ماهان شبکه ایرانیان

ترفندهایی برای فریز کردن مواد غذایی

سعی کنید موقع فریز کردن مواد غذایی، از هیچ گونه ادویه‌ای استفاده نکنید. بیشتر ادویه جات در اثر یخ زدن طعمی تلخ و رنگی تیره پیدا می‌کنند و کیفیت مواد غذایی را نیز از بین می‌برند.

سرویس سبک زندگی فردا:  انجماد یک راه مناسب و مفید برای ذخیره مواد غذایی اضافی و غذا‌های پخته شده است. روزانه خیلی از انواع سبزیجات خام و پخته، گوشت‌ها و غذا‌های پخته نیاز به فریز کردن دارند. در این مطلب به نقل از ستاره ترفند‌ها و روش صحیح فریز کردن مواد غذایی را یاد بگیرید تا بتوانید طعم، بافت و رنگ مواد غذایی را حفظ کنید.

 

ترفندهایی برای فریز کردن مواد غذایی

 

فریز کردن مواد غذایی از زمان‌های قدیم یک روش مرسوم و متداول برای نگهداری مواد غذایی بوده است. با اختراع یخچال و فریزر در مدل‌های متنوع در سراسر دنیا، مردم دیگر دغدغه نگهداری از مواد غذایی مثل گوشت و سبزیجات را ندارند. این مواد غذایی که در گرما و هوای آزاد به سرعت فاسد می‌شوند با فریز کردن عمری طولانی حتی تا شش ماه و یکسال پیدا می‌کنند. اما ممکن است طعم و عطر آن‌ها تغییر کند.

در این مطلب ترفند‌هایی به شما می‌آموزیم که با فریز کردن مواد غذایی به شکل صحیح، با بسته بندی‌های مناسب و نوشتن تاریخ فریز کردن و نام مواد غذایی روی بسته بندی، کیفیت مطلوب مواد غذایی منجمد شده را حفظ کنید.

 

روش‌های بسته بندی برای فریز کردن مواد غذایی


1- برای منجمد کردن مواد غذایی دقت لازم را داشته باشید که این مواد غذایی با یخ زدن حالت و بافت خود را از دست ندهند. غذا‌هایی مانند: گوشت، ماهی، سبزیجات، میوه‌ها، نان، شیرینی، پنیر رنده شده، کره مارگارین، نخود فرنگی، سوپ، سبزیجات، فلفل چیلی و موارد مشابه برای فریز کردن مناسب هستند.

اما مواد غذایی مانند تخم مرغ خام، دانه‌های پخته شده و پاستوریزه، بیشتر غذای سرخ شده، مایونز، خامه ترش، ژله میوه، نعناع، ژلاتین و سس شیرین برای فریز کردن مناسب نیستند و بعد از یخ زدایی طعم و رنگ و بافت خود را از دست می‌دهند و کیفیت مطلوبی برای استفاده نخواهند داشت.

 

2- سعی کنید موقع فریز کردن مواد غذایی، از هیچ گونه ادویه‌ای استفاده نکنید. بیشتر ادویه جات در اثر یخ زدن طعمی تلخ و رنگی تیره پیدا می‌کنند و کیفیت مواد غذایی را نیز از بین می‌برند. حتی گیاهانی که طعم قوی و تلخ دارند مثل پیاز، پیازچه و کرفس نیز به عنوان چاشنی غذا‌های منجمد نباید استفاده شوند. سعی کنید غذا را بدو

 

3- غذا‌هایی که به تازگی پخته‌اید و قسمتی از آن را می‌خواهید منجمد کنید، قبل از سرد شدن داخل فریزر قرار ندهید. اجازه دهید غذا در دمای اتاق حدود 20 الی 30 دقیقه خنک شود سپس آن را درون فریزر قرار دهید.

 

4- بعد از اینکه غذای پخته خنک شد و تصمیم گرفتید آن را منجمد کنید، ابتدا غذا را درون یک ظرف کم عمق ریخته و درون یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس آن را در یک بسته بندی مناسب به فریزر منتقل کنید.

توجه: اگر غذای گرم را مستقیم داخل فریزر بگذارید، گرمای حاصل از آن باعث گرم شدن دمای فریزر و تا حدی آب شدن یخ بقیه بسته‌های مواد غذایی می‌شود. این امر تاثیر منفی روی طعم و کیفیت سایر مواد غذایی منجمد می‌گذارد.

5- برای بسته بندی مواد غذایی، از بسته بندی‌های پلاستیکی و کیسه‌های فریزر با کیفیت بالا استفاده نمایید. کیسه‌هایی که انتخاب می‌کنید باید انعطاف پذیر و مخصوص فریزر باشند. می‌توانید از کیسه‌های کاغذی یا فویل‌های آلومینیومی که لایه محافظ رطوبت دارند نیز برای فریز کردن مواد غذایی استفاده نمایید.

 

6- برای بسته بندی مواد غذایی می‌توانید از ظرف‌های پلاستیکی مخصوص فریزر که ابعاد مختلف و درپوش مناسبی دارند نیز بهره ببرید. سعی کنید غذا‌های پخته را در این بسته‌های کوچک بریزید. این کار باعث می‌شود هر میزان از غذا را که نیاز داشتید بردارید و گرم کنید. اگر از بسته بندی‌های بزرگ استفاده کنید مجبور می‌شوید کل غذا را یخ زدایی کنید، قسمتی را استفاده و قسمت دیگر را یا دور بریزید یا دوباره فریز کنید. دوباره فریز کردن مواد غذایی اصلا توصیه نمی‌شود.

 

7- سعی کنید مواد غذایی داخل کیسه‌های فریزر را به نحوی بسته بندی کنید که مسطح و دارای شکل‌های مستطیل یا مربع باشند. با این کار ضمن اینکه مواد غذایی با توجه به عمق کم سریعتر یخ می‌زند، فضای فریزر هم هدر نمی‌رود و می‌توانید مواد غذایی را روی هم به راحتی بچینید.

 

8- درب بسته بندی مواد غذایی که برای فریز کردن در نظر می‌گیرید را به خوبی ببندید. کیسه پلاستیکی یا ظرف فریزر هر کدام را استفاده می‌کنید اطمینان حاصل کنید که در پوش محکمی دارند و مواد غذایی بیرون نمی‌ریزد. می‌توانید از نوار فریزر مخصوص کیسه‌های فریزر نیز استفاده نمایید.

9- برچسب‌های کوچک تهیه کنید و روی آن نام و تاریخ بسته بندی مواد غذایی را یادداشت نمایید. با این کار زمان فریز کردن مواد غذایی را فراموش نخواهید کرد و لازم نیست برای پیدا کردن یک ماده غذایی کل بسته بندی‌ها را باز و بسته کنید.

 

10- وقتی ماده غذایی را برای منجمد شدن درون فریزر قرار می‌دهید، سعی کنید فضای کمی را در اطراف آن خالی کنید، به این ترتیب هوا در اطراف آن گردش می‌کند و غذا سریع‌تر منجمد می‌شود. وقتی به طور کامل یخ زد می‌توانید بسته بندی را روی بقیه مواد غذایی درون فریزر قرار دهید.

فریز کردن مواد غذایی مانند مرغ، گوشت و ماهی


1- قبل از منجمد کردن مرغ، گوشت و ماهی، سعی کنید تمام چربی‌ها و استخوان‌ها را از گوشت جدا کنید.

 

2- با فریز کردن مرغ و بسته بندی درست آن، می‌توانید تا 9 ماه درون فریزر آن را با کیفیت مطلوب نگهداری کنید.

 

3- گوشت‌ها را تنها در زمان توصیه شده در فریزر نگهداری کنید. گوشت گوسفند را تا یک ماه، گوشت پخته شده را تا دو ماه، گوشت گاو را تا سه ماه و هات داگ را تا دو هفته نگه دارید.

 

4- هرچه ماهی چرب‌تر باشد مانند قزل آلا، مدت زمان نگهداری از آن کمتر می‌شود. قزل آلا نهایتا سه ماه و ماهی‌های کم چرب‌تر را تا 6 ماه می‌توانید درون فریزر نگهداری کنید. صدف را برای 2 تا 3 ماه نگهداری کنید. نگهداری میگو در فریزر برای 3 تا 6 ماه خوب است. خرچنگ می‌تواند تا 12 ماه منجمد بماند.

 

5- برای جلوگیری از بو گرفتن فریزر با بوی ماهی، آن‌ها را دو بار درون کیسه فریزر و ظرف‌های پلاستیکی بسته بندی کنید.

فریز کردن میوه‌ها و سبزیجات


1- سبزیجاتی که آب کمی دارند، معروف به سبزیجات دوست دار انجماد هستند. سبزیجات با آب زیاد را منجمد نکنید، زیرا بافت، طعم و رنگ بدی پیدا می‌کنند.

 

2- سبزیجات را قبل از فریز کردن، خوب بشویید 2 الی 5 دقیقه در آب بجوشانید و سپس با یک حوله کاغذی خشک کنید و فریز کنید.

 

3- بیشتر سبزیجات طعم و بافت خود را 8 الی 12 ماه حفظ می‌کنند. اما گوجه فرنگی را تنها 2 ماه درون فریزر نگه دارید.

4- بیشتر میوه‌ها را اگر تا یکسال درون فریزر نگه دارید طعم و کیفیت خود را حفظ می‌کنند. مرکبات را بین 4 الی 6 ماه فریز کنید و توجه داشته باشید که بهتر است میوه‌هایی آبدار مثل هندوانه را فریز نکنید و موز‌ها را هم بعد از 2 ماه فریز کردن دور بریزید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان