افزایش گمرکی لوازم آرایشی نیستند، چرا که به موجب آن شاهد افزایش قاچاق و تاثیرات منفی در این بخش خواهند بود.

البته موضوع قاچاق لوازم آرایشی به ایران مربوط به دیروز و امروز نیست و همواره بخش اعظمی از واردات این محصولات از طریق مبادی غیررسمی انجام شده است که این موضوع منطق افزایش میزان تعرفه واردات را برای این محصول کاهش می‌دهد و به نظر می‌رسد که با این اوصاف تولیدکننده و واردکننده از این موضوع متضرر شده و در نهایت سود اصلی را از این افزایش تعرفه، قاچاق‌چیان می‌برند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان