نتایج مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می دهد سطح بالاتری از ویتامین D با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان همراه است.
به گزارش به نقل از ایرنا ، محققان اطلاعات دو آزمایش بالینی که یکی شامل سه هزار و 325 و دیگری شامل 1713 نفر بود را بررسی کردند تا به ارتباط سرطان پستان و غلظت سرم 25-hydroxyvitamin D دست یابند. سرم 25-hydroxyvitamin D اصلی ترین شکل ویتامین D در خون است.
به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس،در این مطالعه تمام زنان بالای 55 سال و با میانگین سنی 63 سال بودند و داده ها بین سال های 2002 تا 2017 میلادی جمع آوری شده بود. محققان دریافتند حداقل سطح سلامت سرم 25-hydroxyvitamin D در پلاسمای خون، 60 نانوگرم در میلی لیتر است که به میزان قابل توجهی بالاتر از 20 نانوگرم در میلی لیتر توصیه شده در سال 2010 میلادی است.
این مطالعه نشان می دهد میزان ابتلا به سرطان پستان در افرادی با سرم 25-hydroxyvitamin D بالاتر از 60 نانوگرم در میلی لیتر، نسبت به 20 نانوگرم در میلی لیتر، یک پنجم است.
در ادامه مطالعه آمده است کمبود ویتامین D یک خطر بالقوه ابتلا به سرطان پستان است.
به رشد کنترل نشده سلول های پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان پستان گفته می شود. هر پستان از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشه ای در کنار هم قرار دارند. لوب ها مجموعه ای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخش های کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده می شود. سرطان پستان در زنان شایع تر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان پستان وجود دارد
نتایج این مطالعه در نشریه PLOS ONE منتشر شده است.